קשר שאינו קשר: מה עושים?

תאריך פנייה: 25.02.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית
קשר - בידיעה שהוא לא לחתונה
25.02.2013 • 23:07

אני בת 24 , הכרתי בחור במקום העבודה שלי לפני כשנתיים , הקשר התחיל מהודעות , ושיחות , והיה לי נורא כיף לשתף אותו בהכול , סוף סוף הרגשתי שהכרתי בנאדם שהוא כמו התאום שלי... ימים עברו והקשר התהדק והוא אמר לי שאני מוצאת חן בעיניו , אך אמרתי לו שלא יישלה את עצמו כי אני לא מוכנה לקשר .( לא אליו ולכן לא רציתי להיכנס לפגוע בו ) , יצאנו תמיד לבלות ביחד , וכן נקשרנו אחד לשנייה מאודד.. זה הוביל לזה שאנחנו "זוג" כבר שנתיים והוא לא מוכן לוותר עליי בעוד שאני תמיד מזכירה לו ואומרת שאני לא עבורו ואני לא חושבת על חתונה . משו בי מפחד לפגוע בו כי נקשרתי אליו , ואני מפחדת לאבד אותו בתור בנאדם לחיים , נפרדנו וחזרנו אין ספור פעמים , וכשהייתי עומדת להיפרד ממנו הוא היה מאיים שהוא יהרוג את עצמו , והוא לא יתחתן עם אף אחת מלבדי . יש לציין שאימא שלו עזבה אותם כשהיו ילדים והוא גדל עם האחים שלו יחד עם אביהם . אך האבא היה נכנס לנו הרבה בזוגיות והיה כועס על זה שהוא תמיד איתי , או שהיה כועס על זה שהוא נמצא איתי , בחדר סגור ( יש לציין שכיום הוא בן 26 ) זה משו שמאוד הפריע לי עוד בתחילת הקשר . הייתי נכנסת אליהם לבית ואבא שלו ואחים שלו בקושי היו מתייחסים אלייי או בקושי היו אומרים לי שלום . בניגוד למשפחה שלי שתמיד כיבדו אותו ונתנו לו יחס של מלך בביתי . כבוד זה משו שבאתי איתו מהבית שלי , והוא היה מתבייש בהתנהגות של אבא שלו ולכן היו לו מריבים איתו כל פעם על זה . אני לא יודעת איך לצאת מהקשר הזה ועוד לשמור איתו על קשר בחיי, אני מפחדת שהוא יעולל לעצמו משו , אני קשורה אליו מאוד אבל בתוך תוכי אני מרגישה "שזה לא זה " , אני מבקשת את העזרה והעצה שלך.. אני אובדת עצות . אני כל הזמן איתו , כבר בקושי יוצאת עם חברים , ומפחדת לפגוע בו . הוא לא מוכן לוותר על הקשר משום שמבחינתו אני האחת עבורו . הבנאדם הזה יקר עבורי , אבל משו בי אומר לי כל הזמן "תתנתקי" וקשה לי... אני רוצה מאוד להכיר ולנסות לצאת מהקשר הזה שלא מוביל לשום מקום אבל אני לא יודעת איך . המשפחה דואגת לי מאוד מכיוון שאני מבזבזת את הזמן שלי ושלו בידיעה שזה לא לחתונה . תעזרו לי , בחיים לא הייתי במצב כזה , הייתי בחורה שכל הזמן יוצאת , מטופחת , אבל איתו אין את זה , הוא בחור שלא מטפח את עצמו , ואני מרגישה יותר מידי נוח איתו עד כדי זה שאני מזניחה את עצמי ולא יוצאת החוצה לבלות . יש לציין שקשה לי מאוד להיות לבד.. תמיד הייתי בחורה של זוגיות ומסגרת .. אודה לך על עזרתך ותשובתך המהירה .

ד"ר אורן חסון
זוגיות שאינה זוגיות, וקשר שאינו קשר
27.02.2013 • 20:11

אנונימית יקרה,
האמת היא שלא ברור לי לגמרי מה את רוצה. את כותבת שאת רוצה קשר שאינו קשר, ואולי רק איתו קשר שאינו קשר, ועם מישהו אחר קשר שיהיה קשר. האם את רוצה להיפרד ממנו כבן זוג אבל לא כידיד? האם בכך מדובר? ולמה בעצם את לא רואה בו "קשר"? בגלל אביו?את כותבת שתמיד היית בחורה של זוגיות ומסגרת, אלא שאת נמצאת כבר שנתיים בקשר שאינך רוצה כקשר. וכרגע, לא ברור לי אם זה מתוך רצון שלך להיות בקשר שאינו קשר, או משום שאת לא רוצה להכאיב לו? - עושה רושם שהקשר הזה גורם לך לסוג של דיכאון והזנחה עצמית, ואני לא יודע אם זה משום שאת רוצה להיפרד ולא מסוגלת, או לא רוצה להיפרד אבל כפויה להחליט שכן?אם את רוצה להיפרד, תצטרכי לקחת בחשבון שבמוקדם או במאוחר הקשר הזה יתמסמס. בין אם כי יהיה לו קשה לשמור איתך על קשר של ידידות ללא זוגיות, ובין אם כי לבן הזוג העתידי שלך יהיה קשה שתשמרי על קשר עם מי שהיה לך איתו קשר כזה. ואל תקחי אחריות על האיום שלו בהתאבדות. זו סחיטה שאינה ראויה, ואם הוא אוהב אותך הוא צריך גם להיות מסוגל לעזור לך להשיג את האושר שלך גם אם זה לא איתו. כי זו אהבה אמיתית. ההחלטה מה הוא עושה עם עצמו צריכה להיות החלטה שלו בלבד, ואחריות שלו בלבד. ואם את דואגת, צרי קשר עם אביו, שגם אם הוא עם בעיות תקשורת עדיין כנראה דואג לו, אמרי לו שאת נפרדת מהבחור ושאת דואגת לו, ושיידאג להקל עליו ולעזור לו לאחר הפרידה. אחרי הכל, עד כמה שאני מבין גם הוא רוצה את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083