רגישות בזוגיות: איך לבנות אמון

תאריך פנייה: 12.09.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עופר
יעוץ לאחר ריב
12.09.2013 • 22:07

היה לי שיחה עם בת הזוג שלי מזה שנה וחצי כמעט על התבוננות במין השני, ברחוב, תמונות באינטרנט ודברים שבשגרה.דבר שהתפתח לכך שהיינו ריאלים שכל אחד מאתנו לא הכי יפה בעולם!! ושיש יותר יפים, אני מבחינתי קיבלתי את זה, מנגד, אצלה היא נפגעה מזה ועשתה מזה ריב מאוד גדול בטענות שהיא מכוערת, ואני מסתכל לצדדים וכו וכומה אני יכול לעשות בנושא? ניסיתי הכל ולא עוזראמרתי לה שגם לי זה לא הכי כיף לשמוע אבל אני ריאלי, היא טוענת " זה שונה כי אתה גבר"...מה אפשר לעשות?

ד"ר אורן חסון
עניין של רגישות
15.09.2013 • 13:05

עופר יקר,
נפלת למלכודת טיפוסית של בני זוג. לא בהכרח של גברים, אבל של מי שאומר "אם אני יכול להתמודד עם זה, גם הצד השני צריך להיות מסוגל", ולאטום עצמם בפני אפשרויות אחרות. במקרה הזה, היא צודקת לגמרי. לשני המינים הביטחון העצמי נקבע, בין היתר, על ידי המראה החיצוני, אבל כפי שאתה יודע בודאי, מעצמך או משיחות שניהלת עם חברים, גברים מושפעים ממראה חיצוני של נשים יותר מאשר נשים ממראה חיצוני של גברים (ויש עשרות מחקרים המאשרים זאת), מה שמשפיע, כמובן, על ההערכה העצמית של נשים.יש משהו חשוב מאד לדעת עוד. כאשר אתה אוהב מישהו, הוא הופך להרבה יותר יפה בעיניך כי אתה כבר סובייקטיבי. ניסית להיות איתה אובייקטיבי, אולי לצורך הטיעון הרציונלי שניסית להעלות, או כדי להצדיק את עצמך, ולא היית רגיש מספיק לתחושות שלה, ולחוסר הביטחון שלה. תצטרך לחשוב איך לתת לה את הבטחון מחדש, שלא רק שאתה אוהב אותה, אלא שאתה גם מוכן להקשיב לרגישויות שלך, גם אם אלו שונות משלך. זה יכול לתת לה מחדש את הביטחון מולך, כי היא צריכה לראות ולהבין שאתה מעריך אותה במה שחשוב. חשוב לך וחשוב לה, וחלק מזה הם הדאגה לה, והרגישות לצרכים שלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083