קשר עם אישה אינטליגנטית: תחרות או ביטחון עצמי?

תאריך פנייה: 23.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורי
זוגיות לא טובה והשפעה על האישיות
23.10.2011 • 15:02

שלום
אני בן 28 ויש לי חברה בת 23 כבר שנה וחצי כמעטברור לי שיש הפרשים מטורפים בחוכמת חיים ואינטיליגנציה למרות שבלימודים בתואר בכלכלה היא מפציצה בציוניםהיא מאוד פרמיטיבית צריכה שהגבר ישקיע כל הזמן יבזבז יקנה ורק הוא ישלם כל הזמן ולא כזה מפריע לה שאני גם סטודנטהיא לא אשת תקשורת לא מדברת הרבה ולא מתחברת לחברים שלי בכלל ובקושי מדברת עם המשפחה רק מנימוס זה נראה שכאילו אין לה מה להגיד או לדבר שיחות שטחיות מאוד...וזה מוזר שבלימודים היא מפציצה...אני לעומת זאת בעל עומק רגשות שיחות הבנה אינטלגנט מאוד... מן הסתם זה מוביל לריבים כל הזמן אבל אני לא מסיים זאת כי אין לי בטחון להיות לבד ואני מאוד אקנא אם אראה מישהו אחר איתה זה יוכל אותי ולאוו דווקא בגלל אהבה... אך מה שהכי חשוב לי לשאול זה: אני מרגיש שבשנה וחצי האחרונים נעשיתי חלול יותר פחות חד פחות חכם פחות תקשורתי וכל החיים הייתי דברן ואיש מכירות מעולה ... רציתי לשאול אם זה קשור בגלל שהיא ככה כביכול אז גם אני הופך להיות ככה... וזה הוריד לי את הבטחון העצמי ככה שגם להתחיל עם בחורות ירד לי הבטחון אני מרגיש שהזדקנתי והתכערתי... האם אוכל לחזור להיות מה שהייתי לפני שהכרתי אותה? והאם זה בכלל נכון או הכל הדמיון שלי?

ד"ר אורן חסון
הפרשים מטורפים תחרות או בטחון עצמי?
24.10.2011 • 00:21

אורי יקר,
כל מה שכתבת יכול להיות. מה שלא ברור לי זה שאם יש כאלה "הפרשים מטורפים בחוכמת חיים ואינטליגנציה" , מה אתה עושה איתה מלכתחילה? בגלל משיכה? ולמה הקשר איתה הוריד לך ביטחון? בשל המריבות? ואני חשבתי שאתה בטוח בפערים הללו הקיימים ביניכם.האם יתכן שהקושי שלה אינו באינטליגנציה אלא ביכולת החברתית שלה? – כלומר, בנכונות וביכולת שלה להתמודד עם קשרים חברתיים ועם שיחות עם אחרים. ואולי בהשכלה כללית, ולא ביכולת הקליטה? ואולי איתך יש לה יותר ביטחון בשיחות, אבל כשהיא איתך היא יודעת יותר לדרוש מאשר לשוחח, ויותר להיפגע מאשר להסביר מדוע דברים מסויימים חשובים לה? יתכן שאתה צריך לעזור לה לדבר, דרך הניסיון להבין אותה טוב יותר. היא אדם מורכב יותר, כנראה חששן יותר, וכנראה פגיע יותר. נסה להבין טוב יותר את קו המחשבה שלה, ומדוע היא חושבת דווקא כך, ואם תהיה פתוח לזה, ולא פוגע או מתנשא, אולי תגלו שניכם שאתם יכולים ליצור תקשורת טובה יותר, גם אם לא תסכימו בכל.ואם אתה מרגיש שהזדקנת והתכערת בשנה וחצי האלו, על החלק הזה לפחות אני יכול לומר לך בודאות שזה הדמיון שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083