השפעת אם על נישואין

תאריך פנייה: 20.01.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רויטל
מתלבטת ועצובה
20.01.2013 • 09:46

שלום,
נשואה+2 כחמש שנים. מבינה היום שנישואיי היו טעות היות ואני לא מאושרת, לא נמשכת ונשארת בגלל הילדים שמעריצים את אבא שלהם והוא אכן אבא טוב.מעבר לכך, הבעיה שלי היא בהיבט המשפחתי. בעלי בא מבית קר ועם קשר לא מלוכד. אני לעומת זאת באה מבית חם ומלוכד ועל הרקע הזה יש בינינו חיכוכים רבים. לפעמים כשבא לבית הוריי לשבתות ולא משנה כמה משתדלים להיות איתו בסדר, להכין מאכלים שאוהב, וכו..הוא מגיע לחיכוכים בעיקר עם אמא שלי על רקע הערות שקשורות לילדים, סיטואציות עם האחייניים האחרים וכו... תמיד מרגיש מקופח, ילדינו לטענתו מקופחים ותמיד מתח. אוסיף כי ילדינו לדעתי מקבלים יחס נהדר מלא באהבה והכל בראש שלו. אוסיף גם כי נכון הוא שאמא שלי פיללה לגבר מתאים יותר לי ומעולם לא הסתירה זאת. כמובן שהוריי גם קולטים את חוסר שביעות הרצון שלי וכנראה גם מגיבים אליו בהתאם...אני תקועה באמצע. משפחתי יקרה לי ואני רוצה שלא יסבלו בגללו והוא בעלי גם צריך להרגיש טוב אצלם...בעלי ואני שנינו סביב 40 ורוצים מאוד עוד ילד על אף קשיי הזוגיות...מה עלי לעשות? קשה לי מאוד אחרי כל שבת משפחתית, קשה לאימי, זה מרחיק אותי מאחיות שלא אוהבות את התנהגותו ובכל זאת כל עוד אני נשואה לו אני צריכה להגן על מקומו...אודה לעצה טובה וסליחה על האורך...

ד"ר אורן חסון
השפעה של אמא?
20.01.2013 • 22:26

רויטל יקרה,
אני לא יודע מה מידת הצדק שלך ומה מידת הצדק שלו. אני יודע שאת נשואה כחמש שנים, ועדיין נמצאת תחת ההשפעה של אמך. למה? לא ברור לי. אני כן קורא במכתבך שאת מאפשרת לאמך לנהל לך את החיים, ומושפעת ממנה, למרות שאת אשה בוגרת שאמורה כבר מזמן להיות עצמאית ולחשוב את מחשבותייך ולדעת לשים לה גבולות כשצריך. השאלה שלא ברורה לי היא אם היית חושבת שהנישואים איתו הם באמת טעות, לו אמך היתה חושבת אחרת. אני לא בטוח. חשבי על זה. אני חושב שדרך התשובה לשאלה הזו אולי גם תמצאי את התשובה לשאלתך מה את אמורה לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083