קשר סותר: מתי הזמן להתנתק?

תאריך פנייה: 28.11.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
סתם אחת
קשר ללא עתיד...
28.11.2005 • 17:46

ד"ר חסון, שלום..יש לי בעייה וברוב יאוש אני פונה גם אליך...אני בת 25, יוצאת מזה כחודשיים עם בחור דתי בן גילי. הקשר בינינו מדהים, החיבור מצויין, הוא בחור מתוק ממש, מעולם לא פגשתי בחור אמיתי כמוהו, והוא ממש עושה לי טוב. אני יודעת שהתחושות הן הדדיות, אנחנו מדברים על הכל והוא לא חושש להסתיר את רגשותיו.הבעייה היא, כפי שרמזתי בתחילה שהוא בחור דתי ואני לא ממש. (שומרת מצוות ברמה בסיסית לגמרי). ברור לשנינו (לו יותר...) שהקשר הזה לא יוביל לחתונה, מאחר שאנחנו חלוקים בצורה משמעותית על איך צריך להיראות הבית ובעיקר על צורת חינוך ילדים.אני חייבת לציין שאין לאף אחד מאיתנו כוונה להתחתן בזמן הקרוב...הבעייה היא שאני מאוד מתלבטת. טוב לי איתו מאוד, והמחשבה שניפרד מזעזעת אותי. אני מעלה את זה הרבה בשיחות בינינו ואין לי ספק שגם הוא מעוניין שנישאר בקשר. משום מה, לו הכל ברור ומובן ואין לו שום בעייה עם זה שניהיה ביחד ונהנה מהזמן שיש לנו יחד עד ש"נמצה את הקשר, ונבין שכל אחד צריך להמשיך לכיוון שלו". הסביבה שלי קוטלת אותי בלי סוף. חברים שלי יורדים עליי בלי הפסקה. כולם אומרים שאני סתם מבזבזת עליו זמן ושאני אמצא עצמי רווקה בת 30 בגללו ושככל שהזמן יעבור יותר כך יהיה לנו קשה יותר להיפרד וכו וכוהבעייה היא, שאם הייתי חברה של עצמי, הייתי אומרת לעצמי את אותם הדברים...ועכשיו אני מבולבלת וגם משגעת אותו (כל פעם אומרת לו ניפרד-נישאר - ניפרד... סף הסבלנות שלו אלי פשוט לא ייאמן...) ואת עצמי, בעיקר. שכל הדברים שאמרתי שלעולם לא אעשה (להיסחף אחרי אהבה וכו) אני עושה.לא ציינתי, אבל אין לי כוונה לחזור בתשובה בשבילו. אני לא רואה אותו האבא של הלדים שלי. ביום מן הימים, כשארצה כאלה....אולי ממך תבוא לי הישועה? אני משתגעת...וסליחה שהיה ארוך!!!!!!סתם אחת

ד"ר אורן חסון
הכל בסדר, כל עוד את זוכרת שיש מחיר
29.11.2005 • 02:01

סתם יקרה,
את כותבת לי דבר והיפוכו, שאומר לי שאת מאד לא שלמה עם אחד מהם. את כותבת שלשניכם ברור שהקשר לא יוביל לחתונה, ומצד שני את כותבת שהמחשבה שתיפרדו מזעזעת אותך. אני חושב שלא השלמת עם המסקנה הלוגית שלך, שהקשר לא יוביל לחתונה. את מעדיפה להשלות את עצמך שאולי היא כן.את אומרת שאת לא רואה בו האבא של הילדים שלך. את אומרת שאת יודעת שהקשר הזה ייגמר, ולכן נשאלת השאלה רק "מתי?". התשובה היא: כשתרצי מספיק. כאשר תרצי לחפש לך בעל, וכאשר תרצי ללדת ילדים, זה יהיה הזמן הכי מאוחר שבו תצטרכי להתנתק ממנו. זה יהיה קשה יותר, יהיה לך יותר קשה ליצור קשר חדש כאשר זכרון האהבה שלו יהיה מאד עמוק וטרי, אבל זה סיכון שתצטרכי לקחת, והוא ילך ויחריף ככל שתאריכי את הזמן. לכן, "כולם" צודקים, אבל כרגע את מעדיפה את הריגוש המיידי, וזכותך לעשות זאת. רק שתהיי מוכנה גם לשלם את המחיר, שנראה לי שאת בוחרת להדחיק.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
סתם אחת
הכל בסדר, כל עוד את זוכרת שיש מחיר
30.11.2005 • 10:24

וויי כמה אתה צודק.............תודה!