יחסים: האם את בדרך לאסון?
יסמין
מבוגר+גרוש+2
⌄
שלום
ד"ר.אני בת 21. יצאתי לפני כחודשיים מקשר רציני שנמשך שלוש שנים. הקשר הזה נגרר ואני מרגישה שהפרידה הזו רק הועילה לי. הכרתי לפני כשבועיים דרך חברים גבר בן 33 גרוש עם שני ילדים. כשהכרנו היה לנו קליק מידי עוד לפני שידעתי שהוא גרוש עם שני ילדים. אני בחורה שעברה הרבה בחיים שלה יחסית לגילי ויש לנו "אותו ראש". הוא התגרש לפני שנתיים ועבר לגור עם ההורים ומנסה לבנות עצמו מחדש. הוא רואה את הילדים שלו כל שבת שניה ככה שזה לא משפיע על הפגישות שלנו.הוא עושה לי פרפרים בבטן והרבה זמן לא היה לי כ"כ טוב. הוא מתקשר כל יום, שולח הודעות, מתעניין,מנסה להיפגש איתי כמה שיותר, אפילו הספיק כבר לפגוש את ההורים שלי. אני מרגישה שזה מתפתח לכיוון רציני. השאלה אם אני בדרך לאסון בגלל הפרש הגילאים וכמובן העובדה שיש לו ילדים?
ד"ר אורן חסון
אסון נמנע או בלתי נמנע
⌄
יסמין יקרה,
אני לא יכול לדעת אם את בדרך לאסון. בסך הכל, המקרה שלך והאישיות שלך, כמו המקרה של האיש שהכרת והסיפור שלו הם מקרים פרטיים. יש ביניכם פערים משמעותיים, והסטטיסטיקה של פערים משמעותיים היא לא טובה. אבל זה לא אומר דבר על המקרה האישי שלכם, כי הרבה מאד תלוי באישיות שלך ובאישיות שלו. אם את מסתכלת על הטווח הקצר, אז באמת, עשי מה שאת רוצה, חווי את מה שאת רוצה לחוות, למדי את מה שאת יכולה ללמוד, וכשלא יתאים לך - את צעירה, עוד בתחילת דרכך - תסתדרי. זה בסדר. אחרי הכל, עוד לא התחלת בהתמקצעות ולימודים, ועדיין אין לך עצמאות כלכלית או הידיעה המלאה של יכולותייך. אם את מחפשת תלות, זה סיפור אחר לגמרי. וזה רק חלק קטן מהסיפור האישי. אם את מחפשת קשר לחיים, היכולת להצליח תלויה הרבה ביכולת שלך לאהוב ילדים שאינם שלך, גם אם לא תמיד הם ירצו אותך - אולי כי הם ירגישו שהם בוגדים באמא שלהם, למשל. ביכולת שלך להתמודד עם אביהם שינסה להגן עליהם, לפעמים, מפני כעסים שלך שהיו יכולים להתקבל באופן טבעי כשאת אמא שלהם, ומתקבלים הרבה יותר בקושי כאשר את לא, וכאשר הוא מתחרה, ברצונו או שלא ברצונו, במודע או שלא במודע, על אהבתם מול אמם. לכן, את צריכה לשקול לא רק את הקליק שלך איתו, כי מה שיקבע הוא היומיום בתנאים שבהם לא תסכימו, ובתנאים שבהם יהיו בהמשך "הילדים שלך" ו"הילדים שלו", כי בבית שלכם, לילדים המשותפים יש אמא, ולילדים שלו יש רק אותו. אם את חושבת שתצליחי להתמודד עם זה, ושאת לא רק עם הרבה רצון טוב אלא גם סבלנית מספיק באופייך, עם הרבה מאד אורך רוח ולא מאד פגיעה כך שתוכלי לרכך מצבים קשים, ושגם הוא כזה, אז את יכולה אולי לדאוג פחות.