אבא בחובה: טיפים לחיבור מחדש
זוקי
נישואים בשלט רחוק
⌄
שלום
!אני נשואה שלוש שנים ויש לי תאומות בנות שנה וחודשיים .בעקבות מספר סיבות נאלצנו לעזוב דירה משלנו לפני כחצי שנה ולעבור לגור עם אמא שלי באיזור אחר של הארץ.בעלי עדיין עובד באיזור ממנו עברנו ומגיע רק בסופי שבוע ופעם אחת באמצע השבוע למשהו כמו 12 שעות.הוא עובד קשה ללא ספק ולא בעבודה אחת.כעת אתאר את הבעיה: ההתנהלות של בעלי בבית היא בדיוק כשל בחור רווק . הגעתי! אני מוכן לפינוק: המטעמים, טלויזיה ולמיטה!ככה היה כשרק התחתנו אבל השתנו הדברים!למה אצלו זה לא נקלט?החלוקה בבית נעשית ככה: אני מרוויח את הכסף ואתן מגדלות את הבנות.אבל בשביל מי אתה עובד כל כך קשה? לא בשביל הבנות האלה? לא בעקבות הופעתן הלכת ומצאת עוד עבודות?הורג אותי היחס שלו אל הבנות: פשוט לא מעניין אותו. גם כשהוא משגיח עליהן משחקות בסלון הטלויזיה דלוקה וגם בעלי: דלוק עליה, כל כולו בתוכה. בתוך הקופסא הזאת ! ואם הוא רוצה ללכת לשירותים הוא הולך בלי להגיד לי ופשוט משאיר אותן לבד, "הרי זה רק לדקה", כך הוא אומר! סדר עדיפויות שגוי לחלוטין.האבא הזה לא יודע על הבנות שלו דבר וחצי: הוא לא משכיב אותן לישון, הוא לא קם אליהן בלילות , הוא היה מבטל את הטיולים רגליים איתן אם רק היה יכול, ואם אמא שלי בסביבה הבנות אוטומטית עוברות אליה.(והיא בדרך כלל בסביבה). ודרך אגב, היא לא רואה שום פגם בהתנהגות של בעלי. יותר מזה, היא זו שמכינה לו את המטעמים.אם יש מה לעשות בשביל לגרום לבעלי להפוך לקצת יותר אמפטי בבקשה תייעץ ליבתודה מראש,זוקי
ד"ר אורן חסון
אבא בחובה
⌄
זוקי יקרה,
יש גם צד שני לתמונה, שהוא רוצה להיות איתך, ורוצה להתפנק כשהוא סוף סוף מגיע הביתה. כך שאת יכולה לראות בזה גם פן חיובי, שהוא רוצה אותך וחושק בך. אני חושב שהקושי העיקרי שלו, ושאת מזהה אותו, הוא החיבור שלו לבנות, חיבור שלא קיים. כאן צריך להיות לך איזה שהוא חלק ביצירת אוירה של עשייה משותפת. הוא הרי לא מכיר אותן מספיק, כי הוא נמצא רוב הזמן מחוץ לבית. יכול להיות שמה שאת עושה, כדי שיכיר אותן, זה להטיל אותן עליו, כי סוף סוף גם לך יש אפשרות לרגעי מנוחה, ועם תרוץ טוב – שיכיר את הבנות שלו. אם זה המצב, ואם הוא רואה שמה שאת מנסה לעשות זה להיפטר מהן ולהעביר אותן אליו (הוא לא רואה את זמן האיכות שלך איתן כשהוא לא שם!), אז הוא לומד מזה משהו, והנטייה הטבעית מצידו תהיה לראות זאת כמטלה, ולא כברכה. עשי יותר דברים משותפים איתו ועם הבנות. הכירי לו אותן דרך משחקים משותפים, גני שעשועים ביחד, בילויים ביחד איתן, באופן שילמד להכיר אותן כשהן בשיאן – איתך. אם תעשי זאת בלי לחץ, הוא ילמד את הכיף שבעניין, וזה יהפוך לו, עם הזמן, לדבר שגם הוא רוצה לעשות, ולא בהכרח איתך.