קשר עם גבר מניפולטיבי: מה לעשות

תאריך פנייה: 14.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גלי
שבורה
14.01.2006 • 01:02

ד"ר חסון שבת שלום,ברצוני לציין את הפורום המדהים שאתה מנהל, תשובותיך נענות ברצינות ובמסירות. אתה פשוט מקסים. תודה רבה!עכשיו לבעייתי,אני בת 25 נפרדתי לפני מס' חודשים מבן זוגי ב-3 השנים האחרונות בן 43 גרוש עם ילדים.גרנו יחד בשנתיים האחרונות, בהן הוא התייחס אליי בצורה די מזלזלת וחוסר אכפתית רוב הזמן ואני נשארתי מתוך אהבה עזה אליו ומעצם היותו בעל לשון חלקה היודע להגיד את הדבר הנכון ובזמן הנכון. כל הזמן ניסיתי לרצות אותו. להערכתי הוא היה בקשר הזה מתוך נוחות בלבד, לא רצה להתחתן או להקים משפחה. במשך כל זמן החברות בינינו הוא היה מנהל קשרים על כל מיני "ידידות", קשרים המבוססים בעיקר על שיחות טלפון והודעות SMS שאותן תמיד מחק כדי שלא אראה. מספר ימים לפני שנפרדנו הסתכלתי בפלאפון שלו ושם ראיתי הודעות מבחורה שרשמה לו עד כמה היא מאוהבת בו, חושבת עליו וכד'. הטחתי בפניו את הדברים (יש לציין שזו לא הפעם הראשונה בה נתקלתי בהודעות מסוג זה בפלאפון שלו) והוא לטענתו אומר שהיא מאוהבת בו אבל הוא הבהיר לה שיש לו חברה ושלא יהיה ביניהם כלום. באותה תקופה היא היתה נשואה. לאחר מס' ימים מהמקרה הנ"ל נפרדתי ממנו ועזבתי את הבית. מאז חיי אינם חיים. כל היום רצות במוחי מחשבות עליו ועליה וזה פשוט מטריף אותי. ידוע לי שנכון להיום היא התגרשה והם יחד במובן מסוים. לא ידוע לי במדויק מה טיב היחסים ביניהם, אך הוא לאחרונה עבר דירה והיא מסדרת לו את הבית, מגיעה לדירה במקומו בשביל לפתוח לבעלי מקצוע וכד'. לטענתו הוא אינו נמשך אליה ולא מאוהב בה. בכל פעם שאני יודעת שהם יחד אני פשוט יוצאת מדעתי, המחשבות עליהם אינן מניחות לי. אני מרגישה מושפלת ופגועה על איך שהייתה לי הרגשה רעה לגבי אותה בחורה ועל שהוא שיקר לי כל הזמן שזה סתם וזה כלום ושהוא לא יהיה איתה. והנה הגיע היום שהיא הצליחה להשיג אותו.מצד אחד אני שמחה שעכשיו היא סובלת את התנהגותו ולא אני, ויודעת שהוא יעשה לה את אשר עשה לי, אך מצד שני אני ממש נכנסת להתקפי שיגעון בכל פעם מחדש. אני יודעת שהקשר איתו לא יוביל אותי לשום מקום חיובי, גם מפאת גילו וגם מפאת אופיו הבוגדני (בגד גם בנישואיו הקודמים) וברור לי שאפילו אם נתחתן אנחנו נתגרש בשלב מסוים או שאהיה פשוט אישה אומללה, אך בכל זאת משהו גורם לי להישאר תקועה כמו באותו יום שנפרדנו.כל הזמן מרגישה שאני הייתי לא בסדר. העניין המטורף הוא שכשהייתי מסתכלת לו בטלפון (כמובן מתוך ידיעה שהוא מסתיר דברים) ורואה הודעות מכל אותן ה"ידידות"-דברים פוגעים שמרמזים על קשרים איתן והייתי נפגעת עד עמקי נשמתי וכמובן היינו רבים בעקבות זה- הוא היה מאשים אותי! היה טוען שאני אשמה כי אני לא הייתי צריכה לחטט!לצערי, אני עדיין אוהבת אותו מאוד ומתגעגעת אליו וחושבת עליו רוב הזמן. אפילו ניסיתי לחזור אליו כמה פעמים אך הוא טוען שהוא גם אוהב אותי מאוד אבל הוא הרגיש חנוק כשהיה איתי ושמשהו לא נותן לו לחזור אליי ולכל המריבות שהיו כשהיינו יחד. כיום נראה לי כי הסיבה העיקרית שהוא אינו רוצה אותי היא אותה בחורה. הוא מצא לו פראיירית חדשה שתנקה לו, תבשל לו ותדאג לו אז אין לו עוד צורך בי, שכן אני לוחצת עליו למסד את הקשר.שאלתי היא מה עליי לעשות, אני נאחזת בכל כוחי להתעלם מה- SMS שהוא שולח לי ולא להתקשר אליו. אני נאבקת בזה כל יום מחדש. מיום שנפרדנו אבדה לי כל שמחת החיים, אין לי חשק לעשות כלום מלבד עבודה, לימודים ובית. ממש איבדתי את הרצון לחיות.איך אפשר לצאת מהמעגל המטורף הזה? הרי אני יודעת שהגבר הזה הוא אסון בשבילי ובכל זאת אני תקועה שם. אני מרגישה פגועה מאוד ודחויה, ושכביכול הייתי עבורו כלי למשחק, משהו להעביר איתו את הזמן עד שיבוא משהו טוב יותר, על שהוליך אותי שולל בכל פעם שהעלתי את נושא מיסוד הקשר, וכמובן המחשבות על אותה בחורה- איך היא הצליחה בכל זאת לקחת אותו ממני ולרצות אותו כך שהוא לא זוכר היום מי אני, למרות שנתתי מעצמי וויתרתי מעצמי כל כך הרבה בשבילו.תודה רבה רבה על כל ההקשבה והעזרהוסליחה על האורך...גלי.

ד"ר אורן חסון
ועוד על משיכה לגברים "רעים"
14.01.2006 • 19:04

גלי יקרה,
נשמע כאילו היה לך קשר עם גבר מניפולטיבי מאד, שאולי פער הגילים ביניכם גרם לך להיות מוכנה לקבל אותו כסמכות, ולקבל דברים שלא היית מקבלת מגבר אחר. את בעיקר צריכה להבין שמגיע לך יותר ממה שהוא יהיה מסוגל לתת לך אי פעם, וללמוד להתגבר על הצורך שלך בריגוש הגדול שלך, כאשר הוא "רוצה", כאשר הוא סוף סוף באמת רוצה, גם אם זה זמני.רק לא מזמן עניתי לכמה שאלות של נשים הקשורות לקשרים עם גברים "רעים", וגם לגבר שלא הגדיר את עצמו כגבר "רע" אלא כגבר שאינו מתמסר בקלות, ושאל מדוע זה עובד על נשים. אני מפנה אותך לתשובות שלי להודעות אלו.ועם זאת, בעקבות התכתבות קצרה שלך עם גבר שענה לך כאן – עקרונית, אני לא מאפשר נתינת פרטים אישיים כאן. לכן הסרתי את תשובותיו ואת תגובתך אליו, למרות שהיתה חיובית. אני יודע, מנסיון, שיש לא מעט גברים שמנסים ליצור קשר עם נשים במצוקה באינטרנט, בדיוק באופן הזה. אני לא מאשים, חס וחלילה, את הבחור שהשיב לך, בזה שהוא כזה, אבל במצב של חוסר ודאות שלך ושלי, כי שנינו לא מכירים אותו, אני מציע לך להתייחס לזה בחשדנות, כי את לא רוצה ליפול מגבר אחד רע לגבר אחר רע (או נואש).http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=898955http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=893972http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=913337

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083