קשר רעיל: איך לצאת מהמעגל
לילה
עבודה יחד אחרי פרידה
⌄
שלום,
היינו יחד שנתיים ונפרדנו לפני כחודש, אבל ממשיכים לעבוד באותו משרד. אני בת 25 והוא בן 28. היו כל מיני סיבות, אבל בעיקר החוסר רצינות שלו.אנחנו מסתדרים מצויין בענייני עבודה, הבעיה היא שלא מצליחים להתנתק ממה שהיה בינינו. זה כל מיני צחוקים, רמזים, חלקי משפטים. לעיתים גם מתפתח לשיחות מיניות מחוץ לזמן עבודה.אף אחד מאיתנו לא מעוניין לעזוב את המשרד, אבל התחושה היא שהפרידה לא סופית. אני מעוניינת להמשיך הלאה, למצוא את ה-בן זוג. אבל הוא כאילו לא מאפשר לי, ואני נותנת לו לשחק בי, נכנעת באתו הרגע.ניסינו לשוחח על זה, אבל כעבור כמה ימים המצב חזר לקדמותו.איך בני זוג לשעבר יכולים להמשיך לעבוד יחד ולהתפתח בחיים האישיים שלהם כל אחד בכיוונו?איך אתה יכול ליעץ לי לנהוג?
ד"ר אורן חסון
המחיר של סיכוי לקשר חדש
⌄
לילה יקרה,
אלך איתך אל הפשוט ביותר: עושה רושם שהוא בודק איתך את הגבולות, וכשזה עובד - הוא מרגיש תחושת ניצחון, ושיפוץ כלשהו של האגו שלו. את משתפת פעולה לזמן מה, אולי כי גם לך זה עושה טוב שאת משפיעה על מישהו, אבל מתעשתת, "עושה שיחה" של מה ריאלי ומה לא, הוא משתף פעולה עם זה לכמה ימים, ואז הצורך שלו בשליטה ובאגו, ואולי אפילו לסיפוק מיני, גובר, וחוזר חלילה.הדרך היחידה שלך להיות איתו בעבודה ללא המעגל הזה, היא לשים לזה סוף באופן מוחלט, סופי וברור. האם את יכולה? - את אומרת שלא. עובדה, נכון?אין לי דרך אחרת מלומר לך: נסי שוב, החלטית יותר, חדה יותר, מבלי להיגרר לפרובוקציות. אין לי דרך טובה יותר מלומר לך: אם תצרי קשר אחר, יהיה לך יותר קל (ואם לא, את בצרות של ממש). ואין לי דרך אחרת מלומר לך: הייתם שנתיים ביחד, וקשה לאחר שנתיים להיפרד כאשר אתם ממשיכים להיפגש יום יום במקום העבודה. יהיה לך קשה מאד להתאהב שוב כאשר אתם בקשר שאינו נתק מוחלט, כי הוא אינו כזה, ואתם נפגשים יום יום במקום העבודה. אם לא תצליחי לנתק אתכם, ואם עדיין יהיה חשוב לך מספיק לצאת מהמעגל הזה, תצטרכי להיפרד ממקום העבודה שלך. זה המחיר של הסיכוי לקשר חדש, ואת צריכה לחשוב אם את רוצה לשלם אותו.