פנייה לפרופסור: הסיכון הטמון בה

תאריך פנייה: 14.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
almonit
התאהבתי במרצה שלי
14.01.2011 • 16:52

שלום
לכולם,אני סטודנטית באוניברסיטה בת 22. כל חיי התאהבתי אך ורק בנשים, לראשונה בחיי התאהבתי בגבר שהוא למעשה המרצה שלי. הוא בן 50 אבל אין זה מפריע לי כלל. לפני כחודש שלחתי לו מייל והצעתי לו להיפגש לכוס קפה (לא אמרתי לו מי אני), הוא ענה לי שזה לא מתאים. הוא גרוש ויש לציין שיש שמועות באוניברסיטה שהיה לו רומן עם מתרגלת לפני כמה שנים. אני לא יודעת אם הוא הבין שזאת אני, אולי לפי המבטים שלי (ואולי לא). ברצוני להוסיף שאני נראית הכי טוב מבין כל הבנות בכיתה. אתמול היה היום האחרון של הסמסטר, השאלה שלי היא מה כדאי לי לעשות? לחכות למבחן ולכתוב לו שוב? (שזה רק עוד חודש), או שמא אני יכולה כבר עכשיו לשלוח לו מייל. אני מרגישה אליו רגשות עזים, ממש קשה לי לחכות אבל מצד שני אני פוחדת להרוס. אני רוצה לפחות לדעת אם יש סיכוי. מה ומתי תציעו לי לכתוב לו?

ד"ר אורן חסון
כשר או חשוד - הסיכון עליו
15.01.2011 • 22:01

אלמונית יקרה,
כמי שבילה כמה שנים טובות באקדמיה, אומר לך קודם כל שאם תצרי איתו קשר לפני, ואפילו קשר של הבטחה שאולי משהו יקרה אחר-כך, הוא מסכן בכך את משרתו. הוא לא יכול לדעת אם רגשותייך עזים וכנים, או אם את רק רוצה לוודא שיהיה לך ציון טוב יותר. הוא גם לא מכיר אותך מספיק כדי לדעת אם כל מה שאת רוצה זה לסחוט אותו אחר-כך, והיו דברים מעולם. ידיד שלי, פרופסור מארה"ב, מספר לי שהוא מקפיד להשאיר דלת פתוחה בכל עת שסטודנטית נכנסת לחדר כשהוא לבדו, על כל מקרה, כדי שלא ליצור הזדמנות לסחיטה.התשובה היא לכן שמבחינתו העניין אסור לחלוטין, ואפילו פנייה שלך אליו מבלי שהוא עונה מסכנת אותו. מבחוץ, זה ייראה רע יותר אם הוא יודע מי את, והרבה יותר רע אם תצאו אחר-כך ביחד. כי מה שאת והוא יודעים באופן פרטי, נראה מבחוץ חשוד מאד גם אם הוא כשר.מבחינתך, הצורך שלך לדעתכבר עכשיומה יקרה, הוא צורך מובן, אבל לא בוגר במיוחד, ומאד לא אחראי. קבלי קודם ציון לקורס, ואז תנסי (ותצטרכי לחכות עוד אם תרצי לתקן ציון, או לעשות מועד ב'). יהיו כאלה שיחמירו גם בקשר כזה, אבל אז לפחות כל הסיפור יהיה לגיטימי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083