לחץ משפחתי על זוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 06.03.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טליה
המשפחה של בן הזוג שלי לא מקבלת אותי
06.03.2015 • 20:04

היי אני בת 26 ונמצאת בזוגיות של 5 שנים עם בחור ממשפחה חרדית, אני מסורתית שומרת כשרות אך לא שומרת שבת. בן הזוג שלי דתי לאומי, לא חרדי כמו המשפחה שלו. במשך כל תקופת הקשר שלנו לא הייתי בביתו כי זה לא מקובל אך כן הייתי מגיעה לארועים משפחתיים. בנוסף גרנו ביחד תקופה ארוכה וכיבדנו אחד את השני מבחינה דתית בשבתות ככל האפשר. בחודשים האחרונים המשפחה שלו ובמיוחד אמא שלו החליטו שזה לא מתאים להם מבלי שהם מכירים אותי בכלל, הם החליטו לשפוט אותי אך ורק בגלל שאני לובשת ג׳ינסים וטישרט ולא שומרת שבת, ומאז הם פשוט עושים הכל כדי להפריד בנינו רק כי אני לא דתיה. אמא שלו הבהירה לי באופן אישי שחור על גבי לבן שהקשר הזה לא ימשיך היא קיללה וזילזלה בי ואמרה שאני לעולם לא יכנס לביתה, יתר המשפחה שמעו את כל הבלאגן ולא עשו עם זה כלום- הם אנשים קרים ולא נעימים! מצב זה גורם לנו לריבים בלתי פוסקים ולמתחים שגורמים לפירוק הקשר שלנו והכי עצוב זה שהסיבה היא חיצונית! חשבנו להינשא לאחר הלימודים שלנו, שנינו סטודנטים. אנחנו מאוד אוהבים ומעריכים אחד את השני אבל חושבים על העתיד לאחר הנישואים, שואלים את עצמנו איך אפשר לנהל זוגיות יציבה ומשפחתית כשיש גורמים חיצוניים שהורסים? איך אני יכולה להתחתן כשחלק מהמוזמנים יהיו אנשים שיעשו הכל כדי שהרגע הזה לא יקרה. בנוסף אין לשכוח את הארועים המשפחתיים, החגים, שבתות וביקורים. מה עושים אנחנו אבודים ואין לנו כוחות כבר! ניתוק קשר לחלוטין מהמשפחה המסכסכת לא בא בחשבון. אשמח ואודה על כל עצה מקצועית שיש באפשרותה להטיב את המצב.

ד"ר אורן חסון
סדנת הכנה לנישואים?
08.03.2015 • 21:58

טליה יקרה,
משפחתו החליטה להפעיל עליו לחץ כדי שייפרד ממך. כמובן שזה מצב קשה מאד, והשאלה העיקרית היא אם הוא יכול להתמודד עם הלחץ הזה שלהם, כאשר המשמעות, אם הלחץ יגבר, היא שהדרך להפסיק את הלחץ הזה היא ניתוק מהם (אם לא ממך, כלומר). ואם זה לא בא בחשבון, הוא יצטרך להיות עם לחץ מתמיד מצידם שיופעל נגדך, ומנגד, עם הצורך שלך הן בשלווה, הן בצורך לכבוד והערכה, וגם עם חוסר הביטחון שלך שכאשר אלה אינם קיימים, שהלחץ עליו ישפיע על הקשר שלכם. בסופו של דבר, זה תלוי בו וביכולות שלו, ואולי גם בתמיכה שלך בדרכו ובחיזוקים שלך לכוח וליכולת שלו להתמודד עם כל זה.אחת ההצעות שלי לזוג כמוכם היא דרך טיפולית שתעזור לכם להתכונן למה שיהיה. אנא ראי את האפשרות לסדנת הכנה לנישואים, אצלי באתר. לא בגלל שהזוגיות שלכם אינה טובה, אלא כי אתם עומדים בפני אתגרים קשים, שדורשים הכנה וכוח יותר מהרגיל, ועזרה מקצועית להתמודדות עם מצבים קשים, יכולה להועיל לכם מאד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083