קשרים, בגידה ואכזבות: יעוץ זוגי
דניאל
חששו בגלל משבר אמון
⌄
שלום רב,
אני גרוש (48)+ 3 חי בזוגיות פרק ב' כבר 5 שני עם א' גרושה (46) +2, ה-5 שנים היו לא קלות עקב משבר כלכלי שנבע מהקמה של עסק אישי (מיזם בינ"ל), חובות, תלות כלכלית חלקית בבת הזוג.כשהתחלנו את הזוגיות הייתי פרוד טרי והיה לי הכול, בית פרטי גדול, רכב, כסף, אך הכול למעט הבית (שיימכר בקרוב) הושקע בפרויקט העסקי. בעצם עברתי מזוגיות לזוגיות כי התאהבתי בא' מהרגע שנפגשתי איתה, הייתה אופוריה רק 3 חודשים.אני אוהב את א' ואף אפשר להגיד ש-5 שנים אני מאוהב בה למרות מה שאספר בהמשך, אציין ששנינו נאים ואטרקטיביים, נראים צעירים לגילנו, אני אקדמאי תואר שני וקצין במילואים ביחידה קרבית, היא עובדת בחברה שנותנת שרותי נכסים לרשויות מוניציפאליות. רק היא מעניינת אותי ואני נאמן לה מאוד, למרות שתמיד היו לי מחזרות כמו גם לה.נכון לעכשיו נסעתי לחו"ל למשך שנה וכנראה שאאריך עוד חצי שנה כדי להמשיך במימוש את העסק, עסק בשיתוף עם חברת נסד"ק אמריקאית, העסק קורם עור וגידים, החובות ברובם נסגרו ויש רווחה כלכלית (אני שולח כסף כל חודש) והעסק מבטיח מאוד.במהלך ה-5 שנים הייתה הרבה עוינות מצד בת הזוג שלי שהתבטאה בריחוק וקור, מעט סקס, העלמות לפגישות אחרי העבודה ועוד, ואני לא אמרתי דבר כי הבנתי אותה, ובאופק ראיתי שלפחות כלכלית הדברים יסתדרו, רק התמדתי בעבודה, ניסיתי לטפח את הזוגיות, יציאות, פינוקים, פרחים, אני ביחסים מצוינים עם בנותיה, טיולים שהובלתי ועוד, אבל הכול בצמצום ועד כמה שהיה אפשר בגלל מחסור במשאבים, בת הזוג שלי שמרה על קשר עם חבריה בעבר, אך הסתירה את רב פגישותיה ממני, וכשידעתי לקח זמן שתודה בכך (לא הפריעה לי החברות או הפגישות אלא עצם ההסתרה ולרב זה קרה כשהיית במילואים), אבל המשכתי בשגרה, כעת שאני נמצא בחו"ל קרה שא' נפגשה כבר מספר פעמים עם חבר אתו היא בקשר במשך 25 שנים, הפגישות שלהם מתקיימות בבית כשבנותיה לא נמצאות בין השעות 10 בלילה עד לשעות הקטנות של הלילה, אני מרגיש לא בנוח עם זה ואני אומר זאת לבת הזוג, אבל היא כמו תמיד לא מקבלת ואף כועסת שזה מפריע לי.טענתה שאני קנאי, וכן יש בזה קנאה ויש לזה סיבה. המתח שלי והאי נוחות החלו לפני 3 שנים לאחר שכשהייתי במילואים בילתה לילה שלם עם האקס חבר שלה, ושכחזרה אמרה לי שהייתה עם חברה, גיליתי שזה לא נכון ושהיא הייתה עם האקס וטענתה הייתה שאנו במשבר והלכה לפגוש יועצת זוגיות שהיא חברה של האקס שהסכימה להתדיין איתה ב-12 בלילה עד 01:30 לפנות בוקר, אני לא קניתי את הסיפור וזה יצר אצלי משבר אמון.איני יודע אם הבעיה אצלי או שיש לי סיבות לחששות והאי נוחות, למרות הפצרותיה שהיא נאמנה ואין סיבה לחששות.אודה לתגובתךדניאל.
ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי באינטרנט
⌄
דניאל יקר,
יש חורים במידע שנתת. אני מבין, מה שלא אמרת במפורש, שדי בסמוך לחתונה שלכם היתה לך נפילה כלכלית. כך שמבחינתה, ההבטחה שראתה בך לא מומשה לגמרי, והחיים אתך נראו אחרת מכפי שתארה לעצמה.החור האחר הוא שלא ברור לי אם השנה או השנה וחצי שלך בחו"ל הם איתה או לבד. אני מניח שלבד. שוב – פער משמעותי מבחינת הציפיות בתחילת קשר איתך. כך שאני מבין שנקודת המוצא היא אכזבה שלה מהקשר איתך, לפחות מההבט הכלכלי, ולמען האמת, בזמן האחרון לפחות, גם מבחינת הזוגיות. אולי גם מרבית הזמן גם בזוגיות שלכם, הבילוי ביחד ועוד, שגם הם נפגעו.על הרקע הזה, יש לה קשרים עם גברים מן העבר, ואתה מקנא, שזה אומר חושש לבגידה או לאפשרות בגידה, כשלפחות ההזדמנויות לכך כנראה היו קיימות. מה עוד שאתה בחו"ל רוב הזמן. איך מטפלים בזה? – שאלה לא פשוטה. רוב הזמן אתה לא כאן. מצד שני, למרות הקשיים והאכזבות, היא עדיין אתך. להערכתי – חשוב שתלכו ליעוץ זוגי. ולא – לא אצל הידידה של האקס שלה, שזה כמובן לא אתי. אלא שרוב הזמן אתה לא כאן – שלכאורה יוצר קושי לתהליך כזה.ובכל זאת – הדבר אפשרי גם בתנאים האלה. אנא ראה את האפשרות שליעוץ זוגי מרחוק, אצלי באתר. אפשר לקיים חלק מהפגישות ביחד, כשאתה בארץ, וחלק בנפרד, דרך סקייפ, למשל, כאשר אתה בחו"ל.