קשר סוער: מה עושים?
אוראל
פרדות וחזרות
⌄
שלום רב.
.אני נערה בת 19 שכבר מוצאת את עצמה מתעסקת רוב היום בבעיות בזוגיות.יש לי חבר כארבע שנים [עם המון פרידות]. לפני כשבועיים החלטנו שוב לחזור אך הפעם הבנו שצריך להשתנות המון בכדי שהקשר יצליח. עד כה היה נחמד ומוצלח מאוד אבל מסתבר שרק אני ראיתי זאת כך. לאחר שיחה שערכנו אתמול נדהמתי לגלות שאינו מרגיש כמוני. הוא טוען שהוא רוצה להיות איתי והוא משתדל[ראיתי זאת] אך חסר משהו, חסר את ה"אש",כך הוא טוען. האש מבחינתו היא התשוקה לראות אותי ולשמוע אותי כל הזמן. לאחר ויכוח ארוך והסבר שנתתי, שלדעתי הכל יגיע בהמשך ברגע שבאמת נבצע את כל השינויים עליהם דיברנו.הרי אז יהיה לו טוב איתי מכל הבחינות ואז הרצון להיות איתי יהיה גדול יותר..? האם הגיוני שה"אש" הזאת תחזור אחרי כל כך הרבה זמן? מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לזה לחזור? האם יש לי צד בזה או שאנו מדברים כאן על רגשות ולנו אין שליטה בזאת? משיחתנו גם הבנתי כי באמת רוצה הוא לחזור ולנסות לשקם את הקשר. האם תוכל לעזור לי בבקשה?מחכה לתשובתך
ד"ר אורן חסון
מטענים וכעסים
⌄
אוראל יקרה,
עושה לי רושם שמה"הבנו" שצריך להשתנות המון, יצא רק "הבנתי" שצריך להשתנות המון, ושהוא לא מוכן לשנות דבר. הבנתי שאת רוצה אותו יותר, ופוחדת שהאוירה הפושרת שהוא משרה עליכם היא בדרך לפרידה, מנקודת המבט שלו. אתם 4 שנים ביחד, מגיל 15, ועם המון פרידות. זה אומר שיש ביניכם הרבה מטענים של חוסר אמון ומרירות. הסיכוי שה"אש" תחזור קיים, אבל הוא באמת לא גדול. לדעתי, כדאי לשניכם להמשיך הלאה, לקשר הבא, כי לשניכם חשוב לדעת מה עוד יש, וללמוד מהקשיים שהיו בקשר הזה איך לא לקחת אותם לקשר הבא. אבל זו דעתי. את צריכה לעשות את מה שאת מרגישה שטוב לך, ולנסות לראות גם מה הוא חושב שטוב לו. ותשתדלי לא לראות ברצונות שלו את מה שאת רוצה שהוא ירצה. קל מאד ליפול למלכודת הזו.
אוראל
מטענים וכעסים
⌄
ד"ר אורן חסון שלום רב!קראתי את עצתך אך ישנה בעיה גדולה. אני ראיתי והתנסתי בקשרים נוספים בזמן הפרדות שלנו אך הם נגמרו כאשר הייתי שומעת ממנו ושוב מפתחת ציפיות[התקווה שבי התעוררה]. הגעתי למצב שאני לא יכולה לחשוב על עצמי בלעדיו והוא טוען כמוני שהוא רוצה לשפר את הקשר ולחזור לתקופות הטובות שלנו, חשוב לציין שבניגוד אלי הוא לא התנסה במערכת יחסים נוספת. הקשר הוא הדבר החשוב לי ביותר, האם יש דברים שאני יכולה לתרום בכדי להחזיר את ה"אש" וההתלהבות אשר כל כך חשובים לו? בנוסף הוא טוען שלפעמים הוא מרגיש "חנוק" ולחוץ בקשר האם אני צריכה ללחוץ עליו בדברים אשר נראים לי נכונים שיקרו בקשר או לתת לו את הזמן להתרגל לחידוש הקשר?
ד"ר אורן חסון
זמן ומרחב להבין
⌄
אוראל יקרה,
אם הוא מרגיש "חנוק", אז הדבר האחרון שאת צריכה לעשות הוא ללחוץ עליו. אבל מכיוון שלא ברור לי מדוע האש וההתלהבות שלו פחתו, אני לא יכול ליעץ לך מעבר לזה. נראה לי שיש ביניכם הרבה מעבר למה שסיוע אינטרנטי מהיר יוכל לעשות. אם זה חשוב לשניכם, ואם אתם יכולים, לכו לבדוק את הדברים באופן מקצועי. ולא, אז תנו לעצמכם את הזמן והמרחב להבין את עצמכם ואת הצד השני. מה שקל להגיד, וקשה לעשות.