קשר עם גבר מבוגר: מה צריך לדעת?
חסוי
אי ודאות עם עצמי
⌄
שלום
לך, אני בת 19, יש לי חבר כבר 4 שנים.הבעיה היא שבזמן האחרון הקשר שלנו כבר לא כמו שהיה פעם ואפשר להגיד שירד לי ממנו קצת..הכרתי מישהו שהוא מאוד מוצא חן בעיניי וגם אני מוצאת חן בעיניו, הוא בן 44 והוא מפגין כלפיי המון חיבה ואהבה.שאלתי היא אם אני אזרום איתו זה יכול להוביל להרגשה מגעילה עם עצמי אח"כ, ואני באמת לא יודעת מה לעשות כי יש בנינו משיכה מאוד עצומה.....תודה רבה על העזרה ושבת שלום שתהיה!
ד"ר אורן חסון
החלטה שקולה ועניינית?
⌄
חסוי יקרה,
הכרת מישהו שהוא מבוגר ממך ב- 25 שנים, שזה פעל של 6 שנים יותר ממה שאת חיה. אני לא יודע אם הוא רווק, נשוי או גרוש פלוס. נשוי בודאי, אבל גם גרוש פלוס יהיה משמעותי לך מאד אם תרצו לחיות ביחד.לכן, יש כאן שני עניינים שונים: האחד הוא הקשר שלך עם החבר הנוכחי שלך. הגיוני שאם נדלקת על מישהו, שהוא כל כך שונה מהחבר שלך (בודאי מבוגר בהרבה, מבוסס, יודע יותר מה הוא רוצה, בטוח בעצמו יותר), אז ירד לך מהחבר שלך. אלא שאם החברות הזו אינה מוצלחת לך, עזבי אותה בלי שום קשר לאיש שמצא חן בעינייך. כי אם זו הסיבה היחידה, סביר שתמצאי את עצמך בלי זה ובלי זה. וגם, אם בגללו תעזבי את חברך, סביר שתישארי עם הגבר הזה גם אם תביני שזה לא, ולו רק כדי להצדיק את החלטך להיפרד מחברך.העניין השני הוא שמדובר בגבר מבוגר בהרבה, והפער הזה עלול להפריד ביניכם. אולי כי הוא רואה בך הרפתקה מחמיאה, אבל לא אשה חכמה ומנוסה שאפשר לחלוק איתה את חייו, ואולי כי מתישהו תרגישי שפיזית את כבר לא נמשכת אליו, או שהוא לא יודע ליהנות מאותן שטויות של בני גילך שאת אוהבת, או מסיבות, או ריקודים או חברות, ושהחברות שלך משעממות אותו, והחברים שלו אותך - שזה בידוד חברתי. וגם... שאפילו אם זה יחזיק מעמד, לאורך זמן הפער הזה יכביד עליכם עכשיו, ומתישהו הוא ירגיש לך מבוגר מדי בטווח הרחוק, ולו גם אם זה יהיה רק בעוד 16 שנים.אם את מוכנה לריגושים ולהרפתקה, ומוכנה לקחת צ'אנס, בבקשה. אבל אם את שואלת על החלטה שקולה ועניינית, ואם בסופה תהיה שקיעה, וסוס לבן, וזוג הולך יד ביד, התשובה היא שסביר מאד שלא. האם תקבלי את ההחלטה השקולה? אני לא יודע. כי אני חושש שלפחות בחודשים הקרובים מאד תתחרטי על הזדמנות שהחמצת. זה יעבור לך אחר-כך. אבל לא מיד.
חסוי
החלטה שקולה ועניינית?
⌄
וואו תודה!!!עזרת לי המון תודה על הייעוץ..וחיובי, הוא נשוי+3