קשר עם אשמות ורגשות אשם
מיטל
מחשבות מטרידות
⌄
שלום,
אני בת 37 נשואה מזה חמש שנים פלוס ילדה.לפני שהכרתי את בעלי הייתי בקשר עם איזה בחור שמאוד אהבתי, שנינו בני אותו גיל. הקשר בינינו לא זז הרבה בגלל ששנינו היינו דומים ולא יוזמים ודוחפים למסד את הקשר . אני תמיד חיכיתי שהוא ייזום והוא חיכה שאני ייזום.לבסוף החלטתי להפסיק את הקשר הזה.יום אחד בטעות ראיתי אותו שהייתי עם בעלי והילדה והוא עם חברתו.היום שאני מאוהבת בבעלי וטוב לי אז הבחור לאחר שנפגשנו מתקשר אליי ואומר שהוא אוהב אותי ואני הייתי צריכה להיות אשתו!הוא נשמע מאוד מתוסכל וכעוס וקשה לו להאמין בכלל ששכחתי ממנו והוא טוען שהלוואי שהוא ישכח אותי כמו שאני שכחתי . הוא גם טוען שבגללי הוא פעם לא יתחתן. אני ביקשתי ממנו שיפסיק ושלא יתקשר שוב אליי.הבעיה שלי שהמחשבות עליו מטרידות אותי ואני לא מפסיקה לשחזר את השיחה הזו בראש.אני מרגישה שאני בוגדת בבעלי עם המחשבות האלו.מה לעשות?תודה מראש
ד"ר אורן חסון
יידעכו מאוחר יותר, אם כך תרצי
⌄
מיטל יקרה,
הוא לא רק מזכיר לך את העבר, אלא גם מטיל עלייך רגשי אשם, וגם זה משהו שמטריד אותך. טבעי, כאשר אנחנו מבינים שיש לנו אלטרנטיבה, להעלות על הדעת את הדברים הפחות טובים במה שיש עכשיו. קל לשכוח את הדברים הפחות טובים שהיו בקשרי העבר, ובעיקר בנקודות בזמן הפחות טובות עם קשרי הווה. אלה הם דברים שקורים לרבים רבים מאיתנו.האם לדעתך קשר שיתחיל עם צורך משמעותי שלך לרצות אותו בשל האשמות שלו, ואולי גם בלש רגשי אשמה שלך, יכול להיות קשר בריא? - וקשה לומר שזה לא חלק מהעניין. הכעסים שלו עליך הם חלק מהסיפור שלו, בין אם במצב הנוכחי ובין אם כאשר תחזרו להיות ביחד. מבחינתו, זה אמצעי להשתלט עליך ולגרום לך לרצות אותו.אז זה מעסיק אותך, כי צפים בך זכרונות טובים על הדברים הטובים שהיו. אחרי הכל, היה ביניכם קשר משמעותי. תני לזה לעבור. זה בסדר וזה טבעי שאת חוזרת לזה לאחר שנפגשתם. נסי שלא לפעול עם סמך רגשי אשם, אלא על סמך מה שטוב לך. ובזה אני כולל גם את רגשי האשם שיש לך כאשר את מרגישה "בגידה" בבעלך. העובדה שחזרת להיזכר בדברים מן העבר היא טבעית, כי הזיכרונות שם. לפעמים גם הגעגוע. אין רק שחור או לבן, ובמחשבות וברגשות אין רק "אוהבת את א' = שונאת את ב" ולהיפך. הוא חלק מהזיכרון, ואת יכולה להשאיר אותו כחלק מהזיכרון, וכשם שהיה שם חי בעבר ודעך מאוחר יותר, הוא צף בהווה, ויידעך מאוחר יותר שוב. אם כך תרצי.