טיפול לאחר טראומה זוגית
אלי
איך מתגברים על תסריטי הבגידה
⌄
שלום
דר' חסוןלפני שבוע גיליתי שבארבע השנים האחרונות אישתי לה אני נשוי 20 שנה בגדה בי לפחות פעמיים.בפעם האחת הבגידה נמשכה שנתיים. הפעם השניה רק כמה חודשים.הגילוי היה מאד מפורט כולל המפגשים ויחסי המין. אנני רוצה לפרט את השתלשלות העינינים מאז רק אומר שהחלטנו להשאר יחד. הבעיה שאנני יכול להשתחרר מסיוטי לילה וסצנות שעולות לי בדמיון בעקבות תאור הבגידה המפורט. אינני ישן בלילות ובימים יש ירידה משמעותית בתפקוד בעבודה. מה לעשות ואיך להשאר רגוע שבעתיד זה לא יקרה
ד"ר אורן חסון
הולכים לטיפול זוגי
⌄
אלי יקר,
התחושה שלך היום היא תחושה של טראומה. עברת טראומה. זה דבר שדורש טיפול. לא ברור לי למה "הגילוי" היה מאד מפורט. אני מנחש שהוא היה מפורט כי אתה דרשת זאת. זה בדרך כלל התרחיש. אם הוא היה מפורט כי היא התנדבה לספר לך, זה נראה בעייתי יותר, כי אז זה כדי לפגוע. וכך או כך זה פוגע, בין אם אתה דורש את זה, ובין אם היא עושה זאת במכוון.ואם אתה דרשת זאת, אולי לא התכוונת שזה יהיה כדי להכאיב, אלא כדי לדעת היכן אתה עומד ומה הסיכוי שזה יקרה שוב. ובדרך כלל זה לא עובד כל כך בקלות, וכל הפרטים האלה רק מוסיפים לחרדות. כדאי שתכיר שאתה בטראומה ובחרדות, ותלך לטיפול אישי, או רצוי יותר, שתלכו ביחד לטיפול זוגי.