קשר עם האם: מה מטריד אותך?
יניב
מרחק מאמא
⌄
שלום
לך ד"ר.האם המיתוס של נשים שהן צריכות לגור קרוב לאמא שלהן?לאישתי היה קשר מאוד הדוק עם אמא שלה, הקשר עם האבא ממש גרוע והיא ממש ממש אוהבת את אמא שלה , בהכל מתיעצת איתה , מספרת לה הכל ועוד.... לאחר שאנחנו התחתנו אני רציתי שהיא תהיה יותר עצמאית ופחות יהיה את ההתיעצות עם האמא ופחות אובססיביות לאמא. ולכן הלכנו לגור רחוק מאמא שלה, (כחצי שעה נסיעה עם רכב)בחודשים האחרונים היא התחליה לריב איתי שנימאס לה להיות רחוקה מאמא שלה והיא רוצה שאמא שלה תהיה לידה ושגם חצי שעה של נסיעה זה רחוק לה.האם אני צריך להענות לבקשתה או שאני צריך להתעקש ושהיא תהיה יותר חזקהוהאם זה בריא לזוגיות שהאישה ניפגשת הרבה עם אמא שלה?
ד"ר אורן חסון
כשאין מיתוס, ולפעמים יש צורך
⌄
יניב יקר,
אני לא מכיר "מיתוס" שכזה. יש נשים שזקוקות יותר לקשר עם האמא, ויש שפחות. יש גם גברים שזקוקים לקשר קרוב עם האמא, וכאלה שפחות. בעיקר הקשר הזה משמעותי בסיוע בטיפול בילדים, ועוד יותר מייד לאחר הלידה, שכן הקשר האינטימי שבין אמא לבת מקל על האמא הטרייה לקבל סיוע שיהיה לה קשה יותר מאדם זר (ובכלל זה חמותה).השאלה שלי אליך היא: א. למה מפריע לך הקשר שלה עם אמה? ו-ב. ממה אתה חושש? שכן לולא היה מפריע לך, ו/או לולא היית חושש מזה, לא היתה לך בעיה להיענות לבקשתה, ובעיקר, כמו שאני מבין, שהיא משמעותית לה.