קשרים בפרק ב': אתגרים והתמודדות

תאריך פנייה: 15.03.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
המומחה
זוגיות בפרק ב' ילדים
15.03.2016 • 13:38

אני גרוש עם שלושה ילדים ולפני כשנה פגשתי גרושה עם שני ילדים. אנחנו מאד אוהבים ועברנו לגור ביחד. הזוגיות שלנו מעולה וחלומית והזמנים היחידים שאנו רבים זה רק כאשר הילדים איתנו או מריבות הקשורות אליהם בלבד. ילדיה כל הזמן איתנו (הגרוש לא לוקחאותם בכלל) ואילו לי יש משמורת משותפת. הילדים שלי בגיל 15 ,14 ו-7 ואילו ילדיה בני 7 ו-4. הריבים הינם בנוגע לכמות האוכל שהילדים שלי אוכלים, הרעש שהם עושים וקיימת תחרותיות בין הילד שלי לשלה (בני השבע). הילד שלה רואה בי דמות האבא אך כאשר הילד שלי מגיע לביקור אני שם דגש על תשומת הלב לבן שלי והילד שלה נפגע מכך.כיצד ניתן לפתור את התסבוכת הזו? הכל כזה מושלם בינינו ורק נושא הילדים מעכיר ומאד.תודה מראש

ד"ר אורן חסון
ההתמודדות הנדרשת
17.03.2016 • 01:30

המומחה יקר,
פרק ב', ובעיקר כזה שיש בו ילדים משני הצדדים, דורש תשומת לב, אורך רוח והקשבה, ואולי אפילו עוד יותר התגברות על פני פחדים (ניצול כלכלי, שלומם הנפשי של הילדים, חוסר ביטחון ביכולת לקיים קשר לאורך זמן ועוד ועוד), מאשר קשרים של פרק א' שמגיעים עם יותר תקווה ואופטימיות, ואולי גם מידה רבה יותר של נאיביות (שיש לה תפקיד חשוב, אגב, אבל זה לא לכאן). המורכבות הרבה יותר, ההכרה וההבנה שהקשר הזה בדרך כלל נתפס כקשר משני, ביחס לקשר הראשוני והמשמעותי עם הילדים, והקושי לפעמים לקבל זאת ולהבין שיש פער בין פרק א' לפרק ב', דורשים אישיות בשלה יותר. מכיוון שמי שמגיע לפרק ב' מגיע בממוצע עם יכולות נפשיות ממוצעות, בהכרח זה לא תמיד קל. זה יותר קשה מאשר להתחיל פרק א'. לפעמים הבגרות המגיעה עם הגיל עוזרת, ולפעמים לא. לפיכך, פעמים רבות מאד מומלץ להתחיל תהליך שכזה כשהוא משולב בטיפול זוגי, כדי ללמוד בעזרת איש מקצוע להתמודד עם בנייה של שיגרה חדשה, שבתחילתה תמיד קשה יותר לבנייה. במידה ובהמשך נוצרות בעיות בין הילדים, לעיתים נדרש לא טיפול זוגי, אלא טיפול משפחתי. כך למשל, העובדה שהבן שלה נפגע כאשר הבן שלך מגיע, היא טבעית - אם רוב הזמן אתה איתו, אבל צריך להתמודד איתה, ולבנות יחסים בריאים והוגנים, כך שגם הבן שלך לא ייפגע בתהליך הזה. בשלב הראשון, בכל אופן, רצוי ליישר את ההדורים ואת הציפיות ואת ההתאמות קודם כל ביניכם. בינך לבין בת זוגתך. ואם המטענים שאתם מביאים אתכם מפריעים לסגור את הקצוות החשובים בהתאמות ובציפיות - באמת להעזר באיש מקצוע. במידה ונותרות בעיות שאתם לא מצליחים לפתור עם הילדים - אולי אז להעזר גם בטיפול משפחתי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083