קשר קודם: לתת לזמן לעשות את שלו

תאריך פנייה: 17.07.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אני
חבר חדש.
17.07.2011 • 20:16

שלום,
בקרוב מאוד אני אהיה בת 19,ולא ממזמן נפרדתי מחבר שלי שגדול ממני רק בכמה חודשים. היינו ביחד שנה ו4 חודשים.התאהבתי בו ממבט ראשון , הוא הזהיר אותי שהוא קנאי אבל לא היה לי איכפת והמשכתי להתאהב בו יותר ויותר והוא התאהב בי לחלוטין.עם הזמן הדחקתי את זה שהוא היה קנאי, אבל בנוסף לכל היה גם רכושני ועצבני ביותר. היו לו התקפי זעם שבהם כל הבניין יכל היה לשמוע אותי. היינו רבים מלא ולי מטבעי יש קול קצת גבוה. הוא היה מתעצבן מזה ומתחיל לצרוח עליי.לא נתן לי לראות ידידים, אם הייתי משוחחת עם ידיד בפייסבוק הוא היה מתחקר אותי ושואל, זה הגיע למצב שבבסיס ובכלל לא הייתי מדברת עם בנים . לא הייתי יוצאת למסיבות ולמקומות בילוי כי הוא לא אוהב את זה.הפסדתי מלא הנאות שהייתי אמורה לחוות עם חברות. ראיתי רק אותו חשבתי רק עליו והבעיה היא שדרך החשיבה בה הוא העביר אותי במשך שנה ו4 חודשים היא נוראית.התחלתי לצאת עם מישהו חדש.כל הזמן אני עושה השוואות ביניהם למרות שאין לי מה להשוות בכלל שניהם שונים לגמרי.יש לי מן חריטה כזאת בראש , דברים שהוא היה אומר לי פעם והייתי מקבלת אותם, דברים שלא בסדר בכלל. עם החבר החדש קצת קשה לי כי הוא לא מקנא לי ממש והוא חופשי איתי. אבל יש עוד בעיה שאני נעלבת ממנו בקלות... לחבר הקודם לא היו כאלה דיבורים .אני לא יודעת איך להשתחרר ולצאת לחיים יותר שקטים ופחות מסובכים...איך אני אמורה לצאת מהמצב שבו הייתי במשך שנה ו4 חודשים? אפילו דרך החשיבה שלי השתנתה לי...אודה מאוד על העזרה.

ד"ר אורן חסון
הכרה בכך שהזמן יעשה את שלו, עוזרת.
17.07.2011 • 23:00

את יקרה,
אני לא יודע מה מעליב אותך כל כך בקלות עם החבר הנוכחי, כך שקשה לי לומר לך מה בסדר או לא בסדר עם התגובות שלך. אבל אולי כדאי שתקראי את השאלה שמתחתייך, כדי להבין מדוע קשר טוטלי, של קינאה ואהבה עזים, בצד השפלות והגבלות והאשמות, יכולים להיות כל כך הרסניים, וכל כך קשה לשכוח אותם.יתכן שגם הקשר הנוכחי שלך אינו מוצלח כל כך, ומבחינות אחרות לגמרי. אבל הקשר הקודם, בשל האינטנסיביות הרגשית שלו, צרוב אצלך חזק יותר. את צריכה לתת לזמן לעשות את שלו. את צריכה גם להבין שזה לוקח זמן. היי סבלנית. ככל שתהיי מוכנה יותר להיות סבלנית, כך השינוי גם יהיה יותר יסודי, ויותר מוצלח.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083