מה אני רוצה? שאלות חשובות
לא הגיוני
מרצה לשעבר
⌄
השאלה שלי היא על מרצה לשעבר. אני מאוד נמשכת אליו, חלק מזה זה על סמך מתח מיני (אמיתי או מדומה) שהיה בינינו בעבר בכיתה. מבחינת סימנים שהיו אז, יכולתי לזהות סימנים סותרים (זה חלק מהבלבול) של רתיעה מצד אחד וסקרנות חזקה/משיכה מצד אחר. המשיכה הופיעה בעיקר כשהיו עוד אנשים בסביבה והרתיעה - כשהיינו לבד. גם הפלירטוטים קרו רק כשהיו בסביבה עוד אנשים, בעוד כשהיינו לבד הוא היה מתוח או לחוץ, לא מרוכז, נראה שהוא רוצה לברוח ממני. כשהסתיים הקורס הוא הזמין אותי למפגש מקצועי שבו השתתף, מה ששינה מבחינתי את הערכת המצב. ואז שוב לא יזם כלום במפגש (אני ניגשתי אליו, לא היינו לבד, הוא התמהמה בדיבור איתי ואפילו שתק אבל לא אמר שום דבר מפורש וגם אני לא) מה ששוב בלבל אותי. המשכתי לחשוב עליו ולכן יזמתי פניה אליו כדי להתייעץ בנושא כלשהו, הוא השיב לי עניינית אבל בפירוט וביקש שאמשיך לכתוב לו לגבי מה קורה הלאה עם אותו נושא.אני לגמרי לא מצליחה להבין אם המאמצים שהוא משקיע בי, חלק מיוזמתי וחלק מיוזמתו, הם מקצועיים גרידא או שיש בהם סקרנות מעבר למקצועיות. אני לא רואה אינטרס שיוצא לו מזה שהוא משקיע בי משהו - אני לא נמצאת מקצועית בשום שלב או מעמד שיכול לקדם אותו או להועיל לו. ייתכן שיש לו סיפוק מלעזור או לקדם או להרחיב אופקים של אנשים אחרים, ואני גיליתי מספיק סקרנות ופתיחות וגם יוזמה. אם זה המניע של כל הסיטואציה הזאת, אז למה היו רגעים של מתח ממש מצידו? ולמה הוא נענה לפלירטוט?
ד"ר אורן חסון
"מה אני רוצה?"
⌄
הגיונית יקרה,
כל מה שכתבת יכול להיות. זה מבלבל, זה נכון. אבל אולי כדאי שתשאלי את עצמך קודם כל אם זה כדאי לך. האם הוא נשוי? פנוי? האם פער הגילאים ביניכם הוא כזה שתוכלי להתמודד איתו בעתיד? האם את רוצה רק קשר מזדמן? התחילי מלשאול את עצמך קודם כל "מה אני רוצה?".
לא הגיוני
"מה אני רוצה?"
⌄
אני רוצה לכבוש אותו. או אם לנסח את זה אחרת, להשיג אותו במובן המיני כלומר לשכב איתו. לכן לא מפריע פער הגילאים (שהוא לא גדול מאוד אגב). הוא פנוי לפי מה שאני יודעת לכן גם אין כאן דילמה מוסרית.כיוון שמה שאני רוצה ברור, מה שלא ברור זה מה הוא רוצה. ועד שאני לא שואלת מפורשות אני לא אשמע תשובה כי כנראה הוא לא הטיפוס שילך ויזום מהלך (או שיש לו סיבה טובה לא ליזום איתי מהלך, נגיד הוא לא נמשך, הוא לא מעוניין - אבל אז שוב, למה כל הפלירטוטים האלה וכו'). אני לא רוצה לשאול מפורשות כי יש לי הרגשה שזה ירתיע אותו. עצם זה שאני מציעה משהו מפורשות ירתיע אותו או יגרום לו לאבד עניין אם יש לו איזשהו עניין. ברור לי שאם זה המשחק שלו, של פנטזיה לא מושגת שמרגע שהיא מושגת היא כבר לא מעניינת, זה משחק שאין לי מקום בו אבל אני לא בטוחה שזה העניין. אם הייתי בטוחה הייתי עוזבת את זה.אני לא מבינה אם מה שקורה כאן זה פרשנות לא נכונה שלי של הסיטואציה או שאלה של יוזמה כלומר משחק שהוא פסיבי ואני אקטיבית, הוא חלש ואני דומיננטית. אלה דברים שזיהיתי באינטרקציה בינינו, הגבתי להם וגם ייצרתי אותם בעצמי, לכן אני לא יודעת אם זה לופ שלי בלבד או שגם הוא מעורב בזה איכשהו ואז יש טעם לחכות בסבלנות ולעשות מהלך מרומז בטיימינג נכון בהזדמנות הראשונה המתאימה.
ד"ר אורן חסון
הדרך לדעת, היא לקחת סיכונים
⌄
לא הגיונית יקרה,
את יודעת, אגב, שזה שהוא לא נשוי לא אומר בהכרח שהוא לא פנוי. אבל גם כדי להשיג את מה שאת רוצה, הסיפור הוא כמו בכל התחלה – אם הוא לא מנסה, או לא מנסה מספיק (וסיבותיו שלו יכולות להיות סיבות מסיבות שונות, החל מחשש להתחיל עם סטודנטית, או כי הוא בהתחלת קשר או באמצעיתו, או שהוא לא לוקח אותך ברצינות, ועוד רבות אחרות), הדרךלדעתהיא לקחת סיכונים. אם את יודעת לעשות זאת נכון, כך שתוכלי לסגת יפה אם זה לא יעבוד, ואני מתרשם שזה כך, העובדה הזו תהפוך את הצעד הזה ליותר קל.ואני אפילו לא עוסק בשאלה אם כדאי לך, ועד כמה את פגיעה, ועוד כהנה וכהנה, כי זו בחירה שלך.