קשר סוער: פתרון בעיות בזוגיות
איציק
לא מוצא פתרון
⌄
''ד"ר ארן שלום רב,אני בחור בן 30.חיי עם חברה שלי כשנה,אנו מכירים כארבע שנים -לא ברציפות,נפרדנו מספר פעמים לרוב ביוזמתי,באחת הפרדות שלנו היא הכירה בחור בן גילה {28}והם ניהלו מערכת זוגית-ברצוני לציין כי בתקופה זו גששתי ורציתי לחזור ולנסות שוב להיות בקשר {מבלי לדעת שהיא הכירה משהו},אך היא סירבה בתוקף לחזור-הרגשתי שאיבדתי קשר יקר [ לאחר ששלחתי במשך שבועיים בכל יום זר פרחים לעבודה או לבית] אך היתגברתי וחשבתי שזה לטובה. המשכתי בחיי ,היתקבלתי למקום עבדה שחשקתי בו ,הכרתי ויצאתי עם מספר בחורות.עד שפגשתי אותה שוב היא מייד היא חיבקה אותי והחלה לבכות עד כמה קשה לה בחיים [היא לא עבדה באותה התוקופה וגם הייתה לבד] הרגשתי שאני רוצה לעזור לה ןלעודד אותה,אך פחדתי להיות איתה בקשר,מהחשש להיפגע שנית,לאחר מספר מיפגשים חזרנו להיות שוב בקשר,לאחר חצי שנה החלטנו שאנו ניפרדים שוב.ודיברנו לעיתים רחוקות בטלפון באחת השיחות היא אמרה שהיא חשבה שוב על הקשר והיא רוצה לחזור להיות בקשר ולגור שוב ביחד.-סירבתי .לאחר מספר חודשים היא מתקשרת ומודיע לי שהיא יוצאת עם מכר שלי. [לא חבר קרוב] - קיבלתי את זה קשה מהסיבה שכאשר אמרתי לו שניפרדתי מהחברה ,הוא מייד ביקש את מספר הטלפון שלה שאוליי יהיה לו איזה סטוץ איתה -הוא אמר את זה בנימה של צחוק-ואני היתחמקתי בטענה של עזוב היא לא בשבילך.לאחר חודש היא רצתה לחזור אך אני סירבתי,לאחר שבועיים היא הופיע לי בדלת הבית וביקשה בכל לשון של בקשה לחזור. סירבתי ואמרתי לה שאני יחשוב על זה בח"ולבמהלך שהותי בחו"ל [שלושה שבועות] התעורר בי הרגש והגעגועים ודיברנו הרבה בטלפון והירגשתי שזאת הבחורה שאיתה אני רוצה להיתחתן ואיך שאני חוזר לארץ אני מציע לה נישואים- כשחזרתי הייתה היתרגשות גדולה ואהבה בנינו היתעצמה,-אך תמיד חששתי מזה שאים היא שכבה עם המכר שלי בחודש הזה שהיא הכירה אותו. החלטתי לדבר על זה והיא אמרה שכן היא שכבה איתו שלוש פעמים במהלך החודש הזה, חרב עליי עולמי . שנה עברה מאז ואני לא מצליח להיתגבר המחשבות משגעות אותי ,השתנתי לגמרי .הלכתי לפסיכולוגית לעשר מפגשים בערך והרגשתי שזה לא הכיוון .אני היום לא מוצא פיתרון .ההורים לוחצים על חתונה ,החברה ואמא שלה[חד הורית התגרשה כאשר החברה שלי הייתה ילדה]הודה על כל דרך או פיתרון.נ.ב מלבד להפנות אותנו ליעוץ זוגי-חשובה לי הדעה שלך.בכבוד רב איציק.
ד"ר אורן חסון
בעייה בשני שלבים.
⌄
איציק יקר,
מכיוון שהתאחדתם ונפרדתם מספר פעמים, כנראה שיש ביניכם תערובת של משיכה חזקה מצד אחד, מינית או אחרת, בשילוב עם משהו בדינמיקה שביניכם שלא מסתדר, ומאלץ אתכם להפרד לאחר זמן מה. אני לא בטוח שזה ישתנה. וזה כן דבר שאפשר לפתוח ולהבין ביעוץ זוגי.אלא שעוד לפני זה קיימת הבעיה הנפשית שלך, שקשה לך להתגבר על הקשר המיני שהיה לה עם אותו מכר שלך. כל עוד לא תצליח להתגבר על זה, לא תצליחו להגיע לשלב שבו תנסו לפתור את הבעייה האחרת, הבסיסית שביניכם. לא ברור לי מה הלך ומה לא הלך בביקורים שלך אצל הפסיכולוגית. או שלא נתת לזה מספיק זמן, או שהיא לא התאימה לצרכים שלך. אבל יש לך בעייה בשני שלבים, ועד שאלו לא ייפתרו, יהיה לכם קשה מאד לחיות ביחד. ובכל מקרה, מה שלא תחליט לעשות, מוטב שתחליט בלב שלם, זה יעזור לך להצליח, ולך עם זה גם אם יש לך ספקות. תמיד יהיו לך ספקות, כי אף פעם לא תוכל לדעת מה באמת יקרה אם תבחר אחרת.