לדבר ולדון: איך לפתור בעיות בזוגיות
מאיה
תקשורת בין בני הזוג
⌄
שלום,
יש לי ולבעלי בעיה שממבט ראשון נראית מצחיקה - אנחנו לא יודעים לריב. אנו נשואים כבר הרבה שנים ובכל השנים הללו אף פעם לא רבנו עם צעקות ועם האשמות הדדיות (כמו שרואים בסרטים וכו'). מצד שני, זה ששנינו מכבדים זה את זה ומתנהלים באופן תרבותי ומתחשב גורם למצב שכשיש בעיות, הכעס לא יוצא החוצה... בעיקר אצל בעלי שהוא "מתפוצץ" התפוצצות שקטה - הוא מאוד כועס אך לא אומר אף מילה וגם לא מוכן לדבר על זה. בדרך כלל זה קורה מאוחר בערב, ואני לא מצליחה להרדם אחרי זה, אני כועסת מאוד, אבל אין עם מי לדבר.בקיצור, השאלה היא: איך לומדים לריב ולהוציא כעסים?תודהמאיה
ד"ר אורן חסון
אין "לדעת לריב", יש לדעת לדבר ולדון
⌄
מאיה יקרה,
הבעיה שלכם כנראה דומה לזו של אלה שאת מעריכה כל כך, ש"יודעים לריב". אלא שתרשי לי לחלוק על דעתך, וגם אולי על דעתם של רבים אחרים שחושבים ש"להוציא אגרסיות" בריב זה דבר טוב. זה לא. זה גורם נזק.מה שחסר לכם הוא לדעת לדבר על דברים, ולפתוח אותם, ולהקשיב זה לזו. אישך מסתגר כשהוא מתוסכל, ואת מרגישה בעונש. לא צריך לריב ולהוציא כעסים. צריך לדעת לדבר עם פחות כעסים. צריך לדעת להקשיב זה לזו גם כאשר אתם לא מסכימים. אולי אם תקחי אחריות, ותרדי מהעץ כשאת לא מסכימה, ותגידי לו רגע לפני הפיצוץ השקט: אני רואה שאתה לא מקבל את דעתי. אני מקשיבה. ותקשיבי, בלי לקטוע ובלי לדבר באמצע גם כשאינך מסכימה. ואז, קחי את מקומך ותגידי את מה שיש לך. ונסי ללמוד וגם ללמד אותו שלא צריך לפתור הכל "עכשיו". תגידי לו: או קיי... אז בוא נישן על זה. נפתור את הדבר הזה אחר כך.זו התחלה. זה לא כל הטריק, כי זה באמת מורכב יותר. אבל זו התחלה. אם זה מפריע לך באופן ממשי – לכו לייעוץ זוגי, אבל בבקשה לא לכזה שילמד אתכם "לריב נכון" אלא לכזה שילמד אתכם לדון נכון, ולדבר נכון.