מרידה בדת ובבן זוג

תאריך פנייה: 28.11.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
mina2
לא יודעת מאיפה
28.11.2005 • 18:02

הי אני נשואה שנתיים ויש לי ילד בן 1+4ומחכים לעוד אחד.הבעיה שלי היא שאני נימצאת במערכת זוגית שבעלי הוא דתי ואני שנה אחרי החתונה ירדתי מהדת אבל כלפי חוץ לא רואים.העניין הוא שנימעס לי לשחק בשני דברים שאני עושה מהשהוא וניראת אחרת.אני רוצה ליפרוץ את החומה הזאת בלי ליפגוע בבעלי וילד שלי אבל שאני השאר דתיה לא בא בחשבון.אני נהתי עצובה ועצבנית כמו שאני כלואה.הזוגיות שלנו בסדר גמור יש תקשורת ואהבה העניין הוא שבעלי מאוד מפחד מהחברה ומה יהגידו והשם שלו. והוא לא יודע איך להתמודד עם זה שאישתו פיתאום מי שהיא אחרת.ההינו בטיפול זוגי ולא הלך.מה עלי לעשות?? איך יוצאים מכל זה ?? איך הצליח להיות מה שאני רוצה באמת??

ד"ר אורן חסון
מרידה בדת או בבן הזוג?
29.11.2005 • 02:08

מינה יקרה,
את רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. זה לא כל כך הולך כך. את רוצה להיות חילונית בלי לפגוע בבעלך, וזה לא עובד כך, מן הסתם. הבחירה שלך היא בחירה שלך, אלא שהיא פוגעת בעולמו שלו. גם זה בחירה שלך. כשאת אקטיבית במהלך הזה, הוא פסיבי ונגרר אחרייך בעל כורחו. לכן, את יכולה לצאת מזה על חשבונו, או להשאר שם על חשבונך. זו החלטה שלך.ועם כל זאת, יכול להיות שהמרידה שלך בדת היא גם מרידה שלך בבן זוגך? האם את מחפשת את הדרך החוצה? האם את משתמשת בתרוץ הדתי כדי לדחות אותו מעלייך? – זו אינה שאלה שאת חייבת לענות לי, אלא לעצמך. אם כן, אז בכלל אין בעיה, הפרדי ממנו ותפסיקי להתלבט ולסבך את הדברים. אם לא, אז הדברים מסובכים, ואת שבה לפיסקה הראשונה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083