גיל ויחסים: מה באמת חשוב?
אדם מישוב
כשהאישה מבוגרת "בהרבה"
⌄
ד"ר חסון שלום
רב,אני גבר בן 40 שהתגרש לאחרונה.הייתי פנוי רגשית מזמן פרוד למעלה מחצי שנה,והגירושין הנ"ל היו רק בבחינת סוף רשמי לפרשה.חברתי דהיום, גרושה אף היא, בת 50 דהיינו מבוגרת ממני בכ- 10 שנים.היא מאד צעירה לגילה הן במראה והן בנפש.אפשר בהחלט לראות בה תופעת טבע חיובית מאד.אנחנו אוהבים, יש ביננו תקשורת טובה, הבנה, ובכלל מאד טוב לנויחד כולל יחסי מין נפלאים ואיכותיים.החברים שיודעים כבר על הקשר שלנו מאד תומכים ומפרגנים,מה שלא מפליא בעצם שכן אינם נוגעים בדבר.לעומת זאת הורי החרדיים והשמרניים אומריםשבכלל "לא נשמע דבר כזה" ואני לא שפוי להתעניין באישהשכה גדולה ממני. יתכן שהזקנה "אורבת לה מעבר לפינה",ולא ירחק היום ואמצא עצמי "תקוע" בו בזמן שעוד "כוחי במתני"ושכעת אני מסונוור לאחר נישואים לא טובים,ובנוסף, היותה כה מבוגרת ממניפותח פתח בעתיד לזלזול וחוסר כבוד כלפי כבן זוגה.אך אני מרגיש שבאמת טוב לנו ואין ממה לחשוש מבחינת גילה.קיימת ביננו גם הרבה כבוד והערכה - לפחות לעת עתה.אני בדעה שסתם סטיגמה ו"מה יגידו" בגלל לא אמורים להפריע.חבר שלי אומר שאדרבא, הסטטיסטיקה מראה דווקא ההיפך –כלומר שהדעה הרווחת היא שעדיף שהגבר יהיה מבוגר מהאישהובשטח דווקא הפוך "עובד יותר טוב".אינני יודע, אמנם כאיש בן 40 אני ברשות עצמיאך הורים הם הורים, ובמקביל לנטית לבי לגבי חיי,אני שואף להקהות עד כמה שניתן את עגמת הנפש שלהם.לדעתי דרוש להם זמן לעכל ולפתוח אופקים למשהושבעיניהם נראה תלוש מן המציאות ו"משוגע" על פי תפישתם.או אולי אני באמת "שרוט"...? :-)על כן אני שואל אותך לדעה כאיש מקצוע,ואודה על כל הערה והארה שתוכל לתת לי בענין,בהיבט כללי ומיני כאחד.בתודה מראש,אדם מהישובנ.ב.אני אשכנזי במקור.גם עצם היותה ממוצא מזרחי מציק להם באיזשהו מקום,אך זה "הכי פחות מפריע".בקיצור - אם אני באמת "דפוק בראש" אשמח לדעת :-)ואם לא, אני מחפש חומר מהותי כדי להרגיעם שיוכלו לישון טוב בלילה
ד"ר אורן חסון
הייה מאושר זוג צעיר
⌄
אדם יקר,
לא כתבת אם יש לך ילדים או אין לך ילדים, ולא אם אתה רוצה ילדים נוספים. כי בקשר עם אשה בת 50, על זה אתה מוותר, מן הסתם.מקובל שגבר נושא לו אשה צעירה יותר. מחקרים מראים גם שגברים נמשכים יותר לנשים צעירות מהם, וככל שהם מתבגרים (או מזדקנים) פער הגילאים המבוקש הולך וגדל. הסיבה האבולוציונית למשיכה לנשים צעירות היא שמשיכה לנשים צעירות יותר, העוברת ככל הנראה בתורשה, תשאיר אחריה יותר ילדים מאשר משיכה תורשתית לנשים מבוגרות יותר (כי נשים צעירות תהיינה פוריות יותר לאורך זמן). אבל זו הסטטיסטיקה.העניין הוא שהמשיכה לנשים אינה רק על רקע הגיל, אלא גם על בסיס של יופי, על בסיס של חוכמת חיים ואינטליגנציה, על בסיס של עניין משותף, אופי שיתאים לך, אולי גם מצב כלכלי ועוד. אמנם המחקרים מצביעים על כך שגורם המראה החיצוני (ובדרך כלל צעיר) דומיננטי על יתר המרכיבים במשיכה של גברים לנשים, ובכל זאת, אם תצטרך לבחור בין אשה יפה, חכמה שאתה מתחבר אליה טוב יותר בגלל ההומור והאינטליגנציה שלה או בגלל סיבות אחרות, לבין אשה צעירה יותר שחסרה כמה מהמרכיבים הללו, בהחלט יכול להיות שתעדיף את המבוגרת יותר. לכן, כל מקרה צריך להישפט לגופו (או לגופה) ולא לפי הסטטיסטיקה.פער הגילאים לא צריך להפריע לך בהבט המיני. גם עם עשר שנים הפרש "לטובתך", עדיין יכול להיות שאתה הוא זה שתשבות ממלאכתך לפניה. הליבידו הגברי שביר יותר מזה הנשי. אתה בן ארבעים, אדם, והגיע הזמן שתשים גבולות להורים שלך, בעיקר כאשר זה עלול לפגום באושר שלך.
אדם מישוב
הייה מאושר זוג צעיר
⌄
רב תודות על תשובתך :-)