קשר תלוי בגבר לא יציב
גל
מבולבלת....
⌄
היי ד"ר אורן חסון... כתבתי לך בעבר ועזרת לי מאוד.אני נורא מבולבלת, והתסכול שלי נובע מכך:הכרתי בחור נחמד , בן 42, רווק, לפני קצת יותר מחודש, אנחנו נפגשים שלוש פעמים בשבוע, ונורא טוב לנו יחד, אנחנו מדברים על הכל ויחסי המין ביננו מעולים, כשאנחנו לא יחד אנחנו בקשר טלפוני כמה פעמים ביום לאורך כל היום, (לא אני יוזמת אותם), הוא כל הזמן מפרגן לי, כמה שאני יפה, וכמה שאני מקסימה ומדהימה, וקורא לי בשמות מתוקים, וכל הזמן מתפעל ממני, ושהוא לעולם לא ימצא מישהי טובה ממני, זה דיי מחמיא לי, ואני מוקסמת מכך, הוא כל הזמן דואג לי ומתעניין בחיים שלי, (אני גרושה +ילד) ומתעניין בבן שלי, עד כאן הכל טוב, לפני שבוע הוא אמר לי שהוא מבולבל, ולא יודע אם הוא באמת אוהב אותי, והוא לא חושב שהוא יכול להתאהב בי בתור האשה של כל חייו, נפרדנו בהבנה ובהסכמה, למרות שנורא נעלבתי, ולא הבנתי אותו, מצד אחד הוא כלכך אוהב, ומצד שני הוא טוען שהוא לא אוהב אותי מספיק, כמה ימים אחרי כן, אחרי שהיה ביננו ניתוק מוחלט, הוא התקשר אליי, וטען שהוא נורא מצטער, ונורא מתגעגע, ולא ממש התכוון למה שאמר, ושהוא נותן ליחסים שלנו צ'אנס, אחרי שהיינו שבת שלמה יחד, שבת מלאה אהבה ופרגונים כרגיל, הוא שוב אומר לי, שהוא מבולבל, אני הפעם הצעתי מיוזמתי, שניקח לנו חופשה אחד מהשני לשבוע שלם , ושנינו נחשוב אם מתאים לנו יחד, נראה לי שהבעיה היא שלו, ואני לא ממש צריכה לקחת את זה אישית.עזור לי להחליט מה עליי לעשות?????????? מבולבלת ומתוסכלת!!!!!!
ד"ר אורן חסון
מרוכז בעצמו מכדי להתחשב ברגשות שלך
⌄
גל יקרה,
כשאת רוצה אותו, והוא לא בטוח אם הוא רוצה אותך, בהכרח הקשר הופך להיות תלוי בו. וכשהוא נע ונד בין כן לבין לא, לא מפליא שאת מבולבלת. אבל תביני שלך אין חלק בזה. הוא, מסיבותיו שלו, לא יודע להיות יציב. יכול להיות שהוא כן רוצה אותך, אבל רק במידה. לו הוא היה גבר יציב, היה מבהיר לך שהוא רוצה, אבל לא יוצא מגידרו, והיה נשאר איתך כל עוד הוא חושב שיש סיכוי שימשיך לרצות בך, ושאולי ירצה אותך יותר עם הזמן. אבל כאשר הוא אינו יציב, אז רוצה זה עד השמיים, וקצת פחות רוצה זה בכלל לא (אפקט דומה של חוסר יציבות יכול להיגרם, אגב, אם למשל יש איזו מישהי שהוא רוצה יותר, ושמדי פעם הוא חושב שאולי יש לזה סיכוי, ואז הוא נוטש אותך כדי לבדוק). אחד הגורמים, אגב, שיכול לייצב אותו, גם כלפי מעלה וגם כלפי מטה, זה ההתחשבות ברגשות שלך. אולי את צריכה ללמוד מזה שהוא מרוכז מדי בתחושות שלו, מכדי להתחשב באלה שלך.
גל
מרוכז בעצמו מכדי להתחשב ברגשות שלך
⌄
ערב טוב...לפי דבריך , אין טעם להשקיע מאמץ להבין אותו? להתחשב בו כשהוא ירצה כן להיות איתי?אם זה יכול לעזור לך להבין אותו, אז תדע שהוא רווק בן 42, הוא ננטש על ידי הוריו ממש סמוך ללידתו, וגדל במקומות שונים, מוסדות, פנימיות, קיבוצים.... אין לו ממש דוגמא לאיך צריכה להיות משפחה, וכנראה שבגלל זה עד עכשיו הוא לא הגיע לזה בעצמו... נראה לי שמשם נובעת הבעיה בחוסר יציבות... יכול להיות????