קשר עם אקסית: ניתוח אמירה חריפה
רחל
עיצה
⌄
שלום
דר' חסון,הכרתי בחור נפלא....אנו בני 30+, מכירים שבועיים.מה שקורה הוא עדיין בקשר עם האקסית שלו שאיתה היה בזוגיות מספר שנים.הוא אמר לי בפירוש שלעולם לא ינתק את הקשר איתה, משמא ישארו ידידים.מה שמציק לי זה כשהוא אומר את השם שלה יש לו ניצוץ בעיניים, שהדבר מציק לי...כלומר יש לו עדיין רגשות כלפיה.לא יודעת אם הקשר הזה בינינו יצליח?!מה לעשות דר'? האם לדבר עימו על זה???ואיך להעלות את הנושא? אחרי הכל הקשר בינינו עדיין בתחילתו!!!אשמח לתגובה.המשך יום טוב.
ד"ר אורן חסון
אמירה פילוסופית או לא
⌄
רחל יקרה,
אתם מכירים רק שבועיים, והאמירה שלו, אם את מצטטת נכון, היא אמירה חריפה. בניסוח שניסחת "לעולם לא אנתק איתה את הקשר", נשמע כניסוח מתגונן, ואולי עוד לפני שאמרת משהו אחר. אני לא יודע למה. אולי כי הוא מרגיש מאויים מפני כל אפשרות של אבדן הקשר הזה, ואם זה כך, את חוששת בצדק.אבל אולי זה היה סוג של עמדת התגוננות מפני אמירות שלך לגבי קשרים עם אקסיים. כלומר, יכול להיות שאמרת לו ואולי גם לפני שידעת על הקשר הזה, ש"אני נגד כל קשר עם אקסים", ואז הוא אמר משהו כדי לסתור אותך, וכדי להציב אמירה נגדית משלו, שכל מטרתה היתה אולי רק לומר לך שהוא לא אוהב אמירות נחרצות ובלתי פשרניות.אבל אתם רק שבועיים ביחד, את לא יודעת מהיכן זה מגיע, אני בודאי שלא. אם הוא מוצא חן בעינייך, אולי כדאי שתלמדי אותו יותר, ותראי אם הבעיה היא הקשר המיוחד הזה, או סוג של אמירה שהוא רוצה לומר לך שהיא פילוסופית יותר לגבי החיים שהוא מאחל לעצמו. לא בהכרח בעניין הקשר איתה, כמו לגבי מתירנות, נינוחות ופשרנות.
רחל
אמירה פילוסופית או לא
⌄
שלום
דר' נכבד,האמירה שלו לא באה בעקבות אמירה שלי...כי לא דיברתי בכלל על אקסים ולא הצבתי לו תנאים, לגבי כלום.האמת אני מוכנה לקבל אותו ללא כל תנאי!!!אז מה לפי דעתך הסיבה?
ד"ר אורן חסון
לדבר על זה?
⌄
רחל יקרה,
אם את אכן עומדת מאחורי המילה שלך, ומוכנה לקבל אותו ללא תנאי, אז מוטב שלא להעלות את הנושא, ולהניח לו.מעבר לכך, אני הרי לא יכול לדעת מהן הסיבות שלו. העליתי סיבות אפשריות, אמרת שזה לא זה, וכך אנחנו יכולים להמשיך עוד ועוד, אבל אני לא רואה בזה טעם. אני לא מכיר אותו, ולא יודע למה, כי קיימות אפשרויות מאפשרויות שונות. השאלה הראשונית שלך היתה אם לדבר איתו על זה. אם את מוכנה לקבל אותו גם כשזה מה שהוא חושב ורוצה, וגם כשהוא ישמור לנצח על קשר של ידידות עם האקסית שלו, אז מוטב שלא לדבר על זה. ומי יודע, אולי גם היא תהיה בהמשך גם ידידה טובה מאד שלך.