החלטות כהמרות - טיפים מעשיים
חיוך
חיים טובים מול חיים מעולים.
⌄
שלום ,
אולי מן הנושא נראה שאני עוסק במותרות ,"ומה הבעיה בכלל.." ,אך הקושי רב.נפרדתי מחברתי אחרי שנתיים של חיים יחד. שנות ה-30 לחיינו.התקשורת ביננו היתה פתוחה ומאוד משקפת.רגישות ,נתינה ,כוח רצון ומודעות הם מכנה משותף לשנינו.הערכנו שיהיו לנו חיים טובים יחד ,אך אני לא ידעתי אם אני מסתפק בזה.הדינמיקה שלנו שונה. אני אקטיבי יותר ,מחפש לתהות ולשנות ,לצאת מן הנוחות כדי להשיג מעבר ,וחברתי אינה כזו.אז אני פוחד. פוחד שבעתיד אגלה שאני בעצם חי לבד ושחברתי אינה שותפה לחיי אלא לסידורים שבחיינו.איך אדע כיצד לפעול? אני חש כמהמר. מצד אחד מונחת לפני אולי ,הזדמנות לחיים טובים ואני לא משכיל ללכת עם זה הלאה ,בשביל חיים עשירים יותר שאולי ולא יקרו אף פעם?תודה.
ד"ר אורן חסון
ציפור ביד
⌄
חיוך יקר,
הגדרת זאת נכון. אתה מהמר. כולנו מהמרים. כל החלטה שאנחנו מקבלים היא הימור, אלא אם יש לנו ידיעה מלאה בכל מאת האחוזים של הנתונים ושל מה שיקרה. מכיוון שזה לא המצב, אתה לא יכול לדעת. ומכיוון שאתה מתקשה לעשות ניתוח אנליטי (כי הרי חסרות לך עובדות לגבי העתיד), נסה ללכת לפי האינטואיציה שלך (מה שאתה מרגיש נכון יותר). וראה, בבקשה, את הטיפ שלי, העוסק בשאלה:איך להיות החלטי?
חיוך
ציפור ביד
⌄
שלום
ד"ר חסון היקר, מה שלומך?
איני מאמין שהפוסט הזה שכתבתי דאז ב2011, עדיין מופיע בין דפי האינטרנט:) אז רק לשתפך:
"הימרתי" והלכתי על "החבילה",
ונפשי לא נחה מרוב אושר! התנסחותי "חיים מעולים" כפי שבחרתי להתבטא דאז, לא מתקרבת כלל לתחושת האושר והביטחון שזוגתי ואני חווים יחד.
יש לנו ילדה מדהימה שנושקת לגיל 4 ועוד צוציק יפייפה שרק נולד.
רוב החששות שהיו לי דאז הופרכו בזכות התמודדות איתנה ואהבה הדדית גדולה.
שורה תחתונה: צריך לעבוד והרבה כדי לקטוף הפירות!
בהצלחה!