קשרים מזדמנים: מה מלמדים את עצמך?

תאריך פנייה: 04.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עידן
הורים צודקים אבל עד איפה ?
04.01.2007 • 16:32

אני בן 21 אחרי הרבה מערכות יחסים ארוכות וקצרות (למרות גילי הצעיר)אתה נתת לי עצה לא לשבור הרבה כלים בדרכי לאחת ואני באמת משתדל..מישהי שלא נראית לי אני לא נשאר איתה יותר..אני פשוט חותך ולא רוצה לשקר..ככה אני גם מקטין את הפגיעה שמישהי שאני יוצא איתה תדע על אחרת ותתרסק ליההורים שלי מתנגדים לכך שאני יוצא לבלות כל יום עם משהי אחרת (והם צודקים למרות שאני נהנה אני יודע שהם צודקים ושזה לא בסדר, אבל אני מעדיף כך מאשר להיות בקשר עם מישהי אחת -כי כרגע אני לא מאוהב...שאני יהיה זה יהיה אחרת)מכיוון שאני גר בבית של ההורים , הם לא מסכימים שאביא הבייתה בחורה ללילה אחד או לא בשביל קשר רציני והם רוצים שאם ההורים שלה מסכימים אז נלך אליהן...אני יוצא לרוב עם בנות 25+ ככה שברוב המקרים הם כבר גרות לבד אבל האם אני צריך לעמוד על נקודה עקרונית שלהורים שלי לא כל כך מותר להתערב באיך שאני מנהל את החיים הזוגיים שלי (שגם ככה מתוסבכים (לטובה) ) מבלי שהם גם יבלבלו לי את המוח על מחוייבות עכשיו?(אני רק יציין שאני פתוח איתם ואנחנו מדברים על סקס והכל)

ד"ר אורן חסון
מלמד את עצמך לאהוב... את מי?
06.01.2007 • 20:46

עידן יקר,
אתה הולך אחר הרגשות שלך, ובעיקר אחר הרגשות של התרגשות, השגיות (כשאתה מצליח), ומיניות. תוך כדי כך, אתה לומד להתעלם מרגשותיהן של הנשים שאיתך, ולהתחשב בהן פחות. אתה גם "מלמד את עצמך" ליהנות מקשרים מזדמנים, על חשבון קשר זוגי. בקשר זוגי שיש בו בטחון ויציבות עצמת התחושות נמוכה יותר מאשר במרדף מתמיד אחר הבלתי ידוע. וההורים שלך מנסים למנוע ממך את התהליך הזה, כי הם מבינים שזה יבוא על חשבון זוגיות טובה בהמשך. גם בגלל שיהיה לך קשה מאד, לאחר הנסיון שאתה רוכש בריגושים, ללמוד את הכיף שיש ביציבות, וגם כי אתה לומד להיות אגואיסט ומנצל. אין לי ספק שיהיה לך קשה יותר להתאהב, וכאשר תעשה זאת, לא תעשה זאת עם מישהי יציבה, אלא עם בחורה יציבה פחות, שעם כוונה או ללא כוונה, תשחק בך ותגרום לך לרדוף אחריה. זה ייתן לך אולי רגעי אושר חזקים, מדי פעם, אבל גם תחושות של סבל ויאוש בין לבין. אבל זה מה שאתה מלמד את עצמך לאהוב, גם אם אתה עדיין לא יודע את זה. כך שההורים שלך רוצים את טובתך, לפי הבנתם, ומנסים ללמד אותך אחרת. אתה נהנה מהרגע, על חשבון קשרים עתידיים שלך. קל להבין זאת, כי זו הנטייה הטבעית. ההורים שלך רוצים, לטובתך, שתתבגר.והמחיר של לחיות עם ההורים, וגם הרווח, מתבטא לפעמים בצורך לשמוע את דעתם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083