ילד נוסף? איך מחליטים?
איתן שבת
האישה רוצה ילד רביעי
⌄
אני בן 38 אישתי בת 35 יש לנו 3 ילדים משותפים, 2בנים ובת. הגדול בן 11 אחריו בן9 ואחריו בת 7 אני מפרנס יחיד. אישתי מעולם לא עבדה ולא סייעה בפרנסת הבית ואני לא מחסיר כלום כלום כלום.
מאז לידת הילדה הקטנה היא לוחצת עלי לילד רביעי. לוחצת כל יום כל חג זה מריבה גדולה וכל הריון מסביבנו הופך להיות ריב גדול למה היא כן ואני לא..
החיים ממש בלתי נסבלים. אני לא מעוניין בעוד ילדים,מודה לבורא על מה שיש לי,מכאן והלאה רוצה רק להינות ולחיות ולא להוסיף על עצמי עוד התחייבות מעבר למה שכבר יש.
היא מנגד לא מרפה, ממררת לי את החיים,אני כל הזמן נשבר,מבטיח וחוזר בי. אני פשוט לא מעוניין..
האי רצון שלי לא מעניין אותה,לשיטתה האישה זו שמחליטה על הילודה...
המצב בלתי נסבל כל הבית סובל.
מה עושים???!?
ד"ר אורן חסון
עוד ילד? איך מחליטים?
⌄
איתן יקר,
אני לא חושב שבכך שאשתך אומרת לך שהיא רוצה עוד ילד, היא גם אומרת לך שאתה מחסיר ממנה משהו מעבר לכך. היא מבטאה צורך שלה. יתכן שאחר-כך, תוך כדי שאתם לא מצליחים לפתור את אי ההסכמה הזו, אתם מגיעים לטונים גבוהים יותר שהופכים את החיים הזוגיים שלכם לנסבלים פחות. אבל זה משום שאתם לא מצליחים לגרום זה לזה להקשבה לצורך ולתסכול, ולהיות אמפתיים זה לזה. כרגע, נראה שאתם עסוקים בעיקר במאבק כוחות, יותר מאשר בהקשבה (דו צדדית). יש לה צורך רגשי משמעותי, לך יש צורך מנוגד עם טעמים ועם רגשות משלך, ובמקום לגלות הבנה, ותוך כדי כך לחפש דרך לפתרון - ולפעמים פתרון הוא לא הכל או לא כלום, אלא יכול להגיע דרך חיפוש פיצוי כזה או אחר לך או לה בשל הצורך המשמעותי של כל אחד בדרכו - וכי כך עושים פשרות בכל שותפות - אתם מתחפרים בעמדתכם. זה מרחיק אתכם זה מזה ומקשה על הזוגיות ועל המשפחתיות שלכם, כפי שאתה מרגיש.קרא בבקשה גם שתי תשובות לשאלות דומות והפוכות, כל אחד בדרכה:הוא לא רוצה ילד, אני כןילד נוסף - בעיהוראה גם טיפ שנתתי פעם בעניין הזה אצלי באתר, שמתחבר למה שכתבתי לך למעלה (הראשון למעלה משמאל):אני רוצה עוד ילד, הוא לא.