קשר רומנטי: מה לעשות?

תאריך פנייה: 20.04.2017 מס׳ הודעות: 7
חיפוש נושא
דניאל13
עזרה.בבקשה!!
20.04.2017 • 17:47

שלום
לך ד"ר (אני בן 19 וחברה שלי בת 18 אנחנו דתיים צעירים שמצאו אהבה שזה נגד הכללים שמקובלים אצלינו בגילאים האלו אך בכל זאת במערכת יחסים ככ טובה).חברה שלי ואני בקשר רצוף כבר שנה וחצי,לפני שבועיים היא סיפרה לי על ידיד של המשפחה שלה שמתחיל איתה בקטנה.בשבוע האחרון משו מאוד מוזר היה,היא התנהגה ממש שונה.לפני שבוע היא סיפרה לי בעצב רק שהיא מדברת איתו בהתכתבויות.והוא היה רוצה לצאת איתה וכו היא אומרת שהוא "הרחיב לה אופקים" והיא לא בטוחה אם אני האחד בשבילה.היא פתאום לא מרגישה כזו אהבה כלפי.
היא מודה שאני מתייחס אליה מושלם ודואג וכו אך היא אומרת שאיתו הכל מעניין והוא מיוחד ואיתי משעמם יחסית אליו.אמרתי לה שזה טבעי כי זה הכרות ראשונה וגם איתי זה היה ככה.היא מאוד אוהבת אותי.לא יכלה לתת לי ללכת בפגישות(ואני מדבר על שבוע לפני שהכל קרה).הקריאה לי מכתב יומולדת עם דמעות,תמיד אמרה לי שאני הכל בשבילה והיא ככ אוהבת אותי ולא יכולה שניה בלעדי.באמת שאני עושה אותה מלכה אבל פתאום משו קרה לה.אני לא יודע מה לעשות.זה שובר אותי מבפנים.היא אמרה שלא תדבר איתי שבוע ואיתו(אחרי שהתחננתי)ותראה מה היא מרגישה.היא ככ קרה אלי.(שכחתי לציין שהבחור ההוא בן23.6 והיא הרגע 18.היא לא דווקא דלוקה עליו ברמות גבוהות.אבל ירד לה הרבה ממני)

ד"ר אורן חסון
לתת לכם סיכוי
20.04.2017 • 20:28

דניאל יקר,
אני חושש שתצטרך להמתין ולראות לאן העניינים ביניכם יתפתחו. החברה שלך מבולבלת, ואם אתה רוצה שתמשיך ולרצות בך, תצטרך להמשיך ולהיות זמין עבורה. יתכן שהעובדה שאתה צעיר יותר היא כרגע בעוכריך, כי לו היית מבוגר בארבע שנים, היית מכיר את העולם טוב יותר, ואולי גם אתה היית מעניין יותר עבורה.ברור שמאד מצאת חן בעיניה, אבל עכשיו, לאחר שהכירה את הידיד ההוא, יש לה מחשבות שניות באשר לקשר איתך. לצערי, זה אומר משהו על היציבות שלה. גם היא צעירה מאד, וכנראה, בהתאם לגיל, מושפעת מהר ובקלות. מה שמאד מעיד על כך הוא העובדה הפשוטה שהיא מתפעלת ממנו למרות שהם רק מתכתבים. לשניכם אין כלים כרגע לדעת איך תהיו כבני זוג, ולה אין כלים לדעת איך הוא יהיה כבן זוגה לחיים. אני מניח שאותך היא מכירה טוב יותר. יתכן שהיו לה הרהורים והסתייגויות גם קודם בעניינים שונים, או אולי אשליות וציפיות מסויימות בקשר לחיים שלה - ואולי אפילו כשהם מתמקדים בעניינים של הצלחה וכלכלה, או של כל פרמטר אחר שהיא חושבת שהוא חשוב בחיים, ולא היתה בטוחה באשר לפוטנציאל שלו אתך, וחושבת על כך שאולי איתו הפוטנציאל בהיבט הזה רב יותר. אולי זה מה שמדליק אותה. אני לא יכול לדעת. אבל אם תרצה להילחם על הקשר הזה, פשוט היה לה זמין, תמשיך לומר שאתה רוצה, אבל גם - שלא בכל מחיר. הקשר איתו חדש, ואולי הוא ייעלם מהר. אתה עוד לא יכול לדעת. לעומת זאת, אתה מכיר אותה, והיא יודעת את זה, ולכן אם אתה ממשיך לרצות אותה למרות שאתה מכיר אותה, אתה הופך להיות המקום הבטוח שלה. עדיין. השתמש בזה כדי לנסות ולהמשיך את הקשר, וגם כדי להשפיע עליה להתנתק ממנו. לא בכוח, ולא באולטימטומים, אבל באמירות ברורות של מה שאתה חושב שנכון, כשאתה ממשיך להיות איתה בקשר.לא מבטיח שזה יעבוד, אבל זה ייתן לזה סיכוי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דניאל13
לתת לכם סיכוי
22.04.2017 • 22:30

שלום
ד"ר ותודה על תגובתך.
שיצא לנו לדבר אתמול שאלתי אותה אם יש מצב אולי שנחזור מתישהו או שהיא לא רואה סיכוי.
היא ענתה שלא...כמובן שאני לא ישן לא אוכל טוב התפרצויות בכי וכו..
אך באותו יום (אתמול יום שישי)כמה שעות אחרי שנפרדנו סופית סופית"וזהו" היא שלחה לי שבת שלום.כמובן שהחזרתי לה וכתבתי לה עד כמה היא לא יוצאת לי מהראש ושאני ככ אוהב אותה.היא כתבה לי שפליז לא לומר שאני אוהב אותה כי היא יודעת את זה.היא אומרת שאני בן אדם מדהים.ואז שלחה לי."אני שמחה שאנחנו לא רבים ושאפשר לדבר מדי פעם,לומר שבת שלום,יום טוב וכאלה.מה שיהיה שיהיה לטובה.היא הזכירה כינוי של זוג שמדבר ביחד ואוהב.אמרה לי פתאום כזה"טוב מאמי"?
אני ככ מתגעגע.אני לא יודע מה לעשות.פעם היא כתבה לי."כמו שאדם לא יכול יום אחד בלי מים ואוכל כך אני לא יכולה בלעדיך":(
אני נקרע.פשוט נקרע.היינו כל העולם אחד בשביל השני
אני לא מפסיק ויפסיק לאהוב אותה.אני רק רואה אותה מחוברת אני עם דפיקות בלב:(
אני יודע שהיא אחת שקל להשפיע עליה ואולי לכן היא רוצה להיפרד.כי כן.משפיעים עליה כמה גורמים,אותו אחד שהזכרתי אז.וגם היא אמרה לי שהייתה באיזה הרצאה ומאז היא הכריע סופית שזהו.האם אתה חושב שנחזור?קראתי מכתב שהיא הקריאה לי מחובקת איתי עם דמעות שמוזכר שם"אף אישה לא תאהב אותך כמו שאני אוהבת אותך.אתה כל העולם בשבילי".

דניאל13
לתת לכם סיכוי
22.04.2017 • 22:39

הוספה לגבי ההודעה שנכתבה ממש לפני כמה דקות:שהיא התכתבה איתי היא אפילו צחקה קצת ממשהו בהקלטה שהיא שלחה.לא צחקה ממני.אבל עדיין.אחרי הרבה זמן היא צחקה..

ד"ר אורן חסון
כשהיא רוצה להיפרד ממך, ולהרגיש בסדר
24.04.2017 • 17:27

דניאל יקר,
כנראה שהיא לא רוצה להרגיש רע, כאשר היא נפרדת ממך, ולכן טוב לה כאשר אתה לא מביע כעס. כי אם תביע כעס, היא תרגיש אשמה, ושאולי היא לא בסדר, וכך, כשאתה נחמד ומקבל, היא מרגישה יותר טוב עם עצמה. אבל כפי שאמרת, היא מושפעת בקלות על ידי אחרים. קשה לך עם כך שזה עובד נגדך, אבל אתה גם יכול להבין מכך שכוח ההשפעה שלך עליה קטן מכפי שהיית רוצה. זה המצב. מכאן, שהיא לא בת זוג מוצלחת, עבורך.ראה אתהמאמר שלי על לא בני זוג מוצלחים, ואולי זה יעזור לך להבין שאתה במקום לא טוב, למרבה הצער.ואין שום דרך שבה אני יכול לדעת טוב ממך מה היא רוצה. אחרי הכל, אני באמת לא מכיר אותה. האם היא רק מבולבלת? האם היא יודעת בדיוק מה היא רוצה ולכן החליטה להיפרד ממך? - אין לי דרך לדעת זאת.

בברכה,
דניאל13
כשהיא רוצה להיפרד ממך, ולהרגיש בסדר
24.04.2017 • 23:12

שלום
ד"ר ותודה שוב על עזרתך.
הבעיה של המדוברת כאן היא לא זה שאני לא משפיע עליה אלא היא יודעת בעצמה שהיא אוהבת אותי עד שאותה שיחה עם הבחור ההוא הפחידה אותה בזה שהיא מכירה אותו כל החיים בגלל שהוא ידיד של המשפחה שלה ופתאום היא מרגישה כלפיו משהו מסוים,היא טוענת שזה לא אמור לקרות אם היא כ"כ אוהבת אותי.האם זה רגש טבעי שמדברים עם משהו חדש (במיוחד בגיל הזה)?(אני יציין שוב שאנחנו דתיים ולא יצא להיות בחברת מין אחר ממש ולתקשר ,אז אולי שבא משהו חדש אז זה יוצר אצלה רגש מסוים של אי-רגילות,משהו חדש?)עד אז היא אהבה אותי עד השמים! הייתה נותנת את כל העולם שלה בשבילי.רק אחכ היא התבלבלה נורא.
קרובת משפחה שלי שהיא חברה שלה דיברה איתה עלינו,והבת זוג שלי אמרה לה שקשה לה לשמוע שאני מתגעגע(אני כל הזמן מזכיר לה את זה,שאני לא אותו אדם)אין לה בעיה לדבר איתי פה ושם ושנדבר רגיל ואפילו לצחוק איתי וככה היא רוצה לראות האם היא באמת אוהבת אותי.
כשהיא דיברה עם קרובת משפחה שלי היא הזכירה אותי לגבי משהו מסוים ואמרה,יאו אני פשוט רוצה לדבר איתו רגיל:( אני לא יכולה לשמוע אותו ככה.
אנחנו עכשיו במצב שהיא תדבר איתי פה ושם,ולא כדי להזכיר את הקטע של הפרידה אלא לדבר על החיים מה נשמע וכו..היא רוצה שהאהבה שלה תצמח אלי ואז היא תהיה בטוחה בעצמה ב100%היא הזכירה את זה לקרובה שלי שהיא מתגעגעת אליי אבל "עד שהוא כתב לי כמה קשה לו ושהוא בוכה".היא אמרה לקרובה שלי שהיא הייתה רוצה לקנות לי מתנת יומולדת ואפילו להיפגש!
אבל בסופו של דבר המטרה שלה זה שהיא רוצה להרגיש האם בשנה וחצי הזאת היינו בבועה או לא.דרך אגב היא כבר לא יוצרת קשר עם ההוא...
אשמח לקבל עצות איך עלי להתנהג,והאם יש סיכוי?בנתיים אני לא כותב לה שאני מתגעגע ואוהב אותה יותר.אני חושב שאני צריך לכבוש אותה ולא ללחוץ עליה..
אשמח לקבל עזרה שוב.ותודה רבה עד כאן!!(סליחה על האריכות אני פשוט לא רוצה לחסר דברים)

ד"ר אורן חסון
איך לדעת אם היא לא מתאימה לך
25.04.2017 • 17:09

דניאל יקר,
ראה, היא לא בטוחה באהבה שלה כלפיך. מצד אחד, זה אומר שתצטרך להמתין ולראות מה היא תרצה עם הזמן. בסופו של דבר הרי תדע. וכרגע, אני לא יכול לומר לך יותר מכפי שאתה יודע או לא יודע. מצד שני, אתה רוצה להשפיע, והדרך הטבעית ביותר עבורך להשפיע עליה, היא להמשיך ולהיות זמין. אבל מכיוון שאני לא מכיר אותה, ולא יודע עליה דבר וגם לא על הדברים שמהם היא מושפעת או לא. אני לא יכול לדעת אם תקיפות שלך, למשל, תעזור, או גם - אם זה בכלל מתאים לך להשיג קשר עם מישהי שצריכה תקיפות שלך ואולי סוג של איום ופחד כדי לרצות אותך. אני גם לא יודע אם סבלנות ואורך רוח תועיל, כי אולי היא תיסחף לכיוון אחר בזמן הזה. אני חושב שאתה בעיקר צריך לחשוב איזו בת זוג אתה רוצה, ואם היא מתאימה לך. אם הדרך שלך לא מתאימה לה, אז גם היא לא מתאימה לך, וחשוב שתבין זאת. כי גם אם "תשיג אותה" בטווח המיידי על ידי שתעשה משהו שאינו אתה, בטווח הארוך זה לא יסתדר לך. אני מקווה שאתה מצליח להבין. חפש את הדרכים שמתאימות לך, וכדאי שתבין שאם אלו לא עובדות, אז למרות זה שהיא מאד קוסמת לך, ולמרות שהתאהבת בה, יתכן שהיא לא מתאימה לך.

בברכה,