קשיים בזוגיות: גברים ומצב כלכלי

תאריך פנייה: 31.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שושה
אנא עזרתך
31.01.2011 • 11:27

שלום
ד"ר. בעלי ואני נשואים מס' שנים, יש לנו ילדה אחת. מאז ההריון הקשר ביני ובין בעלי נקלע לקשיים. בכל פעם שאני מנסה לשוחח איתו או שיש מריבה ביננו הוא מקלל, מעליב ומאיים שילך ולא יחזור . יצויין כי מספר פעמים הוא אף עזב למס' שעות , אך חזר . אני מרגישה שתדירות האיומים הולכת וגדלה ושאף הוא רוצה לממש אותם. פעמים רבות אני מנסה לתקשר איתו אולם הוא טוען שאני תוקפת אותו ומעליבה אותו והוא לא מצליח לדבר איתי. יצויין כי מצבנו הכלכלי קשה ואני כרגע מפרנסת כמעט בלעדית את המשפחה. אני מאוד מיואשת ולא יודעת איך להתמודד עם האיומים הללו. כעת שיש ילדה מעורבת בסיפור אני מפחדת שהיא תפתח חרדת נטישה בגלל התנהגויותיו וכן כי כל הנטל ייפול עלי . אני מרגישה שאני רואה אותו באור אחר ואין לי מושג איך "להכחיד" את ההתנהגויות האלו שלו. תמיד אני מתקשרת אליו ואומרת לו שיפסיק עם זה ויחזור. איך אוכל לשנות את המעגל הזה?

ד"ר אורן חסון
מקום בבית
31.01.2011 • 21:52

שושה יקרה,
אני לא יודע אם הוא באמת רוצה לעזוב, כמו שקשה לו. אני מבין שאת המפרנסת העיקרית, ובהחלט יכול להיות שיש לזה קשר ללחץ שלו. מחקרים מראים שגברים שהפסיקו לפרנס (כי פוטרו, למשל), מרגישים בלתי ראויים, ולפעמים הם שמוציאים את עצמם החוצה מתוך המערכת המשפחתית, עוד לפני שמוציאים אותם משם. וזה הפוך, אגב, למגמה הכללית, כי באופן מוחלט ובולט, נשים הן אלו שמגישות בקשות לגרושים, יותר מגברים.כך שיכול להיות שמתוך הראייה שאינו ממלא את מקומו "כגבר", בתור מפרנס, הוא נלחץ, ומצד אחד מנסה לתפוס מקום בדרכים שאינן דרכים (להשליט את דרכו על התנהלות המשפחה, וכשאת מתנגדת, הוא נפגע עוד יותר ומנסה ביותר כוח), ומצד שני, מאבד בטחון במקומו בבית ובהיררכיה, ובוחן אותך או מנסה להוכיח לך ולעצמו עד כמה הוא חשוב, כשהוא פולט את עצמו מדי פעם החוצה - מה שלא ממש עוזר.טבעי שאת רוצה לקבוע איך דברים יתנהלו, כשאת זו שמחזיקה את המשפחה, ומרגישה אולי שאת גם זו שעובדת קשה יותר בכל מובן. אלא שעד כמה שזה ייראה לך אבסורדי, ומנוגד לתחושות שלך, תצטרכי לתת לו דווקא יותר מקום כדי שירגיש חשוב יותר. לעודד אותו בדברים שהוא עושה טוב, לוותר בדברים הפחות חשובים לך ויותר חשובים לו, ולשבת איתו עם הרבה סבלנות ואורך רוח על הדברים שהם כן חשובים לך. ותצטרכי לדעת להפריד בין אלה לאלה. אם תצליחי לחזק אותו כאדם, וכאישיות בעלת משמעות לך ולילדה, יש סיכוי שתרוויחי אותו מחדש, וגם לך יהיה קל יותר. וכנראה גם יהיה לו קל, בהמשך, לוותר לך על הדברים שחשובים לך.זו דרך קשה ואיטית, אבל זו כנראה הדרך היעילה ביותר לשנות את המעגל הזה, ולצפות לזמנים טובים יותר, שבהם תצאו מתוך הקשיים הכלכליים, ואז יהיה לך אולי גם בן זוג אחר, שמח יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083