טיפים לחיזוק זוגי: איך לעודד בלי לבקר

תאריך פנייה: 17.12.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אלי
השמנה
17.12.2006 • 13:12

כשהתחתנו אשתי היתה בחורה יפה ורזהלאחר 2 הריונות הבטן שלה נעשתה שמנה ורפהאני לא מצליח לשכנע אותה לעבוד על זה כדי שתחזור להיות כמו קודםכל פעם שאני מדבר על זה זה גורם לה לעצבנות ואז אי אפשר לדבר איתה.אני בטוח שזו בעיה שרבים מהגברים נתקלים בה.זה מאוד מפריע לייש איזו דרך לגשת לנושא מבלי לפגוע?תודהאלי

יפעת
יש לי עצה מצוינת
18.12.2006 • 15:32

תלמד לקבל את אשתך כמו שהיא, בלי תנאים ומבלי לתת לה תחושה שהיא לא יפה ולא אטרקטיבית (ברור שזו התחושה שלה מהאינטראקציה שאתה מתאר).רק הרגשה פנימית היא זו שתוביל לרצון לשינוי. האם אותך אפשר לשכנע לעשות דיאטה? ספורט? להחליף עבודה? לשנות סגנון לבוש?קבל אותה, אהוב אותה, שמח בזוגיותכם ובשני ילדיכם ואולי אם היא תרגיש נאהבת ורצויה היא תרצה לעשות שינוי, ואולי לא- ההחלטה היא שלה.ולכל הגברים- גוף האישה לאחר לידה בד"כ לא יחזור להיות מה שהיה, ההתמודדות היא מספיק קשה ואנחנו לא צריכות גם את הביקורת וההערות שלכם.

ד"ר אורן חסון
חיזוק חיובי
19.12.2006 • 02:20

אלי יקר,
כי מן הסתם, היא בעצמה בודאי חושבת על כך שהיא רוצה להוריד במשקל (ואולי לא רק בגללך, אלא כי זו הנורמה המקובלת, שהיא מכירה אותה היטב), ולא מצליחה. וכל מה שאתה עושה, כשאתה מדבר איתה על זה, זה להוריד לה את הבטחון. אם לשנות משהו, זה אך ורק בחיזוקים חיוביים. לעודד אותה על שהיא נראית טוב גם כפי שהיא עכשיו, לא לדבר איתה על המשקל שלה אלא אם היא מעלה את הנושא בעצמה (כי היא תראה בזה ביקורת), אבל אולי כן, לפעמים, כשהיא נראית טוב בעיניך, לומר לה שהיא רזתה אפילו אם אתה לא משוכנע שזה באמת מה שקרה. אתה בזה גם נותן לה מחמאה, וגם מזכיר לה (ואפשר לחשוב שהיא כבר לא יודעת לבד...) שאתה אוהב אותה רזה יותר, וגם, כאשר היא באמת מרזה, להראות לה שאתה רואה. ולא לשפוט את מנהגי האכילה שלה, אבל אולי כן לומר לה, פעם-פעמיים בחודש, כשאתה רואה שהיא לא זוללת איזה אוכל שהיא אוהבת ושיש בו המון פחמימות, שאתה לא מבין איך היא מצליחה להחזיק מעמד, אבל גם שאתה גאה בה. אם זה מה שהיא רוצה לעשות, כך צריך להיראות חיזוק חיובי ועידוד. ובמינון קטן, כדי שלא להראות לה שאתה צופה בכל צעד שלה מהצד, ובלי לגעור בה או להעיר, כאשר היא לפעמים נשברת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083