טיפים להתמודדות עם בעיות בזוגיות
שרה
עזרה דחופה
⌄
ד"ר חסון שלום,
לפני מספר חודשים ( קראת לסיפור "הכלה וצייד הפרפרים" סיפרתי לך על קשר לא מספק של 3 שנים עם גבר שמאוד אהבתי אך אמר לי שאני לא אהבת חייו . נפרדתי ממנו כי כאב לי לשמוע שאני לא אהבת חייו ושהוא לא מאוהב בי טען ש"לא מרגיש פרפרים". שאלתי אותך אז איך אפשר לגרום לגבר להתאהב ושירצה להתחייב אליי. מזה 3 חודשים אני התחלתי קשר עם גבר חדש ומקסים בעיני ורוצה ללמוד איך לא לעשות אותן טעויות , איך לעורר ולתחזק מאוהבות ותשוקה והערכה בקשר ולא להגיע למצב שגבר שאני אוהבת יגיד לי שאני לא אהבת חייו לאחר 3 שנים. אני מוצאת חן בעיניו ואני ממש נמשכת אליו ו מאוהבת בו. אני רווקה בת 40 והוא גרוש בן 35 אב לילד גרוש מזה מס שנים.יש מספר בעיות דחופות שמטרידות אותי1.הוא גבר מאוד נאה ואיכותי אך טיפוס פסיבי ,נשי חסר ביטחון לא מרבה ליזום אם כי רוב הפגישות עד עכשיו מיוזמתו. ( הורגל שנשים רודפות אחריו).שוחחנו איתו בנושא לתאם צפיות שלי ועדיין תדירות הפגישות לא מספיקה לי כי אני רוצה לראות אותו כמעט כל יום וכל הזמן ורוצה שנתקדם בקצב מהיר , מבחינתי הייתי רוצה אפילו לגור איתו ולמסד איתו את הקשר- אני מאושרת בחברתו ולא יכולה להבין איך הוא לא יוזם יותר פגישות. אנו נפגשים פעם בשבועיים בסופ"ש ופעם-פעמיים באמצע שבוע וזה לא מספיק לי. מה לומר לו כדי שתדירות המפגשים תעלה מבלי להלחיץ אותו. ואיך להתנהג כדי שיראה בי אהבת חייו ויהיה מאוהב בי ושיהיו לו פרפרים ולהוביל את הקשר למחויבות ולמיסוד בהמשך.2.אני פוחדת שלא ירצה אותי : הוא חושב שאני בת 35 , ופוחדת שיגלה או ישאל לגילי, מה לענות לו, לא רוצה שניפרד בגלל זה, ואיך להסביר לו שפחדתי לספר לו את הגיל האמיתי כדי שלא יפסול אותי . עשיתי טעות בכך ולא הייתי רוצה שיהיה משבר אמון בגלל עניין הגיל. איך להתגבר על הטעות הזאת ומה עושים?3.הוא בחור מאוד נקי ומסודר וגר בבית נאה ואני גרה בשכירות בדירה קטנה ולא מרווחתואצלי נקי תמיד אך ולא יפה ומסודר כמו אצלו, ואני מתביישת שיראה איפה אני גרה ולא הייתי רוצה שישלול אותי בגלל סיבה זו. איך לנהוג בעניין זה?4.המין בינינו טוב והוא יוזם ונמשך אליי אך לפעמים אין לו זקפה מספיק חזקה ואני לא יודעת אם זה בגללל שלא נמשך אלי מספיק או בגלל חסר ביטחון שלו והלחץ שלו וזה מפריע לי, איך לפתוח איתו את הנושא? לא רוצה לפגוע בו אך אני יודעת שחבל לא לשפר את המצב. הייתי רוצה שיהיה לו יותר חשק מיני וזקפה חזקה , מה אני יכולה לעשות ?
ד"ר אורן חסון
דרוג חשיבות של קשיים
⌄
שרה יקרה,
בואי ונתמקד בבעיות 1-3. בעיה 4 יכולה לא להיות קשורה אליך, ואם תעלי גם אותה בנוסף ל 1-3, צפוי שתאבדי אותו. בעיות 1-3, ובעיקר בעיה 2, עלולות להיות קריטיות ממילא. אלא שאין לך ברירה, אלא להיות גלויה. את בעיה 1 תשאירי לזמן מה. קודם כל את צריכה להיות גלויה איתו, ואת לא.נתחיל מהבעייה הקשה, מס. 2. אם הוא חושב שאת בת 35, הרי זה או כי אמרת לו, או כי זה מה שאמר מי שתיווך ביניכם (חבר/ה או כרטיס ההכרויות באתר שהפגיש ביניכם). כך או כך, הוא חי בסיפור שאינו נכון, וייתכן מאד שצפויה לו תחושה של אכזבה אם ישמע אחרת. וזה לא משנה בכלל אם הוא "צריך" להתאכזב מזה או לא. ייתכן מאד שהוא גם יכעס על כך שהוא מרגיש מרומה. חפשי אולי דרך רכה לומר לו את זה, אבל רצוי שתגידי את זה מוקדם ככל האפשר. כי זו, להערכתי, יכולה להיות נקודת המכשול הקשה ביותר. את יכולה כן להגיד לו שבעינייך, הקשר הזה הופך להיות רציני, ולכן את רוצה להיות איתו לגמרי גלויה. כי אמנם לא דברתם על הגיל שלך, אבל ייתכן שהוא קבל את הרושם הלא נכון, אז...בעיה 3 היא פשוטה. שם את גרה, ואם הוא מרגיש שאת בכוונה לא מזמינה אותו אליך, הוא עלול להבין שאת מסתירה משהו. את לא צריכה לתת לו תחושה כזו, בנוסף לבעייה מס. 2. בהזדמנות, אולי שבוע-שבועיים לאחר שתיפתר בעיה מס. 2 (שרצוי שתיפתר בקרוב מאד), תזמיני אותו אליך. אחר-כך, אם צלחת את שתי הבעיות הללו, תוכלי ליזום יותר פגישות, ולעשות זאת בהדרגה ובעדינות, ככל שהבטחון שלך ייבנה.ורק לאחר שהקשר שלכם משמעותי, ברור וקבוע, תוכלי לנסות ולדבר על הבעיה מס. 4, שהפתרון לה הוא תרופתי, או טיפולי. אבל רק לאחר שהוא יהיה בטוח בכך שהוא רוצה בך, ושאתם גלויים ופתוחים זה לזו, ובטוחים זה באהבתו של זו.