התמודדות עם דחייה פסיבית בזוגיות
ענת
ריחוק
⌄
שלום
שמי ענת אני גרושה + התחלתי לצאת עם בחור מקסים מאתר היכרויות בגילי וגם גרוש .אנו יוצאים בערך שלושה וחצי חודשים חודשיים מתוכם היו מושלמים הוא לקח אותי והראה לי עולם אחר עם האמצעים שעומדים לרשותו .הוא עצמאי וורקהוליק מובהק .בזמן האחרון אני שמה לב שהוא נורא טרוד ואף מרוחק ממני זה מתבטא בכל הדרכים וגם במיטה אם פעם הסקס היה מדהים ומושקע עכשיו זה 5 דקות והוא מתגלגל לצד ונרדם .יזמתי מספר שיחות על הכל ועל ההרגשה שלי שקיים ריחוק ביננו והוא שיתף אותי במה שעובר עליו ואני מבינה עד גבול מסויים .אתמול היינו אמורים להיפגש ולנסוע לטיול בן יום הוא ביטל את הטיול בטענה שהגב כואב לו והוא עייף .זאת לאחר שכל השבוע אניי ממתינה בסבלנות לראות אותו אז לא נוסעים וגם לא נפגשים היום יום ו בדרך כלל היינו ביחד והוא אמר שיגיע רק בערב .אני לא יודעת מה עליי לעשות אני נורא אוהבת אותו והמצב מתחיל להשפיע עליי אני בכיתי כל הלילה אתמול והוא לא התקשר אלי אפילו .אני נורא לא רוצה לאבד אותו .מה לעשות ?
ד"ר אורן חסון
נסי אלא אם תביני שהטוב שבך לא מתאים
⌄
ענת יקרה,
אמנם במה שסיפרת יש סימנים של ניסיון ליצור דחייה פסיבית, ולתת לך לומר שזה לא מתאים לך, אבל יכולות להיות סיבות אחרות. את אומרת שדיברת אותו על זה, ושהוא שיתף אותך במה שעובר עליו. לא שיתפת אותי, ולכן את יודעת יותר ממני, מן הסתם, גם אם אינך מבינה עד הסוף. השאלה היא אם אינך מבינה כי הוא לא סיפר הכל, או כי את לא רוצה להבין, כי אולי יש לזה השלכות. אני לא יודע.המשיכי לדבר איתו. נסי ללא לחץ. נסי להיות מבינה, ונסי שיהיה לו כדאי להיות איתך, כל עוד מה שאת, והטוב שבך, טוב לו. אם תביני בהמשך שהטוב שבך לא טוב לו ולא מתאים לו, יכול להיות שזה לא יתאים גם לך.