הבטחות אהבה ריקות מתוכן

תאריך פנייה: 01.02.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
dd
איך להתגבר?
01.02.2011 • 23:58

נפרדנו לפני 3 חודשים בערך...בהם הוא נעלם שלח לי הודעות שהוא אוהב פה ושם...ולא דיברנו...את הקשר הזה הוא תיאר כאהבה יחודית שאין שני לה..עשה ממני מלכה...הייתי ממש האובססיה שלו והוא השקיע בי ונתן לי הכל.. לפני שבוע הוא חזר לפייס אחרי תקופה שהוא לא היה..הוא מחק את כל התמונות שלי לא השאיר לי זכר..הוסיף מלא בחורות ומתחיל איתן על ימין ועל שמאל..והוא נישמע מאושר למדי.אז השאלה העולה מכך האם האהבה האדירה שהוא תיאר כלפי לא היתה באמת כזאת אדירה..ואני מרגישה שלמרות שהייתי הצד האדיש בסיפור איפושהו נישארתי תקועה מאחור..חושבת עליו..מה הוא עושה..האם הוא חושב עלי וכו'..זה ממש פוגע בי בלימודים (שנה ראשונה)...מה עושים ואיך מתגברים?

ד"ר אורן חסון
לראות אמת
02.02.2011 • 13:26

Ddיקרה,
אל תתרגשי, בבקשה, מהצהרות אהבה שאינן מגובות במעשים. יש גברים שקל להם להגיד את מה שתרצי לשמוע, ואת מה שיעבוד עליך. בהחלט יתכן שהיא לא היתה אדירה כפי שהוא סיפר לך.מצד שני, זה מתסכל, ואני מבין את זה. כי מה זה אומר עליך? שאת מתפתה כל כך בקלות? – למרבה הצער,dd, את לא היחידה. זה קורה הרבה. כאשר האדם מוצלח בעינייך, וכאשר הוא מפזר הבטחות, קל מאד להתפתות, ולהניח בצד את סימני האזהרה.חברי לך את כל סימני האזהרה שהיו לך לדף אחד, וקיראי אותו באופן מסודר. תקבלי את התמונה האמיתית. קחי בחשבון שדיבורים, ובעיקר דיבורים הנאמרים שלא בפומבי, הם דיבורים, ויש מי שקל לו לומר אותם כאשר הם משפיעים. אוסף סימני האזהרה ביחד, ייתן לך יותר ביטחון באשר למה נכון ומה לא נכון.זו פגיעה. אל תחפשי לתקן אותה דרכו. קחי הרבה אויר, והמשיכי בדרכך, והניחי לו. הרחקה והדחקה הם מנגנונים חשובים במצבים מסויימים. השתמשי בהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
dd
לראות אמת
02.02.2011 • 16:42

אז זאת בדיוק הבעיה...ההצהרות היו מגובות במעשים והמון....אם זה מבחינה כספית הוא נתן לי כל מה שהיה לו...וגם מבחינת האהבה שהוא הרעיף עלי....והכל נעשה בפומבי הוא היה מוכן לצעוק על אהבתו לכל העולם מצידו... וכלם ידעו על המערכת הזוגית שלנו....אני מכירה הרבה בנים "מוצלחים" שיודעים רק לדבר ולהבטיח...ועם כאלה אני לא מבזבזת את זמני בכלל...הקטע פה שהיו הוכחות ועוד המון כולם ידעו שהוא אוהב אותי אף בצורה חולנית הוא הצהיר על זה לכל מי שהיה מוכן לשמוע...לאחר שניסחתי את המצב בצורה יותר ברור...האם התשובה שנתת לי נשארת אותה תשובה?

ד"ר אורן חסון
החיים התחילו בפרידה
03.02.2011 • 00:41

ddיקרה,
כשאת שואלת שאלה, רצוי לא להתחיל את הסיפור מלפני שלושה חודשים, כלומר, מהפרידה, מבלי לספר מה היה ביניכם קודם. האם הייתם רק שבועיים קודם ביחד, או חמש שנים? כלומר, את מבינה שזה קצת אחרת. השקעה גדולה הנמשכת לאורך שבועיים בלבד, מצביעה על חוסר יציבות. השקעה גדולה הנמשכת לאורך חודשים רבים ושנים, מעידה על יציבות, ולכן הסיפור שונה לגמרי.עדיין לא כתבת אם זה נמשך שבועיים או שנתיים, אבל אני יוצא מתוך הנחה שהקשר שלכם היה ממושך, ולכן שהוא אדם יציב. אם זה כך, מן הסתם גם החלטות שלו אינן החלטות של רגע. משהו קרה בדרך שגרם לו להיפרד ממך, והסיכוי שיחזור אליך אולי לא גבוה. לא משום שלא אהב אותך, אלא אולי משום שהבין שהוא לא משיג בקשר הזה משהו שהוא רצה להשיג. ואולי דווקא משום שאת היית הצד האדיש שבסיפור, לפי דברייך, ונשארת תקועה מאחור. לא יודע.בכל מקרה, גם אם האהבה שלו כלפייך היתה אדירה, הוא החליט כנראה לשקם את עצמו. הגיע כנראה הזמן שגם את, למרות שעכשיו את מבינה ומבכה את ההפסד שלך. ואולי את צריכה לשאול את עצמך אם הסיבה שבשלה נשארת תקועה מאחור היתה סיבה ממשית, שהיתה פוגעת בקשר שלכם, ובכלל זה גם בך, אם הייתם נשארים ביחד.מעבר לכך, אם זה אכן פוגע בך באופן ממשי, הכאב, הדיכאון, החרטה, והתקווה שאולי זה ישתנה חזרה, כדאי להשקיע בטיפול, ובאופן שבו תוכלי לברר את הדברים באופן טוב יותר עם עצמך, כדי שלא תפסידי שנות לימוד. ואם את במוסד אקדמאי מסודר, יתכן שתוכלי לעשות זאת במסגרת טיפול נפשי המוענק לסטודנטים במסגרת האוניברסיטה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083