קשר עם גרושה: פחדים וחששות

תאריך פנייה: 23.05.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מתחרפנת
מסרים כפולים
23.05.2011 • 14:33

שלום רב,
יש לי בן זוג כבר שנתיים ועבור שנינו זה פרק ב' + ילדים ( אנחנו בשנות ה - 40 לחיינו) יש לנו זוגיות מיוחדת ומדהימה ואהבה גדולה מאוד. כשאנחנו לבד או עם אנשים שהוא לא מכיר מפרק א' הכל נהדר והוא מתנהג בחמימות ובצורה אוהבת...כשאנחנו עם אנשים מפרק א'שלו(משפחה, חברים) הוא מתנהג בהסתייגות ובקרירות שאינה מאפיינת אותו כלל ואני מרגישה לבד וכמו סתם מישהי שנמצאת לידו לא כבת זוגו האהובה....רוצה לציין שאנחנו מאוד רציניים ורוצים למסד את הקשר אבל העיניין הזה ועודכמה עיניינים אחרים משמעותיים מונעים ממני לעשות את הצעד הבא... ההתנהגות הזו גורמת לי לעוגמת נפש, כעס ועלבון ומבלבלת אותי באשר לכוונותיו...כשאני מדברת איתו על זה הוא מתנצל על פי רוב (לא מיד, אני צריכה להכניס אותי לנעליי כדי שיבין) ואומר שישפר את התנהגותו אבל זה לא קורה....האם תוכל לשפוך אור ולתת לי זוית ראיה אחרת כדי שאבין מה קורהלו במקרים האלה? או אולי לעזור לי ע"י עצה באיך להתייחס ולהתנהג כשזה קורה....תודה רבה מכל הלב.

ד"ר אורן חסון
מסיכות
23.05.2011 • 23:20

מתחרפנת יקרה,
יתכן שהוא מתקשה להבליט את הקשר שלו איתך, ואת שמחת החיים שלו איתך והאהבה אליך, כי הוא לא רוצה לפגוע באלה שקשורים עדיין באופן כזה או אחר לגרושתו, או אולי לא רוצה לפגוע בה, אם יספרו לה (או חושש מכך שזה יתנקם בו דרך הילדים), או חושש מהתנהגות ורגשות הילדים שלו. ואולי הוא מרגיש מוזר, חריג, לא בנוח, לא חופשי איתך בנוכחותם, כי זו כאילו החלפת זהות שלו, וכאילו הוא מרגיש איתך כאדם אחר ממה שהם מכירים. ממש כמו ללבוש מחוייט למשל, בחברה שמכירה אותך כהולך עם מכנסיים קצרים וסנדלים.אתם צריכים לדבר על זה, אולי, יותר לעומק. אם הוא מוכן להיפתח, ולספר יותר על הפחדים והחששות שלו. אם הוא מוכן להיחשף עד כדי כך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מתחרפנת
מסיכות
24.05.2011 • 16:22

ד"ר חסון היקר,
מדהים כמה קלעת בול...המון תודה.

ד"ר אורן חסון
לפעמים זה קורה לי... :-) תודה!
25.05.2011 • 10:40