קשר ראשון: קשיים ותסכול
אליזבט
לא מבינה מה קורה...
⌄
ד"ר שלום,אני שבורה ומבולבלת יחד. האהבה הראשונה שלי תמה, הייתי בקשר עם הבחור במשך כמעט 4 שנים, החל מהתיכון.מיד שנכנסנו לצבא החלו הבעיות, התחלנו לריב הרבה וכל פעם הוא יזם פרידות. עברנו בערך 3 פרידות כל פעם לתקופה של 5 חודשים וחזרנו שוב. בפעם האחרונה חזרנו לתקופה של חצי שנה והכל היה טוב ויפה, עד ששוב התחלתי לקנא, לא לסמוך, התחלנו לריב שוב... ( אני השתחררתי והוא עדיין בצבא).אני יודעת שאני אוהבת אותו, והוא טוען שהוא אוהב אותי אבל הוא רוצה להיות לבד כי הוא מרגיש שהוא לא מכיר את עצמו ובכלל, לא טוב לו. גם אני כבר לא מכירה את עצמי, וויתרתי על המון בשבילו מבחירה כמובן, אולי היה לי נוח לחכות לו ואז לבנות ביחד חיים במקום להסתדר וליזום לבד.אני מרגישה שכל פעם שאני מתנהגת ברכות ואהבה כלפיו הוא פשוט מתרחק, וכאשר אני מראה קצת כח והחלטיות, הוא מתרכך. אני כבר לא יודעת אם הוא אוהב אותי או שהוא פשוט רכושני כלפי.. או שבאמת קשה לו ואני צריכה לתת לו מרחק וזמן.כשחזרנו הפעם הזאת, הוא ממש רצה אותי ואמר לי המון שהוא אוהב אותי ושנועדנו להיות ביחד אבל לאט לאט שוב חזרנו לאותו מצב מוכר של קרירות.. אני מרגישה שזה אשמתי..כי לא משנה איך הוא התנהג אני מחפשת מניעים נסתרים, אולי כי אני פגועה ממנו ומשלה את עצמי.הייתי רוצה לשמוע את עצתך.. האם יכול להיות שאדם אוהב ופשוט לא בוגר ליחסים.. או שהוא משחק בי וכבר יודע בבירור שאני תמיד אהיה שם בשבילו. ואם אי פעם נוכל לחזור ליחסים טובים נטולי משחקים ומטענים .
ד"ר אורן חסון
הסבר קצר על קשיים של קשר ראשון
⌄
אליזבט יקרה,
לשניכם זה קשר ראשון ומתמשך. גם לגברים וגם לנשים, קשר ראשון מוקדם ומתמשך, יוצר עם הזמן את השאלה "מה עוד יש שם?" "מה אני מפסיד?" "האם יש משהו או מישהו טוב/ה יותר?" ובשל האופי ההרפתקני המובנה של הגברים, וגם בשל הנורמות החברתיות (שהצלחה גברית נמדדת, בין היתר, גם במספר הכיבושים שלהם), אזי התופעה קיימת וחזקה יותר בגברים. לכן, בהחלט יכול להיות שהוא נע ונד בין תחושות, שאין לך שליטה עליהן. זה מתסכל, זה מוריד לך את האגו, את לא יודעת מה לעשות איתו ועם עצמך ותוהה, באופן טבעי, איפה טעית, אבל את יכולה בכלל לא להיות קשורה לזה. זה עניין של טיימינג, וסיכויים של קשר ראשון להתממש קטנים מאלו של קשרים אחרים.אז בודאי שזה מתסכל, אבל את לא יודעת את מי הוא פוגש, בנים או בנות, ומה אמרו לו, ואיזה מסרים חברתיים הוא מקבל ביחס לעצמו וביחס לזוגיות. את לא יודעת מספיק מה הוא חושב לגבי מחוייבות בגיל צעיר כל כך, כשהבסיס הכלכלי והמקצועי עוד רחוק לפניו. גם אם הוא דיבר איתך על כך, בהחלט סביר שהוא לא היה כן עד הסוף, כדי לא לפגוע בך, וכדי לא לפגוע בקשר איתך בתקופות שבהן הוא כן מעוניין בו.וכל זה מסתכם במשפט שכתבת: "יכול להיות שהוא אוהב ופשוט לא בוגר ליחסים". אני לא יכול לומר לך להמשיך הלאה, כי אני לא מכיר מספיק אותך ואותו, וזה לא יהיה אחראי מצידי. סטטיסטית, בכל אופן, כנראה שאת צריכה להמשיך הלאה, כי הסיכוי של קשר ראשון הוא נמוך, הסיכוי של קשר שבו היו שלוש פרידות לתקופה של חמישה חודשים כל אחת הוא נמוך (כי כל פרידה מגדילה את חוסר האמון והבטחון ההדדיים), וכשזה ביחד, עושה רושם שהסיכוי הוא באמת לא גבוה שהקשר ביניכם יצליח בעתיד הקרוב. אולי אם תיפגשו מחדש, בטיימינג נכון של בין קשרים, בעוד שש שבע שנים או יותר.