קשרים משפחתיים וזוגיות
pony
פרשת דרכים
⌄
הייתי מעוניין לשתף את החברים ולקבל התייחסות.מזה כשנה וחצי נמצא במערכת יחסים.קיימת בינינו מחלוקת מהותית. הערה:אני גרוש 50+ עם ילדים וזוגתי אלמנה עם ילדים.גרים בבתים נפרדים.אני בתחושה שככל שהזמן עובר,אז חלק גדול מהזמן המשותף,מופנה למעגלים הסובבים את זוגתי,כמו משפחתה,שאיתם היא בקשר הדוק,חברייה,אשר אינם חבריי,הורים,אחים ואחיות,וכד.אני משתדל וחולק זמן משותף עם מעגלי חייה הנוספים,אך מרגיש שזה בא על חשבון הזמן המשותף שלנו והבנייה והצמיחה של הקשר.זוגתי עומדת על כך,שזו היא,אלה הם חייה ועם מציאות זו אני צריך ללמוד לחיות.דעתי,שאפשר לשנות את הפורמט והמינונים וליצור יותר זמן של האחד עם השני גם במחיר,שנרווח את הפגישות המשותפות (מעגלים נוספים).אנחנו בפרשת דרכים ומרגישים שאנו על סף משבר.אשמח לשמוע התייחסות ועצות. בתודה
ד"ר אורן חסון
מרכז עולמה
⌄
פוני יקר,
אני קורא את דבריך, ומבין מהם שלה יש קשרים הדוקים וארוכי שנים עם משפחתה וחבריה, ואתה, איכשהו, הרבה יותר לבד. לך, היא המרכז החברתי, לה יש מרכזים רבים. וזה אכן יוצר קונפליקט. קח בחשבון שהנסיון שלה אומר שהקשר עם בני זוג הוא זמני, והקשר עם המשפחה ועם החברים הוא קבוע. אתה מנסה אמנם לשבור את הדגם הזה, אבל הוא זה שאליו אתה נכנס. אני חושש שאתה צריך להתאים את עצמך אליו. הוא חלק ממנה, איתו היא מרגישה בטוחה, והקשר איתך צריך להיות חלק מתוך העולם שלה.אז נכון שאתה רוצה להיות לא רק במרכז הקשר אלא גם על חשבון קשרים אחרים כדי להרגיש בטוח, אבל הדרך הנכונה היא להרוויח את זה בצדק, דרך הרצון הטבעי שלה להיות איתך, ולא דרך התביעה שלך שמקומך יהיה חשוב יותר. אם תהיה מעניין לה יותר, טוב לה יותר, וחשוב לה יותר, באופן טבעי תהיה יותר במרכז עולמה. כנראה שלעולם לא לבד שם, אבל שם. מה שהיא תיתן לך תלוי רק במה שאתה תיתן לה.