קשר שנותק: מה לעשות?
ידענית
איך אדע.. ?
⌄
איך אדע אם קשר שהסתיים עודנו בר תיקון?איך אדע אם אחרי זמן מה אני ביקשתי לנתק קשר - כי אחרי שנפרד המשכנו את הקשר- שהוא לא מתקשר כי אני ביקשתי או כי הוא לא מרגיש שהוא רוצה?הבנתי איפה טעיתי, טעיתי שלא הבנתי נכון את מה שהוא ניסה להעביר לי ועכשיו אני כן מבינה. הבנתי שהלחצתי אותו כשהוא ביקש קצת מרחק. לא הבנתי במה מדובר. זה לא היה נראה לי הגיוני לבקש דבר כזה בכלל עד שהבנתי, רק לאחרונה, שזה מאוד לגיטימי לבקש ספייס וזה שכל כך נלחצתי מזה כי חשבתי שהוא התכוון לפרידה, זה כנראה מה שבאמת גרם לזה שניפרד.האם כדאי לי לדבר איתו ולהגיד לו- הבנתי איפה טעיתי? כי הוא לא חושב על זה נראהלי. הוא הבין שנהיה לו לא טוב והוא לא ידע למה, ובכך זה נגמר וממשיכים הלאה. ואני לא מוכנה לקבל את זה. כי לא היה לנו רע ביחד. היה מאוד טוב ואני מרגישה כאילו שהרסתי את הקשר במו ידיי:( למרות שהוא הודה בחוסר ההחלטיות שלו. אבל אולי חוסר ההחלטיות שלו נבעה מזה? שהא נורא רצה ולא הבין למה דברים כבר לא עובדים?לא נעים לי לנסות ולבקש שוב לדבר איתו אחרי שלפני שבוע ביקשתי ממנו שלא נדבר בכלל (אחרי שניסיתי כן שנעשה שיחת הבהרה ועד שהוא הסכים אמרתי לו שאני מעדיפה לוותר על זה לעת עתה).:(
ד"ר אורן חסון
כשאי אפשר לדעת, מבלי לנסות...
⌄
ידענית יקרה,
קשר שנותק מעלה בדרך כלל בעיה נוספת, והיא אי ביטחון ברציפיותו ובהמשכיותו. המחשבה שניתן להפסיקו יש לה דינמיקה משלה, והיא שונה מזו של קשר שהמחשבה לסיימו אינה עולה על הדעת, למרות הקשיים.אם את חושבת שתצליחי לגשר על הפערים, ובכלל זה על האמון שלו בך, שתדעי לחשוב, ובעיקר להרגיש אחרת, ושזה יעבוד, אז נדמה לי שהשיקול של "לא נעים לי" הוא בטל בשישים. אבל אם "לא נעים" חשוב ומשמעותי לך יותר מהסיכוי לשקם, אז אולי לא הבנת איפה טעית. ההבנה שלך לא מבטיחה הצלחה. ההבנה שלך אומרת שאולי חשוב יותר להצליח מאשר האגו והפחדים, גם אם אין ביטחון בהצלחה הזו. ההבנה הזו אומרת לך, לעצמך, שתדעי להתמודד אם זה לא יילך, ושהיה שווה לנסות, כי הקשר הזה שווה, אם הוא עובד. אבל אי אפשר לדעת, מבלי לנסות.