קשרים זוגיים: מודרניזציה, קנאה ויציבות
נועה
ד"ר, מה יהיה עם האינטרנט הזה ?
⌄
שלום,
אני נכנסת לפורום הזה כמעט כל יום, ונהנית מאוד לקרוא את תשובותיך החכמות...קשה שלא לשים לב לבעיה הקשה שמציב האינטרנט בפני זוגות. מעבר לפורנו, שהוא אולי לא בעיה בפני עצמו, ישנם הצ'טים ואתרי ההכרויות למיניהם, שמעמידים במבחן יומיומי את הגברים, לרוב. ונראה כי רבים מהם אכן מתפתים, גם אם יש להם זוגיות טובה בבית...ד"ר, איך אפשר להתמודד עם זה ?ככל שידוע לי בעלי גולש מידי פעם באתרי פורנו, אבל לא באתרי היכרויות או צ'טים. עם הפורנו אין לי בעיה, גם אני גולשת באתרים אלה מידי פעם, ויש לי אמון מלא בו, אנחנו נשואים 3 שנים והיחסים בינינו טובים, אבל החשש "מתגנב לו" בכל זאת, כי שוב - זה כל כך קל וכל כך נגיש וכל כך "מתבקש", כביכול, להתפתות ?מה אפשר לעשות במצב כזה ? אני לא יודעת אם יש לך מענה, אם אתה הכתובת... ?זה פשוט מלחיץ...
עדי
⌄
היי נועה, בוקר טוב!אני גם כמוך וכ"כ מבינה אותך, אמנם אין לנו מחשב בבית, אבל כשבעלי הולך לחברים הרווקים שלו (2 אחרונים) אני בטוחה שזה מה שהם עושים וזה מטריף אותי.חבר שלו כל הזמן באתרי היכרויות ובצ'אטים, למרות שאני סומכת על בעלי- זה מעצבן!ולי לא יהיה מחשב בבית!!
shoshi
⌄
גמני מזדהה אתכן בנות, לפעמים אני נותנת לבעלי קצת פאן" ימי שישי שישמחק במחשב משחקי אסטרטגיה שהוא אוהב אבל אני חוששת כל הזמן מהחלון המוקטן של הצטים האלו. הכרתי את בעלי בצט הוא אדם מדהים אבל יש לו חולשה שם לדעתי היה שם הרבה שנים צחוקים ושטויות אומר ,זה מערער את הביטחון אבל יש לנו 2 ברירות או להתעלם לא לחשוב על זה ולאמר שהכל בסדר או שהיות חשדניות ולחפש הסטוריה וכו וביננו בנות תמיד אבל תמיד כשמחטטים מוצאים משהו. תחשבו על זה
ד"ר אורן חסון
מודרניזציה, קנאה ויציבות הקשר הזוגי
⌄
נועה, עדי ושושי יקר
ות,אין ספק שהמודרניזציה משפיעה על קשרים זוגיים. לטוב ולרע. מצבן של הנשים, למשל, הפך להיות טוב יותר, כי יותר קל להן לצאת מנישואים רעים. גם, אולי, בגלל שיש להן יותר הזדמנויות למצוא אלטרנטיבות (בן זוג חדש), כי הן יותר חשופות לחברה, וגם בגלל שיש להן יותר זכויות כלכליות ויותר אפשרויות להשתכר מאשר בעבר, כך שהאפשרות של אשה לבד שמגדלת ילדים היא טובה יותר היום בחברה המודרנית מאשר היתה אי פעם בעבר. ואלו חלק מהסיבות העקריות לכך שהנישואים כבר אינם נישואים קתוליים. זה צד אחד של העניין. הצד השני של העניין הוא שהזמינות הגבוהה של מפגשים עם בני המין השני, מאיימת על שלמות קשרים זוגיים, גם אם הקשר הוא קשר טוב. יותר מזה, האפשרות של קיום קשרים באופן אנונימי מקטינה את מחיר הבגידה, ומאפשרת לאנשים לעשות זאת בקלות רבה יותר. זה נכון גם לנשים, אבל הנטייה החזקה יותר של גברים לקשרים מזדמנים יוצרת מצב שבו הם נוטים יותר לנצל את האפשרויות השונות הגלומות באינטרנט ובאמצעים אחרים, כדי לעשות זאת.ובכל זאת... אלו הן רק נטיות, שהרקע להן הוא גנטי בחלקו ותרבותי/סביבתי בחלקו האחר. ויש לזכור שככל שהזוגיות טובה יותר, חמה יותר, מתגמלת יותר, כך הנטייה לבגוד מינית או להתאהב מחוץ לקשר תהיה קטנה יותר, קודם כל כי הצורך יהיה נמוך יותר, ושנית, כי המחיר של גילוי דבר כזה יהיה גבוה יותר. ואנחנו כולנו יודעים לשקלל גם את זה בתוכנו, במודע או שלא במודע.הצרכים שלנו, לנוכח הסכנות הללו, מנוגדים. מצד אחד, קינאה ו"שמירה" צמודה על בן/בת הזוג מקטינה את האפשרות לבגוד, ומגדילה את המחיר. מצד שני, החיכוכים התמידיים שנוצרים כתוצאה מכך מגדילים את אי שביעות הרצון, ואת הצורך להשתחרר מהקשר, בין אם על-ידי בגידה, ובין אם על-ידי יציאה טוטלית ממנו. לא כל אחד ולא כל אחת מוכנים לחיות במשטר של חוסר אמון ותחת שליטה של בן או בת הזוג. קל יותר לאנשים שהם חרדתיים פחות, וזקוקים פחות לשליטה. נדמה לי, אם כי אני לא לגמרי בטוח בנתונים, שדווקא אצלם הנישואים שורדים יותר, ולו רק כי הנישואים מתפוצצים פחות מהר כאשר אחד הצדדים יוצר קשר כזה או אחר עם בני המין השני. ולו רק כי הנישואים רגועים יותר. אני לא בטוח שבעולם המודרני נישואים מאריכים יותר והנאמנות גבוהה יותר בזוגות שבהם עוצמת הקינאה גבוהה. לא כאשר יש אפשרות נוחה לצאת מהם למי שמרגיש שמדכאים אותו.