קשר רומנטי בעבודה: סיכונים והשלכות
בכל דרך זה ישמע רע.
מה עם הבוס?
⌄
אני בת 26 והבוס שלי בן 37, רווק אבל עם ילד מחוץ לנישואין, לפי מיטב הבנתי היה לו קשר לא רציני עם מישהי שנכנסה ממנו להיריון "זרקה" עליו את הילד וברחה. מאז הוא לא ראה או דיבר איתה שוב, הילד בן 4 וחצי ואנחנו מאוד קשורים.תמיד לבין הבוס שלי היה מתח מיני, בייחוד שהוא אדם טוב, נדיב מאוד, לכל מי שיש בעיה כסיפית הוא לא חושב לרגע ויעזור לו תמיד, ולא רק בעניין כסף, אלא על כל דבר, הוא אבא נפלא, הוא נראה טוב וגבר מצוין. אדם שאני רואה איתו זוגיות.לפני חודשיים שכבנו, זה קרה בפתאומיות כשהוא הסיעה אותי לביתי ועלה לקפה וקרה מה שקרה. הוא קצת חושש להסתכל לי בעיניים, הוא ציין כמובן במבט מושפל שהסקס לא היה סתם וזה הזיז לו משהו לפחות מבחינתו. והאמת? גם מבחינתי.אבל אני מבולבלת, ולא יודעת מה לעשות. כן, אני רוצה אותו אבל בכל זאת הוא הבוס שלי ולהתפטר לא יעזור לי, אבל אני מפחדת משאר התגובות של הקולגות, מתגובת המשפחות אף על פי שבנו הקטן לא יתנגד וזה ברור לשנינו אך אני מפחדת ממחויבות כלפיי מישהו מעבודתי.. ובעיקר כשהוא זה שמשלם לי את המזכורת.
ד"ר אורן חסון
ומה איתך???
⌄
דרך יקרה,
מהרגע שזה התחיל, את לוקחת סיכונים. אני לא יודע איך נראית מערכת העבודה שלך. זה נראה יותר מאשר משרד קטן עם בוס ומזכירה בלבד, כי את כותבת על קולגות נוספים. אם גילוי הקשר יפריע לקשרי העבודה שלך ושלו - אז ברגע שנוצר הקשר, או שהוא יסתיים באותו הרגע, או שהקשר ימשיך ותצטרכי להתפטר. אם גילוי הקשר לא יפריע לעבודה התקינה, אז תוכלו להמשיך על הקשר, אבל שוב - הסיכון הוא שלך. אם זה יסתדר לכם, הכל נפלא, ואם זה לא יסתדר ותיפרדו, העבודה ביחד עלולה להפוך לבלתי נסבלת, ואז תצטרכי להתפטר. כך או כך - הסיכון הוא בעיקר שלך, אלא אם הוא יואשם בהטרדת עובדת או בניצול יחסי מרות ומישהו מלמעלה יפטר אותו.יש בזה סיכונים. אני מאחל לך אהבה, אני מאחל לך ולו קריירה נפלאה, אבל אתם לוקחים סיכונים. החלטה שלכם. אני חושב שמהרגע שהתחלתם קשר מיני, הוא בא, ככל הנראה, על חשבון העבודה שלך. אם הסיכון שווה או לא, תלמדי את זה במשך הזמן.העניין הוא שבין השורות אני קורא גם חוסר ביטחון גדול שלך בעצם קיום הקשר עצמו - בגלל שאת לא בטוחה שאת רוצה קשר עם גבר שהוא גם אבא, ואת חוששת מאד מלחץ משפחתי עלייך, ובכלל את מפחדת. אולי יותר מדי, ואולי לא. בהנחה שהוא רוצה לא פחות ממך, הרבה מהצלחת הקשר תהיה תלויה בשאלה כמה כוח יש לך.