קשר עם ילד משותף: מה עושים?

תאריך פנייה: 16.07.2010 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אילנית
קשר קשה
16.07.2010 • 21:46

שלום
לכם איך אספר זאת אני חיה עם אב ילדי כבר שנה בננו בן 3 וחצי היו לנו הרבה ירידות בקשר אבי ילדי גרוש עם 2 בנות גדולות אני בת 28 והוא 47 כל כך רציתי שיגור איתי כל השנים האלו כל כך אהבתי אותו והנה הגיע הרגע לפני 8 חודשים מגורים קבועים הוא בא לגור איתי בביתי יש לציין שהוא בחור שאפתן מדהים אבא מסור ודואג לכל צרכי כלכלית אבל רגשית ממש לא מעניין אותו העבודה אני כנראה לא ממש אין לנו על מה לדבר בכלל אני מנסה משדלת אותו הוא מדבר קצת וזהו אנחנו כמעט לא צוחקים ביחד לא יוצאים לבלות ביחד וגם כשאנחנו יוצאים זה לא זה וגם סופי שבוע שאנחנו יוצאים לא הרגשנו שנהננו כל כך אין לי הרבה כוח כבר אני עייפה מהקשר אם פעם רציתי שיהיה קשר טוב היום אני מבינה שזאת לא אהבה זה סוג של התרגלות ניסיתי את כל הדרכים להגיע אליו זה לא הלך רציתי שיחה כייפית זורמת זה לא הולך לי אני מסתכלת אחורה ומבינה שהקשר שלנו כל התקופה ללא תקשורת הכוונה לתקשורת זוגית בריאה הוא אף פעם לא מפרגן לי רוצה שהכל ילך בדרך שלו וויתרתי ואני מותרת על המון דברים גם שאני אומרת לו שאני חושבת שזה בסוף יגמר הוא אומר שאני אעשה את השיקולים שלי ושאין מציאות בחוץ אנחנו יחד כבר 5 שנים כל כך קשה לי לצאת מהמערכת במיוחד שאין לי אמא ואבא שאני לא מכירה איך אני עושה את זה איך אני קמה על חיי עם אפיסת כוחות שכאלו ופחדים שמציפים אותי מה הייתם ממליצים לי

ד"ר אורן חסון
שמחת חיים שהלכה לאיבוד
18.07.2010 • 16:33

אילנית יקרה,
עושה רושם שמלכתחילה הקשר שלכם לא היה משהו. יש לכם ילד משותף בגיל שלוש וחצי, ורק לפני שמונה חודשים האב הסכים למגורים ביחד. זה אומר לי שיש הרבה קונפליקטים מתחת לפני השטח, שעליהם אני לא יודע. הם יכולים להיות שאולי הוא לא היה מרוצה מלכתחילה מההריון והאבהות, והביע את מחאתו ואת התנגדותו לקשר במשך הרבה זמן, או מסיבה אחרת שאת יודעת ולא מספרת. והנה, לאחר שהצלחת להביא אותו איתך תחת קורת גג אחת, החיים הם לא חיים זוגיים כפי שחלמת וביקשת לך. ואולי כי הוא לא רוצה, כפי שרצית שירצה אותך. כך שאני לא יודע אם זו את שהתרגלת והקשר פחות מרגש לך, או זה הוא שנמצא שם בעל כורחו, כך שזה בעיקר שבירת הציפיות שלך, או אולי זה הוא שהתרגל והוריד הילוך.ואז נשאלת השאלה מה את מעדיפה? בן זוג שכיף לחיות איתו, או אבא מדהים לילד שחי איתו תחת קורת גג אחת. עושה רושם שזה לא כל כך הולך ביחד. והאמת היא שהבחירה היא אולי גם באבא או באמא, שכן בקשר הזה, את הולכת ודועכת, מה שיקשה עליך להיות אמא מדהימה כפי שהיית רוצה להיות. והבחירה עוד יותר קשה, בגלל קשיים כלכליים, וכשאין לך תמיכה.אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי. אני לא יודע אם תצאו מזה אוהבים, מפרגנים ועם שמחת חיים. אולי קצת יותר ממה שיש לשניכם היום, כי אולי תצליחו להתגבר סוף סוף על משקעים ארוכי שנים שכנראה יש לכם. וגם אם לא, אולי תגיעו לפתרון סביר ביחד, שיאפשר לשניכם חיים טובים משהם עכשיו, וגם הורות טובה לילד במקביל.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אילנית
שמחת חיים שהלכה לאיבוד
19.07.2010 • 11:01

תודה לך על תגובתך ד"ר, אכן צודק קשר מורכב הוא גבר שגרוש שנים ואף פעם לא התחייב ב100 אחוז למישהי אחת והוא עשה שינויים גדולים ולקח אחראיות גדולה מבחינת הקשר ביני לבינו שוב אציין שהוא אבא נהדר לילדיו ועובד נורא קשה בשבילנו יש לו עבודה תובענית מאוד אתמול הייתה לנו שיחה שדיברתי איתו אמרתי לו שאני רוצה שהקשר שלנו יהיה יותר טוב שיהיה לנו כיף והוא אמר שגם הוא רוצה אבל הראש שלו מלא מלא מלא וקשה לו להתפנות לדברים שלנו וזה לא שהוא לא רוצה הוא רוצה מאוד והוא מקווה שזאת תקופה שתעבור ושהוא אוהב אותי מאוד אני מקווה מאוד מה שכן שאני גם עכשיו רוצה עוד ילד והוא לא רוצה בכלל אתה רואה מזה הרבה רצונות שונים הוא עוד מעט יהיה סבא הבת שלו חודש 9 עומדת ללדת והוא לא רוצה עוד ילדים ,מה אני אעשה אני לא יודעת כי אני מאוד אוהבת את המשפחה שלו אבל צריכה לבנות לי משפחה משלי והוא לא יכול לתת לי את זה

ד"ר אורן חסון
הכי נכון שאפשר
19.07.2010 • 11:16

אילנית יקרה,
בתנאים הנוכחיים לא אוכל להוסיף לך הרבה מעבר למה שכתבתי לך כבר.לו הכל היה רע, היה גם קל להחליט, נכון? כאן הקושי שלך, ואיתו את צריכה להתמודד. אולי כדאי שתלכי ליעוץ פרטני, ולו רק כדי שתהיי בטוחה יותר בתמונה של המציאות ובאפשרויות, כדי שאם תחליטי משהו, תהיי יותר שלמה איתו, ושמה שלא תעשי, תהיי יותר בטוחה שאת עושה הכי נכון שאפשר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083