קשר נישואים: מה לעשות כשלא בטוחים?
מחפשת את המקום שלי
חצי שנה לפני חתונה והכל מבולבל...
⌄
אוקיי אז זה קצת ארוך ונורא לא מובן במיוחד לא לי...אני 8 חודשים עם החבר שלי-אחרי 3 חודשים הגיעה הצעת נישואין-לא אגיד שלא רציתי כי אני כבר בשלה לחתונה למיסוד ולמשפחה-אבל לדעתי זה היה מהיר מידי ולא יכולתי גם לסרב כי זה היה במעמד של המון חברים ומשפחה...עם הזמן ועם כל הרוחש סביב הבנתי שאני נמצאת במערכת יחסים שהיא קצת אולי לא מתאימה לי ואולי אני לא מתאימה למערכת עצמה...אני והחבר שלי מגיעים מרקעים שונים לחלוטין אם זה בנושא כלכלה ובטחון פיננסי ואם זה בכל הנוגע להתנהלות אישית והתנהגויות כלליות...החבר שלי מאד מאד רוצה להתחתן ומאד בטוח בעצמו ולדעתי גם מאד נח לו איתי כי אני בחורה מאד יציבה(חוץ מהמצב הרגשי שאני ממש לא יציבה בו-הרבה בוכה כי לא טוב לי ורגישה מכל מילה שלא באה במקוום)אני יכולה לכתוב סיפור בן כמה עמודים על המערכת הזו אבל השאלה הגדולה היא-אם ובמידה יש לי ספק שאנחנו לא מתאימים-מה עושים???הוא בחור טוב ויש לו מעלות טובות וכמוהו גם אני אבל יש לנו המון חילוקי דעות...
ד"ר אורן חסון
קחי את הזמן, למען עצמך.
⌄
מחפשת יקרה,
אני הרי לא יכול לומר אם אתם מתאימים או לא, על סמך מה שכתבת. אני רק מתרשם שאת חושבת שאתם לא. יש ביניכם הרבה חילוקי דעות, את לא בטוחה בקשר, ומרגישה שהיית כפויה, בשל לחץ חברתי, להתחייב לקשר נישואים איתו, וזה נכון שקשה, במצב כזה, להגיד לא. אבל אם זה מה שאת מרגישה, את חייבת את זה לעצמך. אחרי הכל, אם אנשים ירצו לצקצק לשון ולבקר, הם כבר יגידו, כשתרצי להתגרש: אם ידעת קודם, אז למה בכלל נכנסת לזה? – תמיד תשמעי ביקורת. לכי לפי האינטואיציה שלך. אם את רוצה לומר לו: נעזוב כרגע את עניין החתונה, עד שאחליט, תגידי לו את זה, ואל תקבעו תאריך. אם את חושבת שזה יהיה על חשבון החתונה, ואת חוששת מזה, ההחלטה שלך תצטרך להיות לא דחייה, אלא החלטה של כן או של לא. לא פשוט, אבל אם את בחורה יציבה, האמיני לעצמך שזה לא גחמה של רגע. לכי לפי האינטואיציה שלך. את לא רוצה להיות במקום שיחריף, ולו רק כי אין לך ברירה ואת כפויה להיות בו.