קשר עם בעיות: מה לעשות?
אלמונית (M)
התייעצות דחופה ובבקשה מהירה.
⌄
אני והחבר יצאנו כשנה וחודשיים. ואני רוצה לציין לפני שהכרנו באירוע משפחתי ויש בנינו קרבה משפחתית ע"י נישואין של הדודים שלנו. כמובן ללא קשר דם. והכרנו ואף אחד לא התערב לנו והדברים התפתחו בנינו לבד. החבר שלי גם עבר כשהיה ילד מוות טארגי כשהיה בן 8 כאשר אביו ז"ל נהרג בתאונת דרכים קשה. בהתחלה שלנו הוא סיפר לי על בעיה מסויימת שיש אצלו, שהוא יצא עם בחורות לפני אחרי תקופה מסויימ, הוא פשוט ויתר או הרגיש שזה לא מתאים לו ועזב. ואני הראשונה שהוא התמודד עם עצמו לגבי הבעיה הזאת, והוא גם הלך למאמנת אישית שעזרה לו עד שגם במקום הזה באיזה שהוא שלב הוא כבר לא הרגיש צורך.. בהתחלה שלנו אחרי ממש זמן קצר היה לנו פרידה שבאה מצידו אבל אחרי שבוע הוא התקשר וחזרנו. ואז לפני 4 חודשים זה קרה שוב והוא אמר שהוא לא יודע מה הוא מרגיש והוא מבולבל ורצה הפסקה. ואחרי יומיים שדיברנו בטלפון חזרנו. ועכשיו לפני שבוע וחצי, כשהכל היה בנינו ממש טוב הוא אמר שהוא רוצה להיפרד כי הוא לא מרגיש שלם עם הקשר.. זה היה ביום שלישי לפני שבוע וחצי ויום שישי לפני שבוע זה היה רק התכתבות בהודעות שהוא ביקש שאני לא התקשר והוא לא ענה לי לטלפון ואני יכולה לנתח את זה שהוא פשוט מפחד לשמוע את הקול שלי. אבל קשה לי הריחוק הזה וקשה לי הפתאומיות שהכל קרה ויותר קשה לי שהוא מרחיק אותי בצורה כזאת. כי עד לפני כמה ימים שזה קרה הוא אמר שהוא אוהב ודאג לי וכיבד אותי ואני לא מצליחה להבין ולא יודעת מה לעשות. אני ממש מרגישה שאני חייבת לדבר איתו אבל מפחדת שידחה אותי אני מפחדת שהוא בנה סביבו חומות ולא יתן לי דרך לעבור דרכן. ועוד סיבה שאני חושבת שזה הוביל זה כי החבר הכי טוב שלו שממש כמו אח עזב לגור בחו"ל והיה לו קשה עם זה ויכול להיות מאוד שעצם העזיבה שלו גם השפיע עליו. כי זה קרה גם יומיים אחרי שהוא עזב את הארץ, ובאותו יום שהוא עזב הייתה בנינו אוירה מוזרה. אני בקשר ממש טוב עם אמא שלו שהיא יותר עצובה ממני ואני גם יודעת שהוא לא מדבר איתה בכלל ולא מדבר עם חברים ומסתגר עם עצמו. ממשיך הכל רגיל רק בלי לשתף. מה אני צריכה לעשות? לתת לו את השקט שלו או לנסות באיזה דרך להתקרב אליו רק שידע שאני באמת כאן בשבילו??... אני גם יודעת שאיתי הוא הרגיש נוח בהכל והתנהג גם כמו ילד איתי מה שאף אחד בחוץ לא יודע כי כלפי כולם הוא קשוח.
ד"ר אורן חסון
זוגיות שאף פעם לא תהיה קלה.
⌄
אלמונית יקרה,
מהסיבות שתארת, ואולי מסיבות אחרות, החבר שלך הוא איש עם בעיות. הוא לא מצליח לתקשר איתך כראוי, הוא לא מצליח להעביר אליך את רצונותיו, ומבחינתך הוא בלתי צפוי. יתכן שגם מבחינתו הוא בלתי צפוי.קחי את זה בחשבון!כי מה שזה אומר הוא שהקשר איתו יתכן ותמיד יהיה עם תהפוכות, ותמיד יתכנו עניינים בלתי צפויים. אם את מוכנה לזה, ומוכנה להשקיע, ומוכנה לחכות בסבלנות עד שיחלוף הגל הבא, אם בכלל יחלוף (כי אין לך ביטחון שזה יחלוף), אז טוב. עשי זאת. אבל זה אומר, ואת צריכה להבין את זה, שאת תצטרכי לחיות במצב של חוסר ודאות, ומבלי לדעת מה יקרה בהמשך עם הזוגיות שלך, ותצטרכי המון סבלנות, אורך רוח, והתמודדות קשה עם בדידות, מדי פעם. ומתוך הבנה שאולי זה יסתיים פעם מבלי שתקבלי אתרעה מראש.או... וזו האלטרנטיבה היחידה – שתלכו לטיפול. כרגע את לא יכולה, כי כרגע את בגל של "אני צריכה לחכות בסבלנות, מבלי לדעת אם הוא בכלל ירצה לחזור מתישהו". אבל אם תחזור – זה צריך להיות חלק מהעניין, וחלק מהעבודה הזוגית שלכם. ואם הוא ירצה לחזור, לדבר איתו על זה, כי אז הוא אולי יהיה פתוח להבין שיש לו בעיה שגם לו כדאי לטפל בה, למענו. בינתיים, אם את בכל זאת רוצה להמשיך בקשר הזה למרות הסיכונים, תצטרכי לנווט בין סבלנות (כדי שלא ללחוץ עליו), לבין תזכורת שאת שם. עד שמתישהו תחליטי שהגיע הזמן שבו את מפסיקה להזכיר, וממשיכה הלאה. וזכרי שבקשר איתו זה עלול לקרות שוב ושוב בהמשך הדרך.
אלמונית (M)
זוגיות שאף פעם לא תהיה קלה.
⌄
קודם תודה רבה על התשובה, וכן אני יודעת שזה משהו ובמידה ובע"ה עניינים יסתדרו אני אצתרך לחיות עם זה ואני מוכנה לזה. כי אני אוהבת אותו לטוב ולרע. ודבר נוסף שהתפתח מאז שרשמתי את ההודעה זה שאתמול התכתבנו בהודעות והוא אמר שיש לו רגשות אלי אבל הוא נמנע מלדבר איתי בטלפון ואפילו אומר בבקשה אל תתקשרי. הוא לא מסוגל להתמודד איתי ואומר שנעשה את השיחה הזאת אבל פשוט לא עכשיו כי עדיין הכל טרי וצריך להתרגל למצב הזה. אני באמת לא מאמינה שאני יכולה לעשות משהו ואני פשוט מנסה להראות לו שהמשכתי הלאה כי גם בהתכתבות הוא אמר אני גאה בך שאת חזקה ושהמשכת הלאה... וניראה לי שהוא אמר את זה כי זה מפריע לו. אמרתי לו גם אתמול שאני תמיד שם בשבילו והוא אמר שהוא מעריך את זה. אני פועלת בצורה נכונה? אני פשוט מפחדת שעצם זה שהלחצתי אותו עם תשובה שיגיד לי מה הוא מרגיש אלי וזה עיצבן אותו שהרסתי בזה הכל...... אני צריכה לחכות באמת תקופה קצת יותר ארוכה משבוע עד שיתבשל עם עצמו או מה לעשות? כי אני רוצה מאוד את הקשר איתו..... אבל אני גם את שתשמור על הכבוד שלה ובגלל זה אני מנסה עם כל הכאב לעשות משחק של המשכתי הלאה. ואם אני פועלת נכון, עד איזה גבול אני צריכה להגיע עם המשחק הזה?
ד"ר אורן חסון
וגם לא בטוחה
⌄
אלמונית יקרה,
אבל זה חלק מהמחיר של להיות איתו. פעם כך, ופעם כך. את כותבת שבמידה והדברים יסתדרו תצטרכי לחיות עם זה ואת מוכנה לזה. עכשיו את חיה עם זה, כי זה חלק ממה שיש. וקשה להסתדר עם זה. אבל זה חלק ממה שיש, ואולי גם חלק ממה שיהיה תמיד. קחי בחשבון שגם אם זה יסתדר אחר-כך, תחזרי שוב בהמשך לנקודה שבה את עכשיו, כי זה חלק מהמחיר של להיות איתו. ושאף פעם לא תדעי אם זה יסתיים שם, או יחזור להיות אחרת. ועכשיו, את צריכה להחליט ללכת, או להתאזר בסבלנות כדי לראות אם הוא יחליט אחרת. כל עוד את איתו, עושה רושם שהיוזמה תהיה אצלו, כי הוא יודע להימנע ולהיעלם.