ירידה בתקשורת זוגית - מה עושים?
מור
נשואים 22 שנה
⌄
אנחנו זו שנשוי כבר 22 שנים , בכל השנים היו עליות ומורדות כמו בכל חיים של אחרים. הרבה מכשולים ומכאובים עברנו ושרדנו עד היום.אך הפעם אני כבר לא יכולה יותר להבליג ולשתוק , כל היום מצוטט בפייסבוק,פתאום מבקש לצאת פעם בשבוע לבד ואני לא נלחמת ומתפשרת כי דעתי שלכלאדם יש זכות לפרטיות ואם בגיל כזה מבוגר 46 אדם החליט לשנות אורח חיים זוהי זכותו. אבל הדבר פוגע במערכת היחסים ללא קשר , הרצון שלו לבלות יותר בלי להתחשב בי , אם עייפה או לא העיקר לצאת מן אובססיה כזו להיות "ברחובות" כל הזמן איתי או בלעדי , אני עובדת ומנהלת בית עם 3 ילדים ואי אפשר לצאת כל יוםוכשאני יוצאת אז גם לא נהנית כי יוצאים למקומות שלא מעניינים אותי.הויכוח האחרון היה במוצש שאני לא רוצה לצאת כי לא הרגשתי טוב , הוא כמעט הפך את כל הבית אפילו ליד הילדים לצערי , אני הצעתי לו שיצא לבד והוא לא רוצה , הצעתי גירושין והוא לא רוצה . לי כבר אין סבלנות לכל ההתנהגות שלו שחושב שהוא בן 18 . מה עושים?
ד"ר אורן חסון
הידרדרות שדורשת פתרון מיידי
⌄
מור יקרה,
ברור מדברייך שהתקשורת ביניכם והחיבור ביניכם הולכים ומידרדרים. אלא שאני לא יודע בדיוק מדוע. אני לא בטוח שגם את יודעת בדיוק מדוע. אני גם לא יודע מה מונע ממך לבלות יותר, ומה מעניין אותך ומה מעניין אותו, ואיך עושים יותר דברים ביחד. נושא הגרושים כבר עלה ביניכם, ואני לא יודע אם מתוך כך שאת רוצה או כי את חושבת שזה איום חזק מספיק כדי להשיג את מה שאת רוצה. אבל במצב הזה, חשוב שתלכו ליעוץ זוגי אם את רוצה לקיים את הקשר הזה. כרגע הקשר מדורדר, ובדרך להתפרקות אם יהיה לכם אומץ, או ליחסים ממורמרים ואומללים אם לא יהיה לכם אומץ. כך או כך, זה לא מה שאת רוצה שיקרה, ולכן כדאי מאד שתעשו מעשה ותלכו ליעוץ זוגי.
מור
הידרדרות שדורשת פתרון מיידי
⌄
יכול להיות שאתה צודק אבל הוא לא רוצה ייעוץ האם אני יכולה לבד ?
ד"ר אורן חסון
יעוץ לבד
⌄
מור יקרה,
בהחלט. ראשית, כי לעיתים קרובות בן הזוג שמסרב להגיע ליעוץ, מחליט מאוחר יותר להצטרף כדי "להשפיע" ושגם הדברים שלו ייאמרו, או לפחות כדי שתהיה לו שליטה חלקית על מה שקורה. שנית, יש דברים שתוכלי לעשות לבדך, בהדרגה לפחות, כדי להשפיע גם על ההתנהגות שלו. ולבסוף - חשוב שיהיה לך עם מי להתייעץ, כדי שלא להיות לבד בסיפור הזה. לכן גם חשובה עזרה מקצועית. כדי שתדעי נכון יותר מה האפשרויות שלך, מה את יכולה לנסות וכדי שתהיי שלמה יותר עם החלטות כאלה או אחרות שתעשי בהמשך (וגם אי עשייה היא החלטה).