יחסים רעילים: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 14.03.2016 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלי
אלימות מילולית מצד בעלי
14.03.2016 • 10:49

שלום
דוקטור חסון.
אני בת 40. נשואה 9 שנים ואמא ל3 בנות ועוד אחת בדרך.
בעלי בן אגם טוב, מסור, איש משפחה, אחד שיעשה הכל עבורי ועבור הבנות, מפרגן כל הזמן ואכפתי.
עם זאת, כשיש עליו עומס (בדכ בגלל עבודה קשה), הוא מטיל אימה בבית, כועס על כל מיני דברים ומטיח בי אשמות. לפעמים כועס גם על הבנות. הוא אומר לי מילים מעליבות כמו: מגעילה, אין לך שכל, את לא נורמלית וכו.
יש לציין שאני שומרת על פה נקי ובחיים לא נופלת ברשת ולא אומרת לו מילים לא מכבדות.
חוצמזה אני לא עובדת, מגדלת את הבנות בהית ודואגת להן ולבעלי מא' ועד ת'.
כמעט ולא נעזאת בו במטלות הבית מאחר והוא חוסר מאוחר ואני לא רוצה להקשות עליו. הוא עובד בעבודה אינטנסיבית ולחוצה ומקבל טלפונים גם בבית.
בדכ הוא מפרגן לי המון על הטיפול בבנות, אבל כשהוא מתחיל לנבל את פיו, אין ערך לכל זה.
כשאמי מעירה לו, הוא מתחיל לשקר ולהגיד לי: גם את אמרת לי מילים. כשאני שואלת; אילו מילים, הוא עונה: לא זוכר.. מאחר ואין לו מה להגיד.
או שאמר לי: את אמרת שאת לא רוצה לדבר אתי, זה גם אלימות מילולית. גם את אלימה.. וכו.
אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות.
יש לציין שיש לו ביקורת עצמית גבוהה, עם אחרים הוא אדם טוב. בחיים לא יעליב מישהו ואם יעליב בלי כוונה, הוא מייד יתנצל.
אשמח לעצה טובה.

ד"ר אורן חסון
ללמד מבלי שירגיש
15.03.2016 • 10:10

גלי יקרה,
גם "אדם טוב" יכול להיות רע למישהו. לא כי הוא "רוצה" לפגוע, אלא כי הוא פוגע כי הוא לא יכול אחרת. ונראה לי שזה מה שקורה לך. האם הוא באמת "לא יכול אחרת"? - התשובה לכך היא שלילית. הוא כן יכול אחרת, אבל לא במערכת היחסים שיש ביניכם. צריך לשבור אותה באופן כלשהו, כדי לשנות את כללי המשחק והתקשורת שביניכם, וכדי שהוא יביט על עצמו בעיניים אחרות, וללמוד להתמודד עם הלחצים שלו באופן אחר. לא על חשבונך.יש דרכים שונות, ובהן גם האפשרות של טיפול זוגי, ואם הוא יסרב, אז ללכת לבדך למטפל זוגי וללמוד איך לנהוג איתו, עם אדם מקצועי שילווה אותך בתהליך. אחת האפשרויות, לדוגמא, היא לפחד פחות לומר לו יותר "פגעת בי במה שאמרת", וללמוד להעלב (את) מבלי לריב או להתווכח על כך, אלא "להתקפד" יותר, ולהסתגר יותר כשאת פגועה. הוא אדם עם מצפון, לפי דברייך, אבל מתקשה לקבל האשמות. אני מניח שבעיקר כאשר הן מגיעות באופן "כוחני" לפי תחושתו. אולי כאשר תגידי לו זאת ממקום "חלש" ופגוע, מבלי לצפות להסכמה ולהבנה - כי זה יהיה כוחני בעיניו - הוא ילמד באופן יותר יעיל, גם אם בהדרגה, להפסיק לעשות כן, ואולי אפילו ללמוד לומר "אני מצטער". נראה לי שאת צריכה ללמוד איך ללמד אותו את הדברים הללו, ומבלי שירגיש שאת מלמדת אותו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083