קשר משמעותי: מה לומר?
חמודה
קשר לא ברור
⌄
שלום
ד"ר. אני בת 28 ואני כרגע בקשר עם מישהו שצעיר ממני בשנתיים.אנחנו מכירים מלפני שנתיים. בעבר זה היה קשר "יזיזותי" און אנד אוף וניתקתי אותו על מנת למצוא קשר "רציני". אחרי כמה חודשים הוא יצר איתי שוב קשר ונפגשנו,כי הקשר שהייתי בו נגמר.יש בינינו חיבור ממש טוב,שיחות, עניין וגם סקס. אנחנו נהנים אחד עם השני ואני מרגישה שאני מתאהבת בו. הוא זה שמחזיק את הקשר ומתקשר מידי פעם ומציע להפגש (לפחות פעם בשבוע). אני לא עושה זאת כי אני ממש פוחדת להיפגע ,להיקשר ולהראות כוונות כי אני לא יודעת עד כמה הוא רציני. ניסיתי לדבר איתו על הכוונות שלו כלפיי ואמרתי לו מה אני מחפשת . הוא יודע שאני קצת"לחוצת חתונה " ובתשובה הוא אומר לי שאין לי מה לדאוג ויש הרבה בנות שמתחתנות בגיל 30. הוא לא אמר הרבה חוץ מזה שממש כייף לו איתי ושכדאי פשוט לראות לאן זה יוביל . הוא לא דיבר על מחויבות אבל אמר לי שהוא לא נפגש עם אחרות. בדברים שהוא עושה הוא כן מראה לי אהבה ,בדברים הקטנים ,אך לא מדבר על כך מפורשות. אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות איתו. האם לזרום ולראות לאן הקשר יתפתח או לחתוך ממנו? לא רוצה לבזבז יותר מידי זמן אם אין לזה עתיד...
ד"ר אורן חסון
להבהיר את הקשר
⌄
חמודה יקרה,
אני חושש שתצטרכי לדבר איתו בגלוי, כי אם את רוצה קשר משמעותי יותר, גם הוא צריך לדעת. בין אם הוא רוצה יותר ולא בטוח שאת רוצה, ולכן עלול לזגזג בסופו של דבר, ובין אם הוא לא מעוניין ביותר, אבל נוח לו לא לדבר על זה כרגע.אני יודע שלא פעם זה עניין של ניסוחים, ולכן אנסה לתת לך כיוון לומר בדיוק את מה שסיפרת לי: אולי כדאי לומר לו שאת מעוניינת בקשר משמעותי, והקשר איתו דווקא נראה לך מאד, ושתשמחי אם זה הדדי. וגם, שבאופן רגיל לא היה צורך להעלות את זה, אבל במקרה הזה את מעלה את זה, כי הקשר שלכם התחיל אחרת, ולא מתוך כוונה זוגית. מכיוון שעכשיו את חושבת אחרת, את רוצה לוודא שאתם באותו ראש בעניין הזה.
חמודה
להבהיר את הקשר
⌄
תודה רבה על התגובה,אני מעריכה את זה מאוד!יש לי הרגשה שלא סתם כתבת שאתה חושש שאני צריכה לדבר איתו על כך.. יש לי בעיה להעלות את הנושאים האלה ואני גם קצת מפחדת לקבל תשובה שאני לא כ"כ רוצה לשמוע. בכל מקרה,אין לי ברירה אלא לדבר איתו באופן גלוי ולקבל סוף סוף תשובה חד משמעית...שוב המון תודות!!