גרוש עם ילדים: האם כדאי לחכות?

תאריך פנייה: 12.09.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מ
עצה
12.09.2013 • 21:26

ד"ר חסון היקר
שלום.הכרתי גבר גרוש+3 בן 36 , נשמע אדם טוב, אקדמאי, עובד חרוץ. מצד שני קצת חסר ביטחון עקב גירושים (רמז שגרושתו תקעה לו סכין בגב, בגידה אולי?), מחפש לדבריו "למצוא פרק ב מושלם, קשר רציני בלבד לנישואים והקמת משפחה" הוא מדבר על זה הרבה ואולי מראה על תלותיות. הוא קצת בודד וחסר חיי חברה.אני צעירה ממנו בכעשר שנים. האם זוהי הכרות שמלכתחילה להבין שמסובך מדי להיכנס אליה ולהיות בה (ילדים זה מזונות ועוד שלושה+יש טראומה ברורה מנישואים קודמים) או שלתת צאנס? הרי יש כל כך הרבה רווקים היום אולי עדיף לא להיכנס לגרוש+, ומצד שני מה אם הוא שווה?אשמח לעצה.גמר חתימה טובה ושנה טובה!

ד"ר אורן חסון
למה הוא ממהר, ולמה את ממהרת?
15.09.2013 • 13:04

מ יקרה,
באותם תנאים בדיוק, כלומר של שני גברים בעלי אותם כישורים, משיכה, יכולת אישית ורצון לאהוב אותך אבל שאחד מהם גרוש עם ילדים והשני בלי, אני חושב שלא היה לך ספק. אלא שכרגע, פגשת אותו, ואיכשהו את לא בטוחה מספיק כמה זמן ייקח לך למצוא את השני, זה שהוא "שווה" לפחות כמוהו ושיירצה אותך, ושואלת אם כדאי לחכות. מכאן, כמובן, השאלה - האם זהו חוסר ביטחון שלך? ייאוש מגברים שפגשת עד כה ושאיכזבו אותך?לא כתבת כמה זמן חלף מאז גרושיו. לא ברור לי לכן אם הוא באמת ממהר מאד לחזור למצב זוגי, ואם זה כדי להוכיח משהו למישהו (או למישהי), או שהוא כבר הספיק לעכל את התהליך, לחשוב עליו היטב, ולא לעוט על הצעירה הראשונה שנראית טוב, אלא לדעת מה חסר לו ומה נקודות האופי ונקודות ההשקה עם בת זוג שהוא זקוק להן. האם זה מלחץ או מתוך שיקול דעת? - אלו שאלות שתצטרכי לשאול. והאם הוא רוצה "הקמת משפחה" כדי לוודא שיהיה לך יותר קשה לעזוב אותו, אם כך תחליטי, או כדי לשכנע אותך להיות איתו, או כי הוא באמת אוהבהרבהילדים. האם יהיה מוכן להשקיע בהם לא פחות מאשר באלה שיש לו עכשיו? ואם הוא משקיע בהם הרבה, שזה בעיקרון סימן טוב, איך זה ישפיע עליך?אני חושב שרק התחלת לחשוב על זה. את מכירה אותו, את מכירה את עצמך, תצטרכי לחשוב עוד עד שתגיעי להחלטה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מ
תודה רבה וחג שמח
19.09.2013 • 19:53

ד"ר חסון היקר,
תודה על התשובה הקולעת. כרגיל עזרת לי מאוד!חג שמח.

ד"ר אורן חסון
:-)
21.09.2013 • 23:32
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083