קשר עם רופא: סיכונים ואתיקה

תאריך פנייה: 19.01.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רבקה
נדלקתי על הרופא שלי
19.01.2015 • 01:14

ד"ר אורן שלום!לפני כחצי שנה התחלתי לטפל בשינים שלי, הרופא שלי צעיר וחמוד יותר מבוגר ממני(לא בהרבה) אציין ששנינו רווקים. אני מרגישה מצידו יחס של קצת יותר מיחסי רופא-מטופלת הוא מספר לי על חייו האישיים , קורא לי בשמות חיבה וכו. שתי שאלות לי אליך:1.האם מותר לו לקיים איתי קשר רומנטי מבחינה אתית ? מדובר שמרפאה פרטית שלו2. איך אדע אם הוא מעוניין בי או שהוא פשוט רופא נחמד?מה אתה מציע לעשות? הייתי ממש רוצה לנסות לפתח איתו קשר...

ד"ר אורן חסון
האם קשר עם הרופא אפשרי?
22.01.2015 • 23:38

רבקה יקרה,
קיום קשרים עם לקוחות חורג בדרך כלל מכללי האתיקה. אם זו מרפאה פרטית שלו, הוא לא מחוייב שום דבר לאף אחד, ויכול להרשות לעצמו לשאול אותך אם את פנויה, ואם תהיי מעוניינת להיפגש אחר-כך. גם את יכולה לשאול אותו. הסיכון העיקרי הממשי הוא שהוא יפסיק להיות הרופא שלך בעקבות זה, בין אם כי אין עניין לאחד הצדדים, או כי הדייט או הניסיון הזה לא יצליח. הסיכון האחר שלך הוא שאולי הוא ירצה רק סטוץ, כמו שיכול לקרות בכל קשר חדש. הסיכון שלו הוא שתגישי תלונה למישהו, מוצדקת או לא, אם תיפגעי מעצם העובדה שהוא מנסה (ואם הוא חושש מזה, אז לפחות זה חשש שווא כפי שאני מבין ממך, אלא שהוא לא יכול לדעת) או מניסיון קשר שלא הצליח, כנקמה (וגם את זה הוא לא יכול לדעת מראש). אלה הם פחות או יותר הסיכונים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083