קשר עם אחות - מה באמת מפריע?
מלי
עצה?
⌄
שלום
אורן,רציתי לתאר סיטואציה של מערכת יחסים הדוקה בין בעלי לאחותו (שניהם מעל לגיל 35) אין יום שבו לא משוחחים בטלפון כמה פעמים ,הוא מבקר אצלה מדי יום...סידורים משותפים לעתים וכד'...מצד אחד אני אומרת שזה נחמד שיש קשר טוב ומצד שני זה נראה לי אובססיבי ....בדרך כלל גבר בטווח גילאים כזה מתחבר לאח/חבר וכד'. ....מה הקטע של אחות?! זה גורם לי להתעצבן ואין לי סיבה מוגדרת למה? וכשאני אומרת לו משהו כגון "למנן את הביקורים" להמעיט בשיחות טלפון ולהיות מעורב בחייה"אני נתפסת כצד הרע שרוצה לקלקל את היחסים.... מה אתה מציע לי לעשות כדי שהבחור יתפנה לעיסוקים ולהתפתחות עצמית במקום לשים אותה במרכז?אשמח לתשובה.
ד"ר אורן חסון
אחות? אשה? השפעה? - מה בדיוק מפריע?
⌄
מלי יקרה,
לפי דברייך, אני מבין שהיית רואה זאת אחרת לו היה מדובר באח, ולא באחות. לא כתבת כמה זמן אתם נשואים וביחד. זה היה יכול לסייע לי קצת בהבנתי אותך. בכל מקרה, אני מבין שכל זה לא חדש שלך, אלא שאולי ציפית שזה יסתיים מתישהו, ורצוי בקרוב, ושזה לא קרה ומפריע לך עכשיו. והאמת? לא הבהרת בדיוק מה מפריע לך. האם עצם העובדה שיש לו קשר עם אשה, גם כאשר הקשר אינו מיני? (ואני מבין שאין לך חשש כזה). האם את חוששת מכך שהיא מרשימה ממך, כאשה? האם מפריע לך כי נראה לך שאתמוצאת את עצמך קצת בחוץ, ואולי חוששת שיש לך פחות השפעה עליו מאשר בזוגיות "רגילה" שבה אין לבעל קשר כזה? (ומה הקשר כאן לעובדה שזו אחות ולא אח?)ואולי העובדה שמפריעה לך זו אכן מידת ההקשבה למישהו אחר, וההשפעה שלו, שבמקרה הזה זו אחות, ואת רק משתמשת בעובדה שזו אחות כדי להצהיר שזה מוזר, כי בעיני אחרים הטענה הזו אולי נותנת יותר תוקף לקושי שלך – כאשר במקרה הזה את מקווה שזה ישפיע עליו?כפי שאת רואה, שאלתי הרבה שאלות על דברים שהם חשובים, ושאין לי תשובה עליהם. ויתכן שאתם זקוקים לייעוץ זוגי, מהסיבה שמשהו מתקלקל בתקשורת שלכם, עד שאולי הופך למאבק כוחות עם עקשנות והתחפרות בעמדות. אם זה המצב, זה עלול להחריף אם לא תדעו לשוב ולהקשיב זה לזו, ועזרה מקצועית תועיל לכם אולי יותר מאשר ההתעקשות והציפיה לויתור מצידו.